Shoppen voor kids

shoppen-voor-kids

Afgelopen zondag ging ik samen met mijn man en kind naar Amsterdam. Daar trof ik een aantal bloggers waaronder Angelique van Shopaholiek. Met een wijntje in de hand (zij dan, ik zat aan het water) en de geur van de BBQ in onze neuzen raakten we heerlijk aan de klets. Ik kwam er toen ook achter dat zij een tag had gemaakt en die ‘moest’ ik natuurlijk ook even invullen! Ook werd ik vorige week woensdag getagd door Yvonne van Kidzblogger.nl, super bedankt Yvonne.. bij deze vul ik hem graag in 🙂

Wat is jouw favoriete kledingmerk?

Poeh dat is een lastige, ik koop veel verschillend eigenlijk en heb niet echt één favoriet. Zo heb ik bijvoorbeeld veel Hema in de kast liggen, maar ook Zeeman, Mim-Pi, Mini Rodini, Cotton Ivy, Like Flo, Tumble ’n Dry, Zara en nog veel meer. Wel heb ik op de Kleine Fabriek in Amsterdam weer een paar mooie nieuwe (voor mij nieuw) merken gezien waar ik enthousiast over werd zoals NoNo, KidzArt en B. Nosy.

Wat is jouw absolute musthave op het gebied van kinderkleding?

Een goed zittende jeans en effen leggings (voor meisjes). Fijn om te combineren met allerlei hippe kleding.

Wat vind jij een no-go qua kleding?

Heel veel zoet roze, maar dat is meer omdat ik dat zelf gewoon echt niet mooi vind. Vooral als alles dat zoete roze is, dus van sokken tot rokje tot haarband haha. Net een suikerspin is dat kind dan. Maar goed, dat is een persoonlijke mening he. Verder ben ik ook niet van de Disney figuren op kleding. Leuk op een pyjama maar echt als tshirt of zelfs op een broek? Nee dat vind ik een no-go.

Heb je wel eens een miskoop gehad? Zo ja.. wat?

Oh zeker.. Laatst nog een broekje/legging overgekocht van een andere blogger omdat ik hem zo leuk vond. En toen ik hem kreeg vond ik hem nog super leuk maar hij is echt veel te breed voor Fay haha. Dus die kan ik weer doorverkopen of weggeven.

Welk kledingstuk is voor jou onmisbaar op vakantie?

Een badpak! En heel veel jurkjes…

shoppen voor kids kidzart

Collectie van Kidz-art gespot op De Kleine Fabriek

Hoeveel geld geef jij gemiddeld uit per maand aan kinderkleding?

Poeh lastige vraag. Heb ik eigenlijk nog nooit bijgehouden. Denk dat het ook verschilt per maand. Soms koop ik amper iets en dan ben ik hooguit €15,- kwijt en een andere maand kan ik opeens voor €100,- geshopt hebben voor haar.

Wat vind jij ervan dat de sale steeds vroeger begint?

Ik vind het heel verwarrend allemaal. Ik heb geen idee meer wanneer er nu sale is en wanneer niet. Erg chaotisch dus. In België is het wat dat betreft veel beter geregeld, daar is het veel centraler afgesproken. Wel heb ik vernomen van de oprichter van BRNDWRKS waar een hoop kledingmerken onder vallen dat ze hier iets aan willen gaan doen. Ze willen de collecties later naar buiten brengen en in de winkels leggen waardoor ook die SALE hopelijk gaat verschuiven. Nu zijn ze in mei/juni al bezig met de wintercollectie waardoor de zomer dan al in de uitverkoop gaat. Best gek aangezien de zomer dan nog moet beginnen…

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor kinderkleding?

Vooral via Instagram eigenlijk. Instagram en op straat, op blogs, bij andere kinderen dus.

Shop jij veel online?

Ik shop eigenlijk vooral in stenen winkels, maar ook wel eens online. Soms zijn er merken die je alleen maar online kunt vinden of die hier gewoon niet in de buurt verkocht worden.

Wat doe jij met kleding die te klein is?

