Persoonlijk: Schuldgevoel en zelfvertrouwen

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen. Ik wilde perse dit stuk schrijven maar nu ik er aan begonnen ben vraag ik me af wat ik in hemelsnaam moet typen. Ik wil niet in herhaling vallen, maar ik wil ook gewoon even mijn ei kwijt. Lastig. Dus ik heb met mezelf afgesproken dat ik gewoon maar begin met typen en ik zie vanzelf wel waar het schip strand. Je bent dus bij voorbaat gewaarschuwd. 

Zelfvertrouwen

Voor de mensen die dichterbij me staan zal dit als geen verrassing komen, maar ik heb dus echt nul komma nul aan zelfvertrouwen. Ik twijfel regelmatig over dingen of ik het wel kan en ik zie mezelf dan ook niet als een leuk, mooi en talentvol persoon. Dat is best lastig als je dingen wilt bereiken en dromen hebt zoals het opzetten van een fotografie bedrijf. Daarnaast loop ik ook met andere dingen rond zoals bepaalde angsten en een schuldgevoel van hier tot Tokyo.

Want wanneer is het nu genoeg? Het klinkt misschien zeurderig, maar ik ben er eigenlijk best klaar mee dat er van alles met me mankeert. En dan denk je van het ene af te zijn, komt er weer iets anders om de hoek kijken. Nu ook met die oververmoeidheid. Ik moet mezelf in allerlei bochten wringen om gewoon nog ‘normaal’ te kunnen functioneren. Dus is het niet mijn depressie die me tegenhoud dan wel mijn vermoeidheid. Nu is iedereen wel eens oververmoeid, maar bij mij resulteert het echt in slapen achter het stuur in de auto. Dit vertelde ik ook al in een vorig blogje.

Mijn bui vandaag

Vandaag (ik schrijf dit op woensdag 23 juli) had ik dan ook zo’n bui waarin ik echt kwaad was. Kwaad op mijn lichaam, maar daar tegenover ook weer kwaad omdat ik het toelaat mijn stemming te bepalen en kwaad omdat het niet ophoud, maar ook weer kwaad omdat ik graag positief wil zijn. Ondanks mijn depressie en ondanks mijn lichamelijke gesteldheid wil ik de mooie dingen blijven zien. En dat doe ik ook wel, maar heel vaak ook niet. En daar voel ik me dan ook weer schuldig over.photo-1432873837230-ba73612038b5

Dan lees ik bijvoorbeeld een blog van Dagmar, zij heeft Fibromyalgie, en dan vind ik het zo knap van haar hoe zij in het leven staat, hoe zij omgaat met haar beperkingen en dat ze overal wat uit probeert te halen en zich niet laat tegenhouden. Op zulke momenten voel ik me schuldig naar mijn dierbaren om me heen en ben ik ook boos op mezelf omdat ik niet op die manier met het leven en alles wat ik tegenkom om ga.

Wat ik wil

Ik wil ook op die manier naar mezelf kunnen kijken, ik wil trots zijn op mezelf. Ik wil genieten van alle mooie dingen in het leven, ik wil mijn eigen talent herkennen en erkennen, ik wil de beste moeder zijn die er is……….

En toen kwam er iets op mijn pad, of eigenlijk iemand. En dat is Wytske van relaxedopvoeden.nl. Per toeval ontmoette we elkaar op Periscope (echt een geweldig nieuw medium, ik raad iedereen het aan de app te downloaden, ik ben te vinden als @meiseigenwijsje) en wat heeft dat opgeleverd? Dat ik haar online cursus “relaxed moederschap” heb gewonnen! En in die cursus gaan we vooral kijken naar MIJ. Mijn zelfvertrouwen komt aan bod en nog zoveel meer. Dus ik sluit deze dag enorm happy af, want ik heb het idee dat ik hiermee weer een stapje verder kom in de juiste richting!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

26 reacties

 1. Leonie van Mil op 24 juli 2015 om 06:13

  Wat leuk dat zoiets ineens op je pad komt, op het juiste moment. En elke kleine stap telt. Veel succes en sterkte!

 2. Patricia Schmitz-Heres op 24 juli 2015 om 07:30

  Succes met je cursus relaxed moederschap en natuurlijk gefeliciteerd met het winnen daarvan. Met dat zelfvertrouwen komt het wel goed. Daar kan je echt aan werken (ben ik ook nog steeds mee bezig hoor, maar het hangt in elk geval niet meer op de nullijn bij mij)
  Van periscope Had ik nog nooit gehoord. Ik ga het eens opzoeken.

