Sim only abonnement afsluiten: waar let je op?

Sim only abonnement afsluiten: waar let je op?

Doet je huidige telefoon het nog prima? Of ben je van plan om zelf een telefoon aan te schaffen? Maar ben je nu nog wel op zoek naar een los sim only abonnement? Dan zit je waarschijnlijk met vragen. Logisch. Er zijn immers heel veel verschillende aanbieders en iedereen hanteert andere tarieven en voorwaarden. Wat is dan het beste sim only abonnement? In deze blog vertel ik je precies waar je op moet letten. 

Wat is sim only? 

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat sim only precies is. De meeste mensen kiezen tegenwoordig immers voor een abonnement met toestel. Hierbij liggen de maandlasten beduidend hoger, maar genieten ze wel elk jaar van een nieuw toestel, zonder dat ze direct een heel groot bedrag hoeven neer te leggen. Hoewel dit een populaire keuze is, ben je over het algemeen goedkoper uit als je voor sim only kiest.

Bij sim only betaal je alleen voor het abonnement. Je krijgt vervolgens een simkaart opgestuurd die je in je mobiele telefoon kunt plaatsen. Je kiest dus voor deze abonnementsvorm als je al een goede mobiele telefoon hebt liggen of als je van plan bent om deze zelf (tweedehands) aan te schaffen. Zo blijven je maandkosten laag en geniet je van meer flexibiliteit. Je zit niet jaren vast aan dit abonnement en kunt indien nodig gemakkelijk van telefoon wisselen. 

Tarieven 

Er zijn heel veel verschillende providers die sim only aanbieden. De tarieven verschillen echter enorm. Hierbij is natuurlijk ook de vraag waar je precies naar op zoek bent. Hoeveel belminuten heb je bijvoorbeeld nodig? Hoe snel moet het internet zijn? Hoeveel data heb je nodig? 

De beste manier om dit uit te zoeken is om het dataverbruik van je huidige telefoon er eens bij te pakken. Deze kun je eenvoudig inzien bij je provider. Bekijk hoeveel je de afgelopen maanden gemiddeld verbruikt hebt. Afgaande van die informatie, vind je eenvoudig het abonnement dat bij jou past. 

Weet je wat je nodig hebt? Ga dan op zoek naar een provider die dit kan bieden. Bel je bijvoorbeeld heel veel? Dan is sim only onbeperkt bellen geen overbodige luxe. Niet elke provider biedt dit. In elk geval niet tegen de laagste prijs. Op die manier kun je dus snel het aanbod filteren en blijven enkel de beste opties nog over. 

Kan ik mijn nummer behouden? 

Sommige mensen zijn bang dat ze hun huidige telefoonnummer verliezen als ze plotseling overstappen op een sim only abonnement. Dat is natuurlijk ook geen gekke gedachte. Normaal gesproken blijf je immers bij dezelfde provider en kies je opnieuw voor een abonnement met toestel. Als je plotseling overstapt en wellicht ook voor een andere provider kiest, is de kans natuurlijk groot dat je ook je nummer verliest. 

Dit hoeft gelukkig niet het geval te zijn. Nummerbehoud is in veel gevallen mogelijk. Geef dit aan bij je nieuwe provider en dit kan in de meeste gevallen geheel gratis worden geregeld.