De lekkerste Sint lekkernijen + recepten

De decembermaand (en stiekem ook de maanden daarvoor) staat vooral in het teken van lekker eten. Zowel met Sinterklaas als met Kerst zijn er allerlei lekkernijen te vinden en maken. Iets wat ik zelf maar moeilijk kan weerstaan. Naast dat ik zelf een aantal heerlijke Sinterklaas recepten en lekkernijen op de blog heb staan hebben andere bloggers dat ook. Vandaar dus ook dit overzicht!

Ik ben zelf een enorme snoepkont maar ik kan erg goed zonder. Tenminste, zonder bepaalde dingen. Zo hoef ik niet perse chips te eten of drop, dat boeit me totaal niet. Pepernoten an sich kan ik ook wel zonder, maar de lekkerste dingen met Sinterklaas worden wel met pepernoten gemaakt. Of waren het nou kruidnoten? Ik snap het verschil niet hoor haha. Ik vroeg aan mijn collega’s wat nu hun echte Sint lekkernij was en zocht daar een goed Sinterklaas recept bij voor jullie…

Sinterklaas lekkernijen en recepten

  • Charlotte is helemaal gek op gevulde speculaas, dat vind ze echt heerlijk. Nu kijk ik graag 24kitchen en daar zag ik eens een recept voor gevulde speculaas. Het is vrij makkelijk zelf te maken zelfs. Wil je dat nu ook eens proberen? Kijk dan hier voor het recept.
  • Mijn vriendinnetje Marij gaat voor de kruidnoten, gewoon lekker simpel maar enorm lekker. Hiervan kun je wel honderden recepten terug vinden, maar ze zijn allemaal vrij hetzelfde. Je kunt natuurlijk ook gewoon een pak van Koopmans halen (jep, schuldig!) en daar dan kruidnoten van bakken maar het lekkerste is nog altijd om het helemaal zelf te doen. Karin van Foodlog vindt dat nu ook dus plaatste een recept op de site.
  • Bregje is ook gek op kruidnoten, maar dan de pure chocolade variant. Eigenlijk is dat niet zo moeilijk, je kunt natuurlijk het recept van de gewone kruidnoten volgen en ze later dippen in de gesmolten pure chocoladesaus. Maar wil je toch even het recept bij elkaar hebben staan dan heeft Mamaliefde nog wel het recept.
  • Toen ik het antwoord van Geertje las moest ik eerst opzoeken wat het was. Zij vreet zich namelijk ziek aan borstplaat. Aan wat? Ja dat dus. Benieuwd naar wat het is & hoe je het maakt? Kijk dan even bij Francesca kookt.
  • Wil je Linda haar Sint lekkernij voorschotelen dan maak je een goede beurt door een roomboterstaaf te kopen of maken. Nu heb ik een recept gevonden waarbij je toch zelf een beetje aan het bakken bent, maar waarbij het toch een beetje cheaten is, aangezien je het niet ‘from scratch’ maakt. Zoetrecepten heeft zo’n makkelijke staaf op hun site staan.
_MG_0008

Sinterklaas recepten

Ja en dan mijn eigen recepten. Ik gaf in het begin al aan dat ik kruidnoten niet zo spannend vind of ze moeten ergens in verwerkt zijn. Nu maakte ik vorig jaar al de pepernoten tiramisu en gisteren heb ik hem weer even opnieuw gemaakt. Hij is namelijk zo lekker! En eigenlijk best makkelijk te maken. Het kost alleen best wat tijd door het opstijven en dergelijke. Het recept van deze tiramisu vind je op mijn blog.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Daarnaast heb ik een nieuwe favoriet, namelijk de Sinterklaas taart. Ik raad het ook iedereen aan om eens te proberen. Er kan amper wat mis gaan en de taart zelf is echt ‘finger licking good’. Inmiddels maak ik hem al zo’n jaar of vijf achter elkaar en het is altijd een succes. Een ander lekker Sinterklaas recept is er eentje die je ook makkelijk met de kinderen maakt en dat zijn de pizzamijtertjes. Lekker voor tijdens de intocht of gewoon als avondeten voor de kinderen.

Wat is jouw favoriete Sint lekkernij?

7 reacties op “De lekkerste Sint lekkernijen + recepten

Reageren is niet mogelijk.