Sint cadeau tips voor je baby

sint-cadeau-tips-voor-je-baby

Vanaf welke leeftijd vier je Sinterklaas? Wij begonnen er al mee toen Fay een baby was. Ze was 9 maanden op dat moment, kon al zitten en kruipen en vond het allemaal erg interessant. We deden dus ook aan Sinterklaascadeaus voor een baby. Al was het maar iets kleins. 

Dit jaar hebben we natuurlijk Milo. Hij is bijna 6 maanden als het pakjesavond is en zal er zeker weinig van meekrijgen. Maar omdat zijn zus natuurlijk helemaal in Sinterklaas geloofd en er al maanden naar uitkijkt kopen we ook dit keer Sinterklaascadeaus voor een baby. Want hoe gek is het wanneer jij wel cadeaus krijgt, maar je baby broertje niet?!

Omdat wij niet de enige zullen zijn die voor een baby Sinterklaascadeaus “moet” kopen dit jaar heb ik wat tips verzameld.

Sinterklaas cadeautjes baby 0-3 maanden

Wanneer je baby echt pas geboren is heb je natuurlijk tijdens de kraamperiode al een boel cadeaus gehad voor je baby. Wat geef je dan nog? Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit. Je doet het voor jezelf en/of voor je andere kind(eren). Denk dus bijvoorbeeld aan sokjes, rompertjes, luiers, nieuwe speentjes, een knuffeltje, een eerste kerstbal…

Maar Fleur van Mama’s Liefste heeft ook nog meer goede cadeautips voor meisjesmama’s die niet van roze houden.

Sinterklaas cadeautjes baby 3-6 maanden

Is je baby tussen de 3 en 6 maanden dan kan hij/zij natuurlijk al wat meer. Mijn zoontje is op het moment van schrijven helemaal dol op zijn playgro loopy links dus mocht je deze niet in huis hebben dan is het wellicht een goed idee om deze aan Sinterklaas te vragen.

Verder gaf Marguerita ook als tip om veilige vingerverf te geven. Vingerverf is altijd een succes bij groot en klein, want wie houdt er nu niet van kliederen met verf? Verder heeft Sinteroma mij ingefluisterd dat ze voor onze baby onder andere een baby mobieltje heeft gekocht maar ook een Oball…

Sinterklaascadeaus baby 6-9 maanden

Is je baby inmiddels al zo ver dat hij/zij begint met kruipen en zitten dan zijn er natuurlijk weer andere dingen te bedenken. Bijvoorbeeld boekjes om “zelf” te lezen, bouwtorens, het favoriete hapje (wellicht is je kind dol op soepstengels, pak het in en klaar!). Ook heeft Fisher Price leuk speelgoed, ook al voor de kleintjes. Bijvoorbeeld:

Charlotte heeft nog meer tips voor je, zij vertelt over het verlanglijstje van haar 7 maanden oude Emmi!

Sinterklaascadeaus baby 9-12 maanden

En dan voor de wat oudere baby’s. Dit is vaak nóg moeilijker omdat er ook al een verjaardag in het zicht is. Wat wij kochten voor Fay toen ze 9 maanden was, was deze leuke Sint en Piet set van Little People. Maar ook de vrolijke vriendjes van Vtech zullen een succes zijn. Verder is een tipitent natuurlijk heel erg leuk, voorleesboeken, maar ook leuke vrolijke opbergmanden voor het speelgoed. Ook erg handig voor jezelf!

Sint cadeau tips voor je baby

Nog een aantal algemene cadeautips voor je baby:

 • Geef iets wat nog net niet bij de leeftijd past. Voor de uitdaging of juist om later mee te spelen.
 • Geef een cadeautje waar je zelf ook iets aan hebt, bijvoorbeeld een leuk voorleesboek.
 • Je kunt ook altijd iets van kleding geven wanneer je iets tekort komt.
 • Vindt je kindje iets heel erg lekker bijvoorbeeld een soepstengel of rijst wafel, dan kun je dit ook leuk inpakken!
 • Heeft je kindje al veel spulletjes in een bepaald thema, vul dit dan aan.
 • Koop knutselspulletjes zodat je met je kindje bijvoorbeeld kunt gaan vingerverven.
 • Heeft je kindje een lievelingsknuffel? Koop er nog eentje (of twee), zodat je altijd een reserve hebt

Heb je na het lezen van bovenstaande tips toch nog cadeaustress? Dan heeft Janske op haar blog nog een hele fijne tip!

sint cadeau tips baby

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

19 reacties

 1. Daantje op 25 november 2014 om 07:43

  Goede tips! Wij vieren dit jaar alleen sinterklaas-avond. Schoentje zetten hebben we nog niet gedaan. Maar ons zoontje is ook begin november jarig geweest en toen is hij al zo bizar verwend dat we nu ook niet echt inspiratie hebben om nóg meer speelgoed te kopen 😉

 2. Jess op 25 november 2014 om 09:21

  Leuke ideeën. Ik had voor Sam tijdens zijn eerste sinterklaas gewoon speelgoed ingepakt dat wij al hadden, haha! Ging hem toch alleen om het scheuren. Het jaar daarop heeft hij ook dat setje van Little People gekregen en daar speelt hij nog steeds mee. Echt een groot succes.

 3. Silke op 25 november 2014 om 09:24

  Hele goede tips. Wij hebben ook geïnvesteerd in speelgoed waar hij mss vandaag nog niet echt mee aan de slag kan, maar binnen dit en een paar maanden wel.
  Maar we zijn ons wel een beetje te buiten gegaan. Onze schouw is een beetje te klein voor al ons speelgoed. 🙂

 4. Sas op 25 november 2014 om 09:33

  Wat een goed blogje met fijne tips is dit, leuk!

 5. Yvonne op 25 november 2014 om 12:40

  leuk om te lezen 🙂 Hier worden ze te erg verwend!

 6. Whitney op 25 november 2014 om 17:35

  Leuk dat jullie Sinterklaas vieren. Wij doen het dit jaar niet, heb er zelf niet veel mee en denk dat hij het volgend jaar wel bewuster mee maakt. Handige tips!

  Ik heb je trouwens getagd voor de 5 reasons why I smile tag 🙂

 7. Linda op 25 november 2014 om 18:05

  Leuk, de little people piet en sint met paard hebben wij ook het eerste jaar gegeven. En wordt ieder jaar weer opnieuw gegeven 😉 Dit jaar met de stoomboot erbij. Is trouwens ook leuk voor baby’s, die hebben bijzonder snel door dat als je op het knopje drukt er een muziekje komt (beloning). Wat ik heb gedaan is alles los inpakken, zo zijn het heel veel cadeautjes. Vaak is het uitpakken en papier scheuren veel leuker en interessanter dan datgene wat er in zit.

 8. zomersproetje op 25 november 2014 om 19:41

  Leuke tips. Ons meisje is 8 maanden en dan is het best lastig iets te kopen. Veel speelgoed is voor grotere kindjes. Maar boekjes begint ze leuk te vinden en knuffels. Verder is inderdaad het cadeaupapier zelf al erg interessant;-).

 9. Linda op 15 november 2017 om 07:43

  Super handig overzicht! In onze vriendengroep is het vaak zo lastig om een leuk kado te bedenken voor een baby, dus deze tips gaan zeker helpen!

 10. Marguerita op 15 november 2017 om 08:11

  Leuke tips en vergeey ook niet de kerststal van de little people en iets basics als een slee hebben ze bij mij ook van de sint gekregen toen nr 2 een half jaar was

 11. Merel op 15 november 2017 om 08:33

  Hele goede tips, vind dit toch wel de lastigste leeftijd om echt goede cadeaus voor te halen. Meestal kocht ik maar dingen waar ze later iets aan hadden of kleding. Ook leuk is trouwens de rups van Fisher Price.

 12. Melissa op 15 november 2017 om 09:13

  Sophie de giraf kom ik echt overal tegen. Vind het ook een super schattig speeltje

 13. Lodi op 15 november 2017 om 09:16

  Super goede tips. Ook al is Milo nog heel klein, je slaat hem toch ook niet over. Ik kocht ook vaak iets waar ze later iets aan hadden, dan had ik het mooi alvast in huis.

 14. Nicole Orriëns op 15 november 2017 om 09:57

  Hier komt mijn reactie nog een keer: Handige tips! Het is best lastig om te weten wat geschikt is voor baby’s. Zeker als je zelf al iets oudere kinderen hebt.

 15. Malou op 15 november 2017 om 10:08

  Ik geef ook vaak cadeaus waar ze eigenlijk nog net iets te jong voor zijn, zodat ze er langer wat aan hebben 🙂

 16. Kirsten op 15 november 2017 om 12:21

  Ja dat is een hele goede! Ik zou normaal gesproken ook niets voor een baby van (in ons geval) 6 weken kopen, maar dat zou een beetje vreemd overkomen op zijn grote broers. Ik koop wat babyservies, kleding en ik heb een speeltje gehaald.

 17. Mirjam op 15 november 2017 om 19:11

  Leuke tips! Fiene was een half jaar met haar eerste Sinterklaas. Te leuk om niet te vieren haha

 18. Daniëlla op 15 november 2017 om 21:25

  Goede tips! Mijn baby is op pakjesavond 10 maanden, dus ik heb een aantal Toet Toet auto’s, boekjes en simpele puzzels op het lijstje gezet. 🙂

 19. Fleur op 16 november 2017 om 12:40

  Leuke tips. Zeker op de die leeftijd als ze het zelf nog niet zo bewust meemaken is het soms moeilijk iets leuks te vinden. De van mij zijn al wat ouder, dus ellenlange verlanglijstjes krijgen wij nu van ze 😉

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje