Wat schreven mijn collega bloggers?

spam-964521_1280

Oke ik geef toe, deze blog is eigenlijk geboren uit nood. Ik had opeens een gaatje op deze zaterdag en wilde hem dus eigenlijk leeg laten. Totdat ik op een idee kwam door een oproepje van Esmée van Website4mama op Facebook. Ik heb in het verleden wel vaker blogs van andere bloggers gedeeld maar het is eigenlijk alweer heel lang geleden. Zij herinnerde me er weer aan dat dit niet alleen erg collegiaal is om te doen, maar ook leuk. Want ja, ik vind mijn blog erg leuk en natuurlijk hoop ik dat mensen mijn artikelen lezen. Maar bij mijn collegabloggers komen ook vele artikelen voorbij die het lezen meer dan waard zijn!

Ouderschap

Ik volg een hoop mamabloggers en probeer ook regelmatig een reactie achter te laten op hun blogs. Dit lukt me echter niet altijd even goed en afgelopen maand was helemaal dramatisch ivm allerlei deadlines die ik mezelf stelde en de vakantie. Door de oproep van Esmée kwam ik twee mooie artikelen tegen die ik met jullie wil delen.

Het eerste artikel kwam online op de website Mama is thuis. Het is niet geschreven door Esther, de eigenaresse, maar door de ouders van Maaike, een transgender kindje. Een enorm mooi en bijzonder verhaal waarbij de liefde van de ouders voor hun kinderen (Maaike heeft nog een tweelingzusje) van het scherm afspat.

Het tweede artikel wat ik graag wil delen kun je lezen op de website van Lotuswritings. Ze vertelt in dit artikel heel open haar verhaal hoe zij zwanger werd terwijl ze de minipil slikte. En dat terwijl ze eigenlijk net een kersverse moeder was.

DIY artikelen

Dan het kopje DIY. Ik hou van DIY en probeer altijd meer hiermee te doen voor op mijn blog. Maar wellicht kan ik het beter aan anderen overlaten. Ik heb dan laatst wel wat creatieve ideetjes gedeeld, maar dat is meer uitzondering dan regel haha.

Nee dat echte DIY-en is meer weggelegd voor bijvoorbeeld Ceciel van Badschuim. Zo plaatste zij afgelopen maand een enorm leuke DIY om fruitige glasbeschermers te maken, van strijkkralen. Niet alleen erg handig voor wanneer de zomer besluit te arriveren maar ook gewoon erg leuk om naar te kijken.

badschuim strijkkralen

Een andere leuke DIY vond ik op de website van Bianca, namelijk BBlogt. Zij bedacht een hele gave DIY voor de kinderen die weinig zitvlees hebben. Oftewel; action painting. Ik moet zeggen dat ik bij de titel eerst dacht aan een schilderij die je bij de winkel Action koopt. Maar al snel zag ik in wat ze ermee bedoelde en wat een leuk idee zeg. Dit ga ik zeker een keer met mijn kind doen.

Algemene artikelen

Naast mamablogs volg ik ook nog een heleboel lifestylebloggers. Ook zij verbaasden me weer met een heleboel goed geschreven, grappige of hele handige artikelen. Ik koos ook bij hen er twee uit die ik jullie echt niet kon onthouden.

Als eerste een artikel van Northflix, een Friese blogger die de liefde voor voetbal met me deelt. Welliswaar een andere club, maar er gaat sowieso een voetbaldate komen, samen met Amy van Twintigennogwat. Northflix deelde vorig jaar al een artikel met daarin een aantal DM-favorieten erin en dit deed ze afgelopen maand opnieuw. Ik ben afgelopen vakantie echt verliefd geworden op deze Duitse drogist dus deel de Duitse DM Drogerie favorieten met liefde met jullie.

image (4)

Een andere website die ik veelvuldig bezoek is die van Nesrin. Zij blogt op Daily cup of blablabla en deelt naast geweldige weekoverzichten, lekkere recepten en Small talk op zondag ook regelmatig leuke columns en inspiratie. Zo ook dit keer. Een column en inspiratie-artikel in één, zoals alleen Nesrin dat kan. Huilend op de badkamervloer.

Health & Food

Dan als laatste, maar zeker niet de minste, categorie Health & Food. Die mag hier niet meer ontbreken aangezien ik zelf enorm veel bezig ben met deze onderwerpen. Ik besloot om twee recepten te delen.

Als eerste een recept van Bananenbrood van de website Healthy-Kelly. Ik wil al een tijdje bananenbrood maken, maar dan een keer anders dan anders. Ik maakte altijd het brood van KellyCaresse, maar wil wel eens wat anders. Daarom verzamel ik nu allerlei verschillende recepten om zo tot mijn ideale recept te komen. De bananenbrood met kwark klinkt echt heel goed, alleen heb ik geen Whey in huis. Misschien toch eens aanschaffen!

Dan als laatste recept (en laatst gedeelde artikel) een recept van Maris, de blogster achter de website Hare Maristeit. Sowieso is haar blognaam al geniaal maar ik vind Maris zelf ook geweldig. Zo kleurrijk, positief en leuk. Zo komt ze tenminste over op haar blog. Alleen al om de foodfoto’s zou ik haar recepten zo willen uitproberen. Maar ik geloof ook wel dat ze echt heel lekker zijn. De salade met mango en garnalen ga ik in ieder geval zeer binnenkort maken.

Spam je eigen blogartikel

Nu we toch bezig zijn met spammen en delen van artikelen mag jij dat ook doen. Zet de link van jouw favoriete blogartikel van de maand juni in het daarvoor bestemde vakje en vertel in je reactie waarom dit je favoriet is!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

20 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde op 2 juli 2016 om 06:58

  Ik vind deze artikelen heel erg fijn om te lezen, ze laten me nieuwe blogs ontdekken. Mijn artikel dat het best gelezen was is hoe ik onze jongens van 7 vertelde dat de baby in mijn buik niet meer groeide. Ze wisten dat ik zwanger was, en dus moesten we het wel zeggen. Jammer genoeg vinden sommige mensen dat ik daar kinderen van 7 niet mee lastig hoor te vallen.

  • Nicole op 3 juli 2016 om 15:52

   Het was eigenlijk de bedoeling je link in het vakje voor de link achter te laten. Hij kwam zo in de spam terecht, gelukkig zag ik hem ertussen staan!

 2. Channa op 2 juli 2016 om 07:38

  Leuke samenvatting. Zie ik toch weer wat blogs voorbij komen die ik nog niet kende.

 3. Tineke op 2 juli 2016 om 09:13

  Mijn favoriete artikel van juni is mijn blogpost over het verkopen via Jouw Marktkraam.
  liefs

  • Nicole op 3 juli 2016 om 15:52

   Het was eigenlijk de bedoeling je link in het vakje voor de link achter te laten. Hij kwam zo in de spam terecht, gelukkig zag ik hem ertussen staan! Maar ik ga eens kijken..

 4. Nicole op 2 juli 2016 om 09:24

  Leuk om zo weer nieuwe blogs te leren kennen! Dit was mijn favoriete blog van vorige maand van mezelf:

 5. Maris Maria Renne op 2 juli 2016 om 10:32

  Wat een lieve complimenten, dank je wel! Ik ben ook erg blij met mijn blognaam, hoewel dit in 90% van de gevallen altijd verwarring oproept 😉
  Dingen als “Was de domeinnaam Haremajesteit.nl gewoon nog beschikbaar joh!?” en mails t.a.v. Marit, Marissa of Maria.
  Lief ook wat je zegt over mijn food foto’s! Dat is namelijk iets waar ik aan probeer te werken en graag beter in wil worden. En dat strijkkralenproject staat al jaren in mijn ‘To Do’ mapje op Pinterest! Wellicht kom ik er deze regenachtige zomer wel aan toe 😉

  • Nicole op 3 juli 2016 om 15:53

   Haha nou ik ken dat wel hoor. Ik krijg altijd te horen dat ik geen meisje meer ben enzovoort. Terwijl de naam gebaseerd is op mn dochter en.. ach, ik leg het niet eens meer uit. Mensen maken er toch zelf wat van 😉

 6. Merel op 2 juli 2016 om 10:52

  Superlief, dankjewel!

  Moest idd aan hetzelfde denken bij action painting haha. Ga eens kijken wat t nu echt is ?
  Handig zo’n overzicht! Zo leer je idd weer anderen kennen. ?

 7. Marguerita op 2 juli 2016 om 11:53

  Leuk dat je dit doet Nicole!
  Ik ben nog steeds hyper over deze ervaring: http://marstyle.nl/2016/06/30/bloggersevent-speeddaten-bij-pr4kids/

 8. Anita op 2 juli 2016 om 12:14

  Het DM artikel was weer onwijs handig en wat een leuke glasbeschermers van Ceciel! Mijn favo artikel van de maand juni vind je hieronder:

  • Nicole op 3 juli 2016 om 08:18

   Kijk, jij hebt het als een van de weinige begrepen 😛

 9. Nesrin op 2 juli 2016 om 13:51

  Wat lief Nicole! Dank je wel. Ik vind dit soort artikelen heel leuk, ik klik altijd door 😉

 10. MetMirjam op 2 juli 2016 om 14:33

  Wat leuk om jouw favorieten te zien! Ik ben sinds kort ook helemaal fan van de DM en ik heb zelfs een bijdrage mogen doen aan het artikel van Northflix – super leuk!
  Mijn favoriet van vorige maand is denk ik mijn blogartikel over wat je allemaal mee moet nemen als je gaat kamperen met een kleintje, omdat het echt een hele uitgebreide lijst is geworden en ik er echt veel tijd en aandacht aan heb besteed. Hij is van begin juni en ik kan hem niet meer in het daarvoor bestemde vakje selecteren 😉 vandaar even zo.

 11. Jessica op 3 juli 2016 om 12:47

  Wat leuk om dit te lezen die glasbeschermers! Zo handig!

  • Nicole op 3 juli 2016 om 15:54

   Ja handig en mooi! Leuk projectje voor op regenachtige dagen 😉

 12. Nathalie op 3 juli 2016 om 23:00

  Leuk overzicht!!
  De meeste artikelen heb ik ook gelezen, die van Maaike vond ik erg indrukwekkend!

 13. Bianca op 4 juli 2016 om 11:01

  Wat lief! Dank je wel! En inderdaad bij mijn titel zou je zomaar aan de Action kunnen denken, haha. Dat had ik nog helemaal niet gezien. Oeps

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje