Sint cadeau tips voor je baby

Vanaf welke leeftijd vier je Sinterklaas? Wij begonnen er al mee toen onze dochter Fay een baby was. Ze was 9 maanden op dat moment, kon al zitten en kruipen en vond het allemaal erg interessant. We deden dus ook aan Sinterklaascadeaus voor een baby. Al was het maar iets kleins. Een paar jaar later hadden we een zoontje. Hij was bijna 6 maanden toen het pakjesavond was en we besloten ook voor hem weer cadeaus te kopen. Dit omdat zijn grote zus natuurlijk helemaal in de Sint geloofde en er al maanden naar uit keek. Het zou namelijk wel gek zijn als zij wel cadeaus kreeg en haar kleine broertje niet.

Omdat wij niet de enige zullen zijn die voor een baby Sinterklaascadeaus “moet” kopen dit jaar heb ik wat tips verzameld.

Sinterklaas cadeautjes baby 0-3 maanden

Wanneer je baby echt pas geboren is heb je natuurlijk tijdens de kraamperiode al een boel cadeaus gehad voor je baby. Wat geef je dan nog? Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit. Je doet het voor jezelf en/of voor je andere kind(eren). Denk dus bijvoorbeeld aan sokjes, rompertjes, luiers, nieuwe speentjes, een knuffeltje (hier), een eerste kerstbal…

Bol AlgemeenBol Algemeen

Maar Fleur van Mama’s Liefste heeft ook nog meer goede cadeautips voor meisjesmama’s die niet van roze houden.

Sinterklaas cadeautjes baby 3-6 maanden

Is je baby tussen de 3 en 6 maanden dan kan hij/zij natuurlijk al wat meer. Mijn zoontje was op dat moment van schrijven helemaal dol op zijn playgro loopy links dus mocht je deze niet in huis hebben dan is het wellicht een goed idee om deze aan Sinterklaas te vragen. Ze zijn hier echt intensief gebruikt en daarna doorgegeven aan een andere kindje. Hier kun je ze vinden.

Verder gaf Marguerita ook als tip om veilige vingerverf te geven. Vingerverf is altijd een succes bij groot en klein, want wie houdt er nu niet van kliederen met verf? Verder heeft Sinteroma mij ingefluisterd dat ze voor onze baby onder andere een baby mobieltje heeft gekocht maar ook een Oball… Ook dat was echt een succes!

Sinterklaascadeaus baby 6-9 maanden

Is je baby inmiddels al zo ver dat hij/zij begint met kruipen en zitten dan zijn er natuurlijk weer andere dingen te bedenken. Bijvoorbeeld boekjes om “zelf” te lezen, bouwtorens, het favoriete hapje (wellicht is je kind dol op soepstengels, pak het in en klaar!). Ook heeft Fisher Price leuk speelgoed, ook al voor de kleintjes. Bijvoorbeeld:

Charlotte heeft nog meer tips voor je, zij vertelt over het verlanglijstje van haar 7 maanden oude Emmi!

Sinterklaascadeaus baby 9-12 maanden

En dan voor de wat oudere baby’s. Dit is vaak nóg moeilijker omdat er ook al een verjaardag in het zicht is. Wat wij kochten voor Fay toen ze 9 maanden was, was deze leuke Sint en Piet set van Little People. Maar ook de vrolijke vriendjes van Vtech zullen een succes zijn. Verder is een tipitent natuurlijk heel erg leuk, voorleesboeken, maar ook leuke vrolijke opbergmanden voor het speelgoed. Ook erg handig voor jezelf!

Sint cadeau tips voor je baby

Nog een aantal algemene cadeautips voor je baby:

 • Geef iets wat nog net niet bij de leeftijd past. Voor de uitdaging of juist om later mee te spelen.
 • Geef een cadeautje waar je zelf ook iets aan hebt, bijvoorbeeld een leuk voorleesboek.
 • Je kunt ook altijd iets van kleding geven wanneer je iets tekort komt.
 • Vindt je kindje iets heel erg lekker bijvoorbeeld een soepstengel of rijst wafel, dan kun je dit ook leuk inpakken!
 • Heeft je kindje al veel spulletjes in een bepaald thema, vul dit dan aan.
 • Koop knutselspulletjes zodat je met je kindje bijvoorbeeld kunt gaan vingerverven.
 • Heeft je kindje een lievelingsknuffel? Koop er nog eentje (of twee), zodat je altijd een reserve hebt

Heb je na het lezen van bovenstaande tips toch nog cadeaustress? Dan heeft Janske op haar blog nog een hele fijne tip!

sint cadeau tips baby

19 reacties op “Sint cadeau tips voor je baby

 • Goede tips! Wij vieren dit jaar alleen sinterklaas-avond. Schoentje zetten hebben we nog niet gedaan. Maar ons zoontje is ook begin november jarig geweest en toen is hij al zo bizar verwend dat we nu ook niet echt inspiratie hebben om nóg meer speelgoed te kopen 😉

 • Leuke ideeën. Ik had voor Sam tijdens zijn eerste sinterklaas gewoon speelgoed ingepakt dat wij al hadden, haha! Ging hem toch alleen om het scheuren. Het jaar daarop heeft hij ook dat setje van Little People gekregen en daar speelt hij nog steeds mee. Echt een groot succes.

 • Hele goede tips. Wij hebben ook geïnvesteerd in speelgoed waar hij mss vandaag nog niet echt mee aan de slag kan, maar binnen dit en een paar maanden wel.
  Maar we zijn ons wel een beetje te buiten gegaan. Onze schouw is een beetje te klein voor al ons speelgoed. 🙂

 • Leuk dat jullie Sinterklaas vieren. Wij doen het dit jaar niet, heb er zelf niet veel mee en denk dat hij het volgend jaar wel bewuster mee maakt. Handige tips!

  Ik heb je trouwens getagd voor de 5 reasons why I smile tag 🙂

 • Leuk, de little people piet en sint met paard hebben wij ook het eerste jaar gegeven. En wordt ieder jaar weer opnieuw gegeven 😉 Dit jaar met de stoomboot erbij. Is trouwens ook leuk voor baby’s, die hebben bijzonder snel door dat als je op het knopje drukt er een muziekje komt (beloning). Wat ik heb gedaan is alles los inpakken, zo zijn het heel veel cadeautjes. Vaak is het uitpakken en papier scheuren veel leuker en interessanter dan datgene wat er in zit.

 • Leuke tips. Ons meisje is 8 maanden en dan is het best lastig iets te kopen. Veel speelgoed is voor grotere kindjes. Maar boekjes begint ze leuk te vinden en knuffels. Verder is inderdaad het cadeaupapier zelf al erg interessant;-).

 • Super handig overzicht! In onze vriendengroep is het vaak zo lastig om een leuk kado te bedenken voor een baby, dus deze tips gaan zeker helpen!

 • Leuke tips en vergeey ook niet de kerststal van de little people en iets basics als een slee hebben ze bij mij ook van de sint gekregen toen nr 2 een half jaar was

 • Hele goede tips, vind dit toch wel de lastigste leeftijd om echt goede cadeaus voor te halen. Meestal kocht ik maar dingen waar ze later iets aan hadden of kleding. Ook leuk is trouwens de rups van Fisher Price.

 • Super goede tips. Ook al is Milo nog heel klein, je slaat hem toch ook niet over. Ik kocht ook vaak iets waar ze later iets aan hadden, dan had ik het mooi alvast in huis.

 • Ja dat is een hele goede! Ik zou normaal gesproken ook niets voor een baby van (in ons geval) 6 weken kopen, maar dat zou een beetje vreemd overkomen op zijn grote broers. Ik koop wat babyservies, kleding en ik heb een speeltje gehaald.

 • Goede tips! Mijn baby is op pakjesavond 10 maanden, dus ik heb een aantal Toet Toet auto’s, boekjes en simpele puzzels op het lijstje gezet. 🙂

 • Leuke tips. Zeker op de die leeftijd als ze het zelf nog niet zo bewust meemaken is het soms moeilijk iets leuks te vinden. De van mij zijn al wat ouder, dus ellenlange verlanglijstjes krijgen wij nu van ze 😉

Reageren is niet mogelijk.