Die gaan meestal in een grote bak op zolder, ik bewaar het voor een eventueel volgend kindje. Maar soms geef ik een vriendin wel eens wat of ik doe het in de kledingzak. En soms verkoop ik het, of doe tenminste een poging tot…

shoppen voor kinderen NoNo

Collectie van NoNo gespot op De Kleine Fabriek

Omschrijf de kledingstijl van je kids?

Ik denk casual, meestal tenminste. Ik combineer graag stoer met lief bij Fay. Maar kan haar soms ook echt als een meisje-meisje aankleden. Zelf wil Fay het liefst de hele dag door alleen een onderbroek en hemd aan. Of alleen een onderbroek. Nudistje van me haha.

Koopt jouw man ook kinderkleding? En zo ja.. doet hij dat goed?

Nee.

Hoeveel geef jij maximaal uit aan een spijkerbroek voor je zoon/dochter?

Echt niet veel, denk dat ik maximaal €15,- heb uitgegeven aan een spijkerbroek voor Fay. Vooral nu groeit ze er zo snel uit en doet ze er niet lang mee, vind ik dan zonde. Wellicht als ze wat ouder is dat ik er maximaal €25,- voor uit wil geven. Weet eigenlijk niet wat de normale prijzen zijn haha.

Koop je zelf wel eens tweedehands?

Ja zeker, vorige week nog twee leuke dingen gekocht in een tweedehands kleding winkel in Eindhoven. En kocht ook wel eens via Marktplaats een kledingpakket. Of via een Facebookgroep wat kleding. Heb daar totaal geen problemen mee. Mits het maar nog mooi eruit ziet zonder gaten en vlekken.

Wat is jouw beste koop ooit?

Nog zo’n lastige vraag. Ik weet niet of ik echt ‘beste kopen’ heb gehad. Wel ben ik altijd erg blij wanneer ik in de sale gave kleding scoor zoals in deze zomerse shoplog of in de dreumes shoplog.

IMG_4316

Fay draagt hier Cotton Ivy (shirt) en Hema (broekje)

Deze tag is gecreëerd door Shopaholiek, wil je de tag overnemen zorg dan ook even voor de juiste credits!

Wat is jouw beste koop ooit?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

14 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 21 juli 2016 om 06:08

  Leuk om te lezen.

 2. Channa op 21 juli 2016 om 06:18

  Haha, grappig om te lezen. Hier geef ik soms ook een maand bijna niks uit om de maand daarna helemaal los te gaan. Het blijft leuk shoppen voor de kinderen. Soms iets te leuk!

 3. Nicole op 21 juli 2016 om 09:36

  Hey dit is een leuke tag zeg! Ga ik even onthouden!

  • Nicole op 22 juli 2016 om 10:17

   Ben benieuwd naar jouw antwoorden!

 4. MetMirjam op 21 juli 2016 om 12:31

  Leuke tag! Ik ben dol op kinderkleding haha
  Die foto van Fay is echt weer heel schattig trouwens 🙂

 5. Marguerita op 21 juli 2016 om 12:59

  Leuk om jouw invulling te lezen! Ik heb hem van de week ook ingevuld 🙂 Dat Cotton Ivy shirtje staat Fay erg leuk

  • Nicole op 22 juli 2016 om 10:18

   Oh ga ik bij jou ook even kijken..

 6. jodi - liefthuis op 21 juli 2016 om 21:23

  Leuke tag, leuk om te lezen. Voor een meisje shoppen is wel echt heel anders dan voor een jongen.

  • Nicole op 22 juli 2016 om 10:18

   Ja dat geloof ik zeker.. al heb ik bij de kleine fabriek ook zoveel leuks gezien voor jongens!

 7. janske op 21 juli 2016 om 22:05

  Leuk om jouw antwoorden te lezen…ik ben ook totaaaal niet van de Disney prints en de Frozen jurkjes 😉

 8. Nathalie op 24 juli 2016 om 08:44

  Leuke tag! Zo jammer dat ik de kleine fabriek heb moeten missen maar vakantie is natuurlijk zo veel leuker!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje