Sinterklaas fudge uit de slowcooker

Voordat ik het recept van de Sinterklaas fudge uit de slowcooker deel wil ik even zeggen dat je het uiteraard niet perse in de slowcooker hoeft te maken. Het duurt zelfs een stuk langer door het (deels) in de slowcooker klaar te maken. Waarom dan toch een recept om het in de slowcooker te maken? Puur omdat er veel vraag naar is, maar ook omdat het niet snel kan mislukken in de slowcooker. Terwijl ik op andere manieren het toch altijd voor elkaar kreeg om de chocolade te laten verbranden of iets dergelijks. Zonde van de chocolade!

Fudge uit de slowcooker of pannetje?

Het fijne aan dit recept is eigenlijk dat je het dus niet in de slowcooker hoeft te maken als je dat niet wil of als je er geen hebt. Wil je het liever met een pannetje maken dan is het enige wat je hoeft te doen de gecondenseerde melk op te warmen in een pannetje. Daar doe je dan brokken chocolade bij en je roert totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Het is overigens wel aan te raden dit op een laag pitje te doen. Anders gaat het te hard en brand de chocolade aan. De rest van het recept kun je hierna wel weer volgen.

Dit heb je nodig voor de Sinterklaas fudge

Je hebt niet zoveel nodig voor de Sinterklaas fudge uit de slowcooker. De basis ingrediënten voor een fudge zijn een blikje gecondenseerde melk en minimaal 300 gram chocolade naar keuze. Dit stop je dan ook bij elkaar in de slowcooker en je zet hem, zonder deksel, op high voor zo’n 45 tot 60 minuten. Je kunt hem ook op low zetten voor 90 minuten. Om het kwartier roer je even door het mengsel totdat alles helemaal gesmolten is.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Ook lekker: Kruidnoten tiramisu

Daarna giet je het mengsel in een bakblik of ovenschaal (zorg ervoor dat er bakpapier in zit). Pas dan komen de overige ingrediënten erbij. Voor een Sinterklaas fudge kun je er schuddebuikjes op leggen, of gewoon kruidnoten. Je kunt ook pepernoten erop leggen. Net zoals schuimpjes en ander snoepgoed wat bij Sinterklaas past. Ik zag bij de Lidl van die mini lettertjes van chocolade en Sint figuurtjes. Deze zijn ideaal voor de Sinterklaas fudge.

Wil je er overigens echt iets speciaals van maken dan kun je tijdens het mengen van de gecondenseerde melk en de chocolade ook schuddebuikjes er doorheen roeren. Dat maakt het helemaal af.

Sinterklaas fudge uit de slowcooker

Alhoewel je deze Sinterklaas fudge natuurlijk heel makkelijk in een pannetje kunt klaarmaken heeft het ook zo zijn charme om dit in een slowcooker te doen. Het kost je meer tijd, maar de kans dat het misgaat is een heel stuk kleiner.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 4 uur
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 8 porties

Equipment

  • 1 Slowcooker
  • 1 bakblik of ovenschaal
  • 1 bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 300 gram chocolade
  • handvol schuddebuikjes
  • handvol mini kruidnootjes
  • strooigoed naar eigen inzicht Denk aan (chocolade) kruidnoten, schuimpjes, mini lettertjes, enzovoort

Instructies
 

  • Giet de gecondenseerde melk in de slowcooker en voeg daar de brokken chocolade aan toe.
  • Zet de slowcooker op high voor zo'n 45 tot 60 minuten.
  • Roer om het kwartier het mengsel even door.
  • Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is en vermengd met de gecondenseerde melk dan kun je het mengsel in een bakblik of ovenschaal gieten.
  • Je kunt op dit punt ook eerst nog wat schuddebuikjes of kruidnoten door het mengsel heen mengen. Dat is wat ik deed.
  • Zorg er wel voor dat er bakpapier in het bakblik of ovenschaal zit. Op die manier krijg je het er straks tenminste nog uit.
  • Zorg dat het mengsel niet gloeiend heet is wanneer je hem gaat versieren met het strooigoed. Dit omdat het anders al direct smelt.
  • Leg het strooigoed naar eigen inzicht op het mengsel en druk eventueel heel zachtjes aan zodat het er half in zit.
  • Daarna gaat het bakblik of de ovenschaal voor minimaal 2 tot 3 uur in de koelkast. Niet korter, anders is het nog niet hard genoeg.
  • Na die tijd kun je het uit de koelkast halen, het bakpapier met de fudge uit het blik halen en alles in stukken snijden. De Sinterklaas fudge is klaar!
Trefwoord sinterklaas, slowcooker, toetje
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

3 reacties op “Sinterklaas fudge uit de slowcooker

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept