Shoppen in the big city

Ik heb vrijwel heel mijn leven in een grote stad gewoond. Eindhoven. Dat was echt mijn stad en ik riep ook altijd nooit weg te willen. Totdat we begonnen te denken aan een gezin. Op dat moment ga je toch heel anders denken over bepaalde dingen.

Inmiddels wonen we al meer dan een jaar in een dorp en willen we niets anders meer. Toch gaan we nog regelmatig naar “the big city” om daar op visite te gaan of bijvoorbeeld te shoppen. Zo ook afgelopen zondag. Oké, wellicht niet zo slim om op een zondag te gaan maar we moesten nog iets terug brengen bij de Primark en hadden het plan om te gaan lunchen.

Het was een geweldig middagje, waarbij mijn beste vriendin en haar kleine ook nog even de stad in kwamen. Maar wat hebben wij een ergernissen gehad zeg! (lees dit aub met een korreltje zout)

Bol AlgemeenBol Algemeen

Parkeren

Als eerste het parkeren. In een stad als Eindhoven geen P+R transferium hebben. Echt heel slecht. Den Bosch heeft dit bijvoorbeeld wel en daar kun je dus voor 3 euro parkeren plus met de bus naar het centrum en weer terug. Ideaal! Nee in Eindhoven betaal je jezelf scheel in de vele parkeergarages. Ook erg handig, er is maar 1 lift dus sta je aan de ‘verkeerde’ kant van de garage kun je met je kinderwagen de hele toko doorlopen.

Lunch gelegenheden

Voordeel in zo’n grote stad is dat je genoeg te kiezen hebt qua lunch gelegenheden. Nadeel ervan is dat ik nog steeds een lunchroom tegen moet komen waar je fatsoenlijk met je kinderwagen naar binnen kunt. Zelfs zonder kinderwagen is het een doolhof en kun je amper fatsoenlijk zitten. Zo hutjemutje staan de tafels. Wel hebben ze tot nu toe overal kinderstoelen dus ja.. een pluspunt.

Liftgangers

Ik kan en mag natuurlijk niet oordelen als het gaat om de fysieke toestand van mensen. Want je ziet gewoon niet altijd of iemand iets mankeert. Dat begrijp ik. Maar het verbaasd me altijd hoeveel mensen er bij een lift staan te wachten. In de Primark moesten wij drie rondes wachten met onze kinderwagen (met 2 liften!) omdat er telkens mensen nog even ervoor glipte de lift in of sowieso er stonden te wachten. De Primark heeft notabene roltrappen.

Pardon. Sorry. Mag ik er aub even door. 

Dat zijn woorden/zinnen die ik altijd gebruik. Soms stoot ik in de drukte wel eens tegen iemand aan. Of ik wil er langs omdat mensen plots stil staan. Geen probleem, ik excuseer me of vraag of ik erdoor mag. Helaas ben ik volgens mij 1 van de weinige die zo is opgevoed, want hoevaak ik wel niet (of Fay in de kinderwagen) aan de kant geduwd ben of dat er op mijn tenen gestaan werd.. Zonder pardon. Zonder excuses. Niets van dat.

Favoriete stad

Ondanks al dat geklaag en al die dingen die ik graag anders had gezien, blijft Eindhoven mijn favoriete stad. Ik ben er tenslotte geboren, woonde er vrijwel mijn hele leven, vond er de liefde van mijn leven, raakte er zwanger, mijn favoriete club is in Eindhoven en zo zijn er nog 100 dingen te noemen waarom Eindhoven in mijn hart zit….

Maar shoppen met een kind? En dan ook nog op zondag? Nee dat gaat hem voorlopig niet meer worden..

 

9 reacties op “Shoppen in the big city

 • Herkenbaar hoor. Althans dan niet zozeer in Eindhoven. Maar ik denk dat dat overal wel geldt. Blijkbaar verwacht men dat als je ergens eet er geen kinderwagen bij is… Waarom hebben ze dan kinderstoelen…

  En mensen zijn kanjers in het in de weg staan haha.

 • Ik ben sowieso geen stadsmens. Heb een aantal jaar in Rotterdam gewoond tijdens mijn studie maar vond het verschrikkelijk. Geef mij maar een dorp. Jammer dat het zo drum was in de Primark.

 • Ik heb geen kind, maar word ook helemaal gek in de Primark in Eindhoven 😛
  Wat een chaos!!! Persoonlijk is Almere mijn favoriet 🙂
  Verder is Eindhoven wel een enorm leuke stad ja om te winkelen!

 • Ooh brrrr ik shop dan wel nooit in Eindhoven, heb dan wel (nog) geen kind, maar krijg nu al helemaal de kriebels van je verhaal. Herkenbare dingen en de reden waarom ik een hekel heb aan shoppen op drukke dagen.
  Ik woon vlakbij het centrum maar de zaterdag en koopzondag (oh en donderdag koopavond) vermijd ik zoveel mogelijk. Ik erger me dan groen en geel, dat is niet goed voor m’n bloeddruk denk ik haha;)

 • Oh ja shopergenissen, zo herkenbaar! Vooral dat voordringen en geen excuses of pardon zeggen. Daarom probeer ik de stad altijd te vermijden in weekenden en vakanties.

 • P&R is er wel degelijk. Zou je toch moeten weten, aangezien je er praktisch langskomt als je mij bezoekt 😉

  • Prijs weet ik niet, namelijk nog nooit gebruik van gemaakt 😉 Maar zie wel vaak mensen de bus instappen met een ander soort kaartje.. P&R zit tegenover de Mac!

 • Haha nee inderdaad dat is precies ook de reden dat ik op zondag niet naar de stad ga (woon ook in Eindhoven city;-)). Wij zitten er ook wel over te denken om over een tijdje te verhuizen naar een dorp in de buurt. Mis toch onder andere de leuke plekjes om fijn te wandelen en wat meer rust.

Reageren is niet mogelijk.