Shop je rijk: enkele tips voor online shoppen!

Klinkt te mooi voor woorden, toch? Shop je rijk! Toch kan het echt. Ben jij fan van online shoppen? Of hoor je je vriendinnen er vaak over praten, maar ben je er zelf nog niet voor gegaan? Wel, online shoppen kan echt de moeite zijn, aangezien er online veel koopjes te vinden zijn. Met een aantal tips en tricks, kun je door online te shoppen flink wat geld besparen. Bovendien hoef je ook niet meer geconfronteerd te worden met lange wachtrijen aan de kassa.

Tips voor online shoppen

Om je een eindje op weg te helpen, vind je in dit artikel enkele tips om geld te besparen met online shoppen.

1. Kortingscodes

Er bestaan talloze websites die kortingscodes aanbieden voor verschillende webshops. Enkele voorbeelden van dergelijke sites zijn kortingscode.nl, actiecode.nl of kortingscouponcodes.nl. Het is handig om te kijken welke acties er waar gelden en dan deze codes dan ook te gebruiken.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Daarnaast hebben vele webshops zogenaamde welkomstkorting. Ze verwelkomen je maar al te graag als klant en bieden daarom een korting voor je eerste aankoop in hun webshop. Vergeet dus zeker niet te kijken of je een code op de website zelf kunt vinden. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief, want daarin worden vaak ook kortingscodes verwerkt.

2. Promoties

Heel veel webshops hebben een sectie met sale-artikelen. Het is altijd goed eens te kijken wat er in sale te vinden is. Zitten er geen interessante artikelen tussen? Je kunt ook altijd even wachten. Promoties hangen vaak samen met bepaalde periodes in het jaar, bijvoorbeeld na de zomer, na kerstmis en op Black Friday. Het is ook slim om eens even bij de concurrent te checken om te zien of zij geen goede aanbiedingen hebben!

Vaak hebben merken ook een outlet sectie met producten van vorige seizoenen. Daarnaast zijn er websites die alleen maar outlet artikelen verkopen, zoals de limango outlet.

3. Private Sales

Er bestaan ook verschillende websites, zoals Showroomprivé die meerdere private sales organiseren. Je schrijft je in op hun website en regelmatig ontvang je een nieuwsbrief met meer informatie over welke merken en artikelen in sale zijn. Je vindt er vaak een hele resem aan producten zoals kleding maar ook speelgoed, woonartikelen en huishoudapparatuur.

online shoppen tips

4. Verander enkele gewoonten

Er zijn producten die je al jaar en dag van hetzelfde merk koopt en op dezelfde locatie. Dit is heel handig en leuk, maar het is ook goed om eens te kijken of je enkele van die producten niet elders goedkoper online kan aanschaffen. Enkele van die producten:

  • Lenzen: Je kunt tegenwoordig lenzen bestellen en deze thuis laten bezorgen. Ook jouw vertrouwde merk is hoogstwaarschijnlijk online te vinden. En wat denk je? Vaak is dit nog stukken goedkoper ook.
  • Verzorgingsartikelen: Je kunt verzorgingsartikelen bij verschillende online drogisterijen terugvinden tegen interessante prijzen. Je weet welke merken je goed liggen, dus in een mum van tijd is de klus geklaard.

Zo zie je maar, online shoppen kan een stuk goedkoper uitvallen dan wanneer je spullen in de winkel koopt. Het kost misschien wat tijd en speurwerkvermogen, maar dit kan ook ontzettend leuk zijn. Vooral als het ervoor zorgt dat je op die manier veel geld bespaard.

Ik wens je veel shopplezier!