Je sieraden verkopen, volg deze stappen!

Ben je aan het opruimen en kom je sieraden tegen die je eigenlijk nooit meer draagt? Dan is het goed denkbaar dat je jouw verzameling uit wilt dunnen. Wanneer je afstand wilt doen van gouden en zilveren sieraden, kun je ze weggooien. Dit is alleen niet verstandig, want sieraden kunnen je een leuk geldbedrag opleveren als je ze verkoopt. Om het verkopen van sieraden makkelijker te maken, hebben wij een stappenplan voor je opgesteld.

Stap 1: Zoek uit of ze geld waard zijn

Voordat je tijd en moeite investeert in sieraden verkopen, wil je waarschijnlijk eerst weten hoeveel je ervoor kunt krijgen. Als verkoop je slechts een paar euro oplevert, vind je het misschien niet de moeite waard. Zoek daarom eerst uit hoeveel geld jouw sieraden waard zijn. Dit kun je doen door de sieraden op het internet op te zoeken. Mogelijk vind je ergens vergelijkbare sieraden, waardoor je een idee hebt van het bedrag dat je ervoor kunt vragen.

Stap 2: Laat sieraden van goud en zilver taxeren

Als je gouden of zilveren sieraden hebt, is het niet verstandig om op internet te zoeken hoeveel je hiervoor kunt krijgen. De prijs van deze edelmetalen hangt namelijk af van een aantal factoren. Het aantal karaat speelt bijvoorbeeld een belangrijke factor. Hoe hoger de karaat, des te zuiverder het goud of zilver waarvan een sieraad gemaakt is. Vandaar dat dit iets is om uit te zoeken. Omdat je dit niet zelf kunt doen, laat je gouden en zilveren sieraden altijd taxeren door een expert. Hij neemt ze onder de loep en vertelt je vervolgens hoeveel de verkoop ervan je ongeveer op zal leveren.

Stap 3: Ga op zoek naar een koper

Weet je inmiddels hoeveel je voor jouw sieraden kunt krijgen? Dan kun je voor jezelf bepalen of verkoop interessant is. Wanneer je besluit om sieraden van de hand te doen, moet je op zoek naar een koper. Deze kun je op verschillende manieren vinden, waaronder via het internet. Zo kun je jouw sieraden bijvoorbeeld op een website voor tweedehands spullen aanbieden. Als ze er nog mooi uitzien, is de kans groot dat er iemand interesse toont. Het je sieraden van oud goud? Dan kun je deze beter niet online verkopen. Het internet is namelijk geen geschikte plek voor oud goud verkopen. Wanneer je dit wel doet, is de kans groot dat je geen eerlijke prijs krijgt voor jouw gouden sieraden.

Stap 4: Neem ze mee naar een goudexpert

Als je sieraden van oud goud hebt, weet je misschien niet goed waar je deze moet verkopen. Wat ons betreft neem je ze altijd mee naar een goudexpert. Bij zo’n specialist kun je niet alleen een goudbaar verkopen, maar ook zilveren en gouden sieraden. Jouw sieraad wordt hier eerst getaxeerd, zodat de expert weet hoeveel hij ongeveer waard is. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de goudprijs en het gewicht, maar ook naar eventuele verzamelwaarde. Blijkt na afloop van de taxatie dat jouw sieraad van echt goud of zilver is? Dan brengt een goudexpert hier een bod op uit. Wanneer je besluit om tot verkoop over te gaan, krijg je altijd een eerlijke prijs voor het sieraad.