Seizoenstag: zomer editie

Er gaan genoeg TAGS door blogland en er komen ook steeds meer zomerse tags bij. Zo maakte ik zelf al een tag genaamd Summer & Family (heb jij hem al overgenomen?) en nu kwam ik ook de leuke tag tegen bij Laura Collin! Het zijn net weer andere vragen en zo leer je me weer iets beter kennen denk ik.

Als je zegt “zomer” dan roep ik…

Zonnebloemen!! Haha, ik ben zo dol op die bloemen maar je kunt ze alleen in de zomer kopen. Daarom ben ik altijd enorm blij als het weer zomer is. Hetzelfde geldt voor watermeloen. Dat is echt zo lekker, dat kan ik echt de hele dag door eten haha. Oh ja en dan vergeet ik de aardbeien nog..

Ga je op vakantie in Nederland of het buitenland?

Beide eigenlijk. We zijn naar de Kempervennen geweest en gaan nog een weekendje weg. Maar we zijn ook naar London geweest en Spanje. Zijn best verwend dus, vind je niet?! Al moet ik wel toegeven dat we de vakantie naar London voor een groot deel vorig jaar al betaald hebben plus het weekendje weg in augustus heb ik gewonnen!IMG_5638

Bol AlgemeenBol Algemeen

Waar zou je ooit je zomervakantie nog eens door willen brengen met je gezin?

Uhm je kunt beter vragen waar niet. Ik zou zoveel nog willen bezoeken! Maar mijn grootste wens op dit moment is rondtoeren door Amerika met een camper samen met mijn gezin. Alleen dat laat nog wel even op zich wachten denk ik zo haha. Maar Australië lijkt me ook geweldig om daar heen te gaan. Ik heb dat al ooit helemaal gepland gehad, ik zou dan een paar maanden gaan rondtoeren. Helaas ging dit voor mij niet door.

Wat eet je het liefst in de zomer?

Na vraag 1 kan ik natuurlijk niets anders meer zeggen dan watermeloen en aardbeien natuurlijk! Maar als het gaat om avondeten dan het liefst BBQ-en. Niet omdat ik zoveel eet ofzo (ja soms wel), maar omdat die geur het gewoon afmaakt. Dat hoort bij de zomer. Plus de salades en het stokbrood met kruidenboter, dat maakt het ook gewoon af. En is ook nog eens heerlijk! Wijntje erbij of een lekker fris biertje, hmmm heb er nu alweer zin in!

Hoe verzorg je jouw huisdier tijdens de zomer?

Als wij op vakantie zijn dan aan de honden en het konijn naar familie. Zijn we thuis dan maken we vooral de honden veelvuldig nat. We laten ze met water spelen en geven ze continu vers water. Het konijn krijgt meer groenvoer omdat daar ook water in zit, daarnaast leg ik soms, als het echt te warm is binnen, ook wel een bevroren flesje water in zijn kooi. Maar meestal zoekt hij zelf al de koelte op, hij mag namelijk uit zijn kooi als wij thuis zijn.IMG_5937

Lekkerste ijssoort?

Uhm een raketje? Ik vind in de zomer vooral waterijs het lekkerste. Dat lest de dorst tenminste! Maar ik kan dan ook wel wat vinden in citroenijs terwijl ik dat normaal nooit zo lekker vind. Ik hou namelijk helemaal niet van fruitige ijssoorten. Doe mij maar chocolade.

Hoe hou jij je huis koel?

Niet. Wij hebben een enorm oud huis en ondanks dat we alles dichtlaten, zowel de rolluiken als de lamellen en de gordijnen wordt het toch no warm in huis. Echt heel irritant want in de winter krijgen we het juist weer niet warm gestookt.

Wat vind jij een leuk uitje tijdens de zomervakantie?

Een fijne fietstocht en dan lekker picknicken of iets in die trant. Dat is echt geweldig leuk om te doen. Verder natuurlijk de wat bekendere uitjes zoals de Efteling of de Beekse Bergen. Maar ik ga binnenkort nog wat onbekendere uitjes uitproberen dus die zal ik hier dan ook wel vermelden!

Hoe hou je de kinderen 6 weken bezig tijdens de zomervakantie?

Uhm, de zomervakantie is hier nog niet anders dan de dagen buiten de zomervakantie. Maar er valt sowieso genoeg te beleven hier in het dorp en omgeving. We kunnen naar een kinderboerderij of naar een enorm grote speeltuin waar ook een terrasje bij is en alles is omheind. Verder is er een zwemparadijs in de buurt wat wel erg leuk en en natuurlijk kun je thuis ook geweldig leuke dingen bedenken. Geef mijn dochtertje een waterslang en zet het water aan en ze heeft pret voor 10 haha!

Wat is jouw lekkerste ijssoort?

7 reacties op “Seizoenstag: zomer editie

Reageren is niet mogelijk.