De lekkerste Sint lekkernijen + recepten

MG_9855

De decembermaand (en stiekem ook de maanden daarvoor) staat vooral in het teken van lekker eten. Zowel met Sinterklaas als met Kerst zijn er allerlei lekkernijen te vinden en maken. Iets wat ik zelf maar moeilijk kan weerstaan. Naast dat ik zelf een aantal heerlijke Sint recepten en lekkernijen op de blog heb staan hebben andere bloggers dat ook. Vandaar dus ook dit overzicht!

Ik ben zelf een enorme snoepkont maar ik kan erg goed zonder. Tenminste, zonder bepaalde dingen. Zo hoef ik niet perse chips te eten of drop, dat boeit me totaal niet. Pepernoten an sich kan ik ook wel zonder, maar de lekkerste dingen met Sinterklaas worden wel met pepernoten gemaakt. Of waren het nou kruidnoten? Ik snap het verschil niet hoor haha. Ik vroeg aan mijn collega’s wat nu hun echte Sint lekkernij was en zocht daar een goed recept bij voor jullie…

Sint lekkernijen

 • Charlotte is helemaal gek op gevulde speculaas, dat vind ze echt heerlijk. Nu kijk ik graag 24kitchen en daar zag ik eens een recept voor gevulde speculaas. Het is vrij makkelijk zelf te maken zelfs. Wil je dat nu ook eens proberen? Kijk dan hier voor het recept.
 • Mijn vriendinnetje Marij gaat voor de kruidnoten, gewoon lekker simpel maar enorm lekker. Hiervan kun je wel honderden recepten terug vinden, maar ze zijn allemaal vrij hetzelfde. Je kunt natuurlijk ook gewoon een pak van Koopmans halen (jep, schuldig!) en daar dan kruidnoten van bakken maar het lekkerste is nog altijd om het helemaal zelf te doen. Karin van Foodlog vindt dat nu ook dus plaatste een recept op de site.
 • Bregje is ook gek op kruidnoten, maar dan de pure chocolade variant. Eigenlijk is dat niet zo moeilijk, je kunt natuurlijk het recept van de gewone kruidnoten volgen en ze later dippen in de gesmolten pure chocoladesaus. Maar wil je toch even het recept bij elkaar hebben staan dan heeft Mamaliefde nog wel het recept.
 • Toen ik het antwoord van Geertje las moest ik eerst opzoeken wat het was. Zij vreet zich namelijk ziek aan borstplaat. Aan wat? Ja dat dus. Benieuwd naar wat het is & hoe je het maakt? Kijk dan even bij Francesca kookt.
 • Wil je Linda haar Sint lekkernij voorschotelen dan maak je een goede beurt door een roomboterstaaf te kopen of maken. Nu heb ik een recept gevonden waarbij je toch zelf een beetje aan het bakken bent, maar waarbij het toch een beetje cheaten is, aangezien je het niet ‘from scratch’ maakt. Zoetrecepten heeft zo’n makkelijke staaf op hun site staan.

_MG_0008

Sinterklaas recepten

Ja en dan mijn eigen recepten. Ik gaf in het begin al aan dat ik kruidnoten niet zo spannend vind of ze moeten ergens in verwerkt zijn. Nu maakte ik vorig jaar al de pepernoten tiramisu en gisteren heb ik hem weer even opnieuw gemaakt. Hij is namelijk zo lekker! En eigenlijk best makkelijk te maken. Het kost alleen best wat tijd door het opstijven en dergelijke. Het recept van deze tiramisu vind je op mijn blog.

Daarnaast heb ik een nieuwe favoriet, namelijk de Sinterklaas taart. Ik raad het ook iedereen aan om eens te proberen. Er kan amper wat mis gaan en de taart zelf is echt ‘finger licking good’.

Wat is jouw favoriete Sint lekkernij?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

7 reacties

 1. Nicole op 25 november 2015 om 06:59

  Klinkt goed! Gelukkig hou ik niet zo van speculaas, dus hopelijk kan ik de verleidingen weerstaan met Sinterklaas 😉

 2. Channa op 25 november 2015 om 08:09

  Oooh alles is lekker, maar kan me tot dusver gelukkig nog aardig inhouden 😉

 3. Wilmaaa op 25 november 2015 om 08:25

  Mam ziet er heerlijk uit! Tsja, na zo’n dag maar een balansdag houden, Haha!

 4. Hanna @ eenbezigbijtje op 25 november 2015 om 09:33

  Ziet er heerlijk uit allemaal. En ach na een dagje los gaan daarna maar even een paar dagen opletten, dan is het ook in balans.

 5. IJlien op 25 november 2015 om 10:10

  Bwaaaah die tiramisu moet ik écht een keer maken! Ziet er heerlijk uit! Die gaat op het menu op Sinterklaasavond 😀

 6. Drie op 25 november 2015 om 13:54

  Wat ziet het er allemaal lekker uit! Ik ga zaterdag Sinterklaas vieren met vriendinnen en dan zouden we allemaal wat lekkers maken. Ik ga dus even goed kijken wat ik ga maken.

 7. Lodi op 24 november 2017 om 14:31

  Wat een heerlijk heden allemaal zeg! Ik ga eens even rustig kijken wat ik op 5 december op tafel zet.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje