Shoplog kofferbakmarkt

Afgelopen zondag was het weer zover. De jaarlijkse kofferbakmarkt! Normaal gesproken staan wij er samen met mijn ouders aangezien het ook in hun straat gehouden wordt, maar dit jaar sloegen we een keer over. Dit betekende echter niet dat we er niet te vinden zouden zijn want het is altijd leuk om (met mooi weer) over zo’n markt te struinen. Vooral als het in je eigen dorp is, want dan kom je veel bekende tegen. Plus er is altijd (live) muziek, er worden hamburgers gebakken, pilsjes getapt en nog veel meer. Echt gezellig dorps dus!

We zijn volgens mij drie keer de markt rond gelopen en hebben toch wel wat dingetjes gescoord. Het was dit jaar wel minder qua kraampjes, waarschijnlijk door de slechte weersvoorspellingen. Ik had niet echt iets voor ogen waar ik naar wilde zoeken, behalve mini loco. Ik had bij Janske gezien dat zij deze had gescoord op een vrijmarkt tijdens Koningsdag en het leek me dus heel slim om daar ook naar te zoeken. Onze kleine meid was sowieso een bofkont, want ze kreeg tot twee keer toe aangeboden om iets gratis mee te nemen. Het ene hebben we vriendelijk toch dringen geweigerd aangezien dat een boekje van Dora was die echt half uit elkaar lag en met een hoop bladzijdes eruit. Erg leuk hoor, maar dat gaat bij ons dan ook direct de prullenbak in.

IMG_9490

Als eerste kochten we deze hondenriem. Voor Fay. Je zult wel denken, hoezo voor Fay? Maar ik zal het even uitleggen. Wij gaan graag met de honden wandelen, maar dat kan eigenlijk nooit met zijn drietjes want Fay wil dan ook een hond ‘vasthouden’. Dat komt omdat ze bij haar oma wel met de riem mag lopen. Maar oma heeft dat heel slim aangepakt door twee riemen aan de halsband vast te maken zodat ze zelf gewoon de controle over de hond heeft maar Fay wel het idee heeft dat zij hem uitlaat. Wij hadden geen extra lijn dus konden niet hetzelfde doen, maar nu dus wel!

IMG_9488

Al vrij snel kwam ik tegen wat ik zocht. De mini loco. Helaas wel maar met één boekje maar dat mag de pret niet drukken. Ook vond ik een leuk boek met allerlei knutsel ideetjes speciaal voor peuters. Erg fijn want ik vind het zelf altijd zo moeilijk om te bedenken wat ze al kunnen. Ben kleuters en ouder gewend haha.

IMG_9483

Tsjah en toen kwamen we bij een “kraampje” met allemaal prinsessenspullen. Ik had de keyboard al gezien de eerste keer dat we erlangs liepen, maar dat was niet de reden waarom we bleven staan. Er zat namelijk een jongetje in een buggy bij de spullen. En dat jongetje leek op een vriendje van Fay. Helemaal gebiologeerd bleef ze dus staan kijken. Het jongetje had een ouder zusje die plots de prinsessen etui met kleurtjes aan Fay wilde geven. Zomaar voor niets. Hartstikke lief dus en Fay was er echt blij mee. Daarom besloot ik om toch maar de prijs te vragen van de keyboard en met 1x afdingen (jaja ik kan dat.. met moeite haha) namen we hem mee.

IMG_9486

We hadden bij een kraampje al een slaapzakje gekocht (rechtsboven, met rits) voor 50 cent maar zij hadden helaas geen andere poppenkleertjes. Maar plots zag ik bij een kraampje vlakbij iemand met een zak vol poppenkleertjes lopen. Eerst dacht ik nog dat zij het gekocht hadden ergens want ze wilden het in de auto leggen maar het bleek toch voor de verkoop! We hebben een paar leuke dingetjes uitgekozen met als hoogtepunt het paardrijd setje. Inclusief cap en laarzen, daar was Fay het meest blij mee.. Met de cap! Weer ergens anders kochten we nog het jurkje voor de pop wat je linksboven ziet en zo was onze shopsessie goed geslaagd.

De pop heeft er weer een nieuwe garderobe bij, ik ben blij met mijn knutselboek, Bart kocht trouwens nog een rugzak voor naar het werk en Fay zat al direct thuis muziek te maken op het keyboard.

Koop jij wel eens wat op zo’n (rommel)markt?

15 reacties op “Shoplog kofferbakmarkt

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *