Houten speelgoed | Sinterklaas kadotip

Als het gaat om speelgoed dan is er speelgoed waar ik gillend gek van wordt (maar die het wel goed doet bij de kinderen) en speelgoed waar ik echt enorm fan van ben. Het houten speelgoed valt onder de laatste categorie. Dit komt vooral omdat houten speelgoed vaak enorm duurzaam is, maar ook omdat het geen geluid maakt. Tenminste, wanneer ermee gespeeld wordt zoals het hoort haha. Want als je houten blokken bijvoorbeeld in een grote bak smijt dan kan dit ook best wat lawaai geven!

Zoals ik in de intro al aangaf is houten speelgoed erg duurzaam, wat zeker een pluspunt is en goede reden om het dus te kopen. Toch zijn er nog meer goede redenen om voor houten speelgoed te gaan. Zo is houten speelgoed biologisch afbreekbaar. Het wordt zo gemaakt dat er geen schadelijke stoffen vrij komen, maar ook zitten er geen giftige stoffen in verwerkt. Ook is het gewoon mooi. Houten speelgoed wordt ook vaak als decoratie gebruikt in een interieur, dus wanneer het even niet gebruikt wordt staat het ook gewoon leuk!

Heb ik je al overtuigd? Dan geef ik je nu een aantal leuke tips!

houten speelgoed1. Gereedschapskist €17,50 // 2. Hamerbank €6,- // 3. Dierenpuzzel €1,95 // 4. Blokken €10,- // 5. Trein City €29,95 // 6. Kralenboog paddenstoel €12,-

Je ziet het, je kunt het zo goedkoop en zo duur maken als je zelf wilt. Er is nog veel meer te vinden overigens! Zo komt Kabooga bike met een heel gaaf loopfietsje gemaakt van Bamboe. En nee ik heb geen aandelen of iets dergelijks, maar ik vind hem gewoon super gaaf plus als je het dan echt over duurzaam hebt… Dan is dit volgens mij het mooiste voorbeeld wat er is! Meer over dit gave fietsje vind je op de Facebookpagina van dit nieuwe bedrijf. kaboogabike_promo_mozaik

Houd jij ook zo van houten speelgoed?

7 reacties op “Houten speelgoed | Sinterklaas kadotip

 • Ik ben ook fan van houten speelgoed. Mijn zoontje is nu vijf en hij speelt nog steeds heel erg graag met zijn houten blokken en houten treintje. Ik vind dat het de creativiteit stimuleert en het is een verademing tussen al dat ‘drukke’ speelgoed van tegenwoordig.

 • hallo,

  Ik moet even reageren op dit bericht want ik denk dat je dit niet helemaal goed onderzocht hebt, wat ik overigens niet verwacht, want je bent een gezellige blogster en geen onderzoeker. In het blad Beste Koop voor kinderen van de Consumentenbond nr 1 2014 staat namelijk een artikel over houten speelgoed. Terwijl wij denken verantwoordelijk bezig te zijn bevat veel houten speelgoed toch gifstoffen. Het artikel geeft ook een aantal tips voor de aanschaf van veilig houten speelgoed. Wellicht vindt je het interessant om het artikel te lezen, ik zal het plaatsen op mij Pinterest bord ‘Spelen’ zodat je het kunt lezen.
  Succes!
  Groetjes Lotte
  Pinterest: vanl0tteke

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Nee dat denk ik ook niet. Echter is vrijwel niets meer goed, ze vinden overal wel wat aan of in. Denk alsnog dat hout speelgoed beter is dan al dat plastic fantastic 😛 (al is madam hier daar wel fan van en hebben we dat ook gewoon in huis..)

 • Wat betreft gezondheid zal het misschien niet uitmaken maar als je kijkt naar het stimuleren van de creativiteit van een kind misschien wel ;). Dat geldt wat mij betreft ook voor bv duplo wat geen geluid bevat.

 • Laatst was er ontzettend veel leuk houten speelgoed te koop bij de Lidl. Hier dus ook zeker houten speelgoed in de zak van Sinterklaas 😉

Reageren is niet mogelijk.