 3. Maai op 24 juli 2015 om 09:03

  Meis toch, het wordt wel eens tijd dat jij ook wat liever naar je zelf wordt en oprecht gelukkig kan en mag zijn van jezelf, ik gun het je zo. Ik herken dat trouwens wel hoor. Ik wil me niet met je vergelijken maar ik heb met Melle een zware periode gehad en keek ook steeds naar mense die iets mankeren en wel heel positief over kwamen. Dat wilde ik ook en daar deed ik ook hard mijn best voor wat uiteindelijk ook een hoop energie vrat. Wat goed dat je die cursus hebt gewonnen. Hoop dat je er wat aan hebt. Succes lieverd!

 4. Bregje op 24 juli 2015 om 09:43

  He wat rot zeg..ik herken je worsteling deels. Je verlangt zo naar het moment dat alles eens normaal wordt. Fijn dat je de cursus hebt gewonnen, ik hoop dat het je veel goeds brengt!! X

 5. Wytske op 24 juli 2015 om 09:46

  Wat heb je dit weer mooi geschreven. En weer wordt bevestigd dat de cursus zó goed terecht is gekomen. Ik ben gisteren met een heel fijn gevoel gaan slapen, doordat ik de cursus heb weggegeven en ook nog aan iemand die het zo goed kan gebruiken. Ik gun het je van harte en samen gaan we werken aan jouw zelfvertrouwen en jouw geluk!! Echt, het komt goed!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 juli 2015 om 21:25

   We kwamen gewoon op het juiste moment elkaar tegen op het pad 🙂

 6. Lifesabout op 24 juli 2015 om 10:24

  Ik hoop dat die cursus jou gaat helpen! Ook al lijkt het alsof sommige mensen om je heen altijd sterk en positief zijn….niemand kan dat altijd zijn, 24/7. Onthoud dat! Goed dat je van je afgeschreven hebt, lucht toch altijd weer op hè? Liefs.

 7. Deisy op 24 juli 2015 om 10:28

  O lieve dame toch: wat vervelend dat jij zo over jezelf en je eigen kunnen denkt <3 Ik begrijp het ook volkomen, aangezien het lijkt alsof er veel narigheid is. Ik heb zelf ook in zo'n periode gezeten en wat mij toen heeft geholpen is mij te focussen (en te blijven focussen hoe moeilijk het ook zo) op het positieve.. wat er wel lukt, wat wel goed gaat en waar je wel trots op bent (ook al is het die dag je bed uit te komen)… Ik hoop dat de cursus je gaat brengen wat je er van verwacht, want jij verdient gewoon om gelukkig te zijn <3

 8. Janske op 24 juli 2015 om 10:28

  Lieve Nicole, wat goed dat je het gewoon van je af hebt geschreven! Ik herken je onzekerheid wel een beetje. Soms is het zo verdomd lastig om sterk te zijn en positief te blijven. Fijn dat je de cursus hebt gewonnen. Ik hoop dat het je de handvaten kan geven die je nodig hebt. Ik gun het je zo! Jij kunt dit meid! Kus!

 9. Marion op 24 juli 2015 om 10:38

  Weet je dat ik Dagmar ooit ontvolgt heb? Ik werd zo vreselijk zeikziek van dat optimistische geblaat! Ik kon er niet meer tegen. Ondertussen volg ik Dagmar alweer een hele poos en is ze een grote inspiratie voor me en vind ik het een geweldige lieve en mooie meid en gun ik het haar ook weer. Want dat is de harde waarheid: Ik zat zelf zo diep in de put, was depressief, haatte mijn lichaam zo, dat ik het niet kon verkroppen dat anderen die ook chronisch ziek waren wél gelukkig waren en positief konden zijn. Dat vind ik heel moeilijk om toe te geven, maar het feit dat ik dat nu kan laat ook zien hoeveel ik gegroeid ben. Hoeveel ik geaccepteerd heb en ermee heb leren omgaan. Dat is een proces wat jaren duurt en wat je niet alleen kan. Ik ben dus echt blij dat je met die cursus aan de gang gaat. Dat zal niet de volledige oplossing zijn, maar één van de stappen die nodig zijn in het proces van alles in balans krijgen. Je hebt het in je, Nicole, om die balans te vinden en als je daar over een paar jaar bent dan zul je zien dat je niet meer in dat veel te kleine bootje op die hoge golven hoeft te overleven, maar dat je rustig met je voeten over de rand kunt hangen en kunt genieten van alles wat er voorbij komt.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 juli 2015 om 21:21

   Ja dat had ik al ooit gelezen bij je.
   Ik word er zelf niet ziek van, ik vind het juist heel inspirerend, maar het frustreert me soms wel inderdaad.
   Mooie woorden Marion, dank je!

 10. Lilian op 24 juli 2015 om 10:39

  Ik ben momenteel naar aanleiding van Dagmar’s Groeifactor mijn ’talenten’ aan het verzamelen. Ik heb nu mijn vriend en mijn moeder gevraagd om te gaan nadenken over wat ze nou mijn positieve punten vinden. En dat is heel erg cool! Want ze komen ook met dingen waar ik niet zo bij stil sta en het is heel goed voor je zelfvertrouwen. Zou ik ook doen als ik jou was. Alle kleine stapjes helpen! 🙂

  En wat betreft het vergelijken met anderen; mensen hebben ook gewoon andere genen. Ik kan me heel snel over moeilijke dingen heen zetten en andere mensen minder snel. Dat is niet omdat andere mensen niet goed zijn, maar omdat ze gewoon net een ander genetisch pakketje hebben. Dat wil niet zeggen dat die mensen niet net zo ver kunnen komen, maar het kost misschien wat meer moeite. En andere dingen kosten hun weer minder moeite. Zo is iedereen anders, gelukkig! 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 juli 2015 om 21:22

   Goede tip! Mijn ouders gaan (helaas) op vakantie, maar ik kan wel wat andere mensen vragen om positieve punten op te noemen.

 11. Karen op 24 juli 2015 om 11:11

  Wat een oprecht blogje. Ik zou wat willen zeggen, maar alles wat ik typ komt neer op een enorme dooddoener of is al gezegd hierboven. Ik wens je veel kracht en succes want ook jij mag er zijn natuurlijk en daarvan genieten. X

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 juli 2015 om 21:23

   Dank je wel!

 12. Judith op 24 juli 2015 om 11:14

  Van je afschrijven is juist goed!! Wat fijn dat je cursus gewonnen hebt, ik hoop echt dat je er ook klaar voor bent. Mijn moeder heeft al sinds mijn 14de een depressie, en word ramgek van mijn altijd positief, nergens wat van aantrekken gedoe. Maar mijn roze bubbel helpt mij door zeer moeilijke periodes heen waarin ik het liefst alles zou laten en heel ver vlucht.

 13. lin mommysworld op 24 juli 2015 om 13:00

  Wauw mooie blog en knap dat je dit zo mooi kan opschrijven! (Talent dus !) Wat ontzettend fijn dat je deze cursus hebt gewonnen zeg! Veel kracht en succes~!!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 juli 2015 om 21:23

   Ja ik ben ook super blij dat ik hem gewonnen heb!

 14. sherry op 24 juli 2015 om 15:13

  Ik denk dat veel vrouwen zich in jouw situatie kunnen herkennen. Heel veel sterkte toegewenst.

 15. Jenn op 24 juli 2015 om 15:34

  Wat fijn dat dan zoiets op je pad komt! Succes!

 16. Kim op 24 juli 2015 om 18:07

  Wat prachtig dat je net op zo’n moment die cursus wint, dat heb je helemaal verdient! <3

  Ik heb verder helaas even niet zo veel mooie, helpende woorden. Wat ik wel graag wil doen is een enorme virtuele knuffel aan je geven.

  Liefs Kim

 17. Cindy op 24 juli 2015 om 19:47

  Wat heb je dit mooi geschreven en gefeliciteerd met je gewonnen cursus. Weet je: Het is wel mooi om te zien dat jij nog wel de mooie dingen wilt zien en wilt doen. Dat je toch enorm kan genieten van de momenten met je man en je dochtertje. Dat is al zo’n grote stap, dat je dat kan. Het gaat je lukken, de weg is lang en hobbelig, maar het gáát je lukken! Dikke knuffel voor jou

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 24 juli 2015 om 21:24

   Je hebt helemaal gelijk. Dat is ook wat ik nog steeds kan, al is dat op sommige dagen makkelijker. Zo kon ik dat gisteren en eergisteren echt niet. Maar nu gelukkig wel weer!

 18. Petra op 24 juli 2015 om 20:08

  wat een heerlijk artikel om te lezen, je zegt hier veel dingen in die andere mensen soms denken, maar nog niet herkennen of durven te zeggen….wat ontzettend leuk dat je deze cursus hebt gewonnen, ik denk dat je er inderdaad veel handvaten in kunt vinden..succes, groetjes petra

 19. Sas op 24 juli 2015 om 20:35

  Wat heb je dit mooi verwoord en eerlijk beschreven. Een oprecht blogje, wat ik erg mooi vind om te lezen. gefeliciteerd met je gewonnen cursus, ik hoop dat je er veel aan gaat hebben.. Uiteindelijk kom je er wel, dat weet ik zeker<3

 20. Anita op 24 juli 2015 om 21:43

  Lieverd, wat ontzettend fijn dat je de cursus gewonnen hebt! Ik ben zo blij voor je!! De wil is er, de weg zal niet altijd gemakkelijk zijn maar ik heb alle vertrouwen dat het weer goed komt! En als je wel spuien, je weet me te vinden! Kus

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje