Wat schreven mijn collega bloggers?

Oke ik geef toe, deze blog is eigenlijk geboren uit nood. Ik had opeens een gaatje op deze zaterdag en wilde hem dus eigenlijk leeg laten. Totdat ik op een idee kwam door een oproepje van Esmée van Website4mama op Facebook. Ik heb in het verleden wel vaker blogs van andere bloggers gedeeld maar het is eigenlijk alweer heel lang geleden. Zij herinnerde me er weer aan dat dit niet alleen erg collegiaal is om te doen, maar ook leuk. Want ja, ik vind mijn blog erg leuk en natuurlijk hoop ik dat mensen mijn artikelen lezen. Maar bij mijn collegabloggers komen ook vele artikelen voorbij die het lezen meer dan waard zijn!

Ouderschap

Ik volg een hoop mamabloggers en probeer ook regelmatig een reactie achter te laten op hun blogs. Dit lukt me echter niet altijd even goed en afgelopen maand was helemaal dramatisch ivm allerlei deadlines die ik mezelf stelde en de vakantie. Door de oproep van Esmée kwam ik twee mooie artikelen tegen die ik met jullie wil delen.

Het eerste artikel kwam online op de website Mama is thuis. Het is niet geschreven door Esther, de eigenaresse, maar door de ouders van Maaike, een transgender kindje. Een enorm mooi en bijzonder verhaal waarbij de liefde van de ouders voor hun kinderen (Maaike heeft nog een tweelingzusje) van het scherm afspat.

Het tweede artikel wat ik graag wil delen kun je lezen op de website van Lotuswritings. Ze vertelt in dit artikel heel open haar verhaal hoe zij zwanger werd terwijl ze de minipil slikte. En dat terwijl ze eigenlijk net een kersverse moeder was.

DIY artikelen

Dan het kopje DIY. Ik hou van DIY en probeer altijd meer hiermee te doen voor op mijn blog. Maar wellicht kan ik het beter aan anderen overlaten. Ik heb dan laatst wel wat creatieve ideetjes gedeeld, maar dat is meer uitzondering dan regel haha.

Nee dat echte DIY-en is meer weggelegd voor bijvoorbeeld Ceciel van Badschuim. Zo plaatste zij afgelopen maand een enorm leuke DIY om fruitige glasbeschermers te maken, van strijkkralen. Niet alleen erg handig voor wanneer de zomer besluit te arriveren maar ook gewoon erg leuk om naar te kijken.

badschuim strijkkralen

Een andere leuke DIY vond ik op de website van Bianca, namelijk BBlogt. Zij bedacht een hele gave DIY voor de kinderen die weinig zitvlees hebben. Oftewel; action painting. Ik moet zeggen dat ik bij de titel eerst dacht aan een schilderij die je bij de winkel Action koopt. Maar al snel zag ik in wat ze ermee bedoelde en wat een leuk idee zeg. Dit ga ik zeker een keer met mijn kind doen.

Algemene artikelen

Naast mamablogs volg ik ook nog een heleboel lifestylebloggers. Ook zij verbaasden me weer met een heleboel goed geschreven, grappige of hele handige artikelen. Ik koos ook bij hen er twee uit die ik jullie echt niet kon onthouden.

Als eerste een artikel van Northflix, een Friese blogger die de liefde voor voetbal met me deelt. Welliswaar een andere club, maar er gaat sowieso een voetbaldate komen, samen met Amy van Twintigennogwat. Northflix deelde vorig jaar al een artikel met daarin een aantal DM-favorieten erin en dit deed ze afgelopen maand opnieuw. Ik ben afgelopen vakantie echt verliefd geworden op deze Duitse drogist dus deel de Duitse DM Drogerie favorieten met liefde met jullie.

image (4)

Een andere website die ik veelvuldig bezoek is die van Nesrin. Zij blogt op Daily cup of blablabla en deelt naast geweldige weekoverzichten, lekkere recepten en Small talk op zondag ook regelmatig leuke columns en inspiratie. Zo ook dit keer. Een column en inspiratie-artikel in één, zoals alleen Nesrin dat kan. Huilend op de badkamervloer.

Health & Food

Dan als laatste, maar zeker niet de minste, categorie Health & Food. Die mag hier niet meer ontbreken aangezien ik zelf enorm veel bezig ben met deze onderwerpen. Ik besloot om twee recepten te delen.

Als eerste een recept van Bananenbrood van de website Healthy-Kelly. Ik wil al een tijdje bananenbrood maken, maar dan een keer anders dan anders. Ik maakte altijd het brood van KellyCaresse, maar wil wel eens wat anders. Daarom verzamel ik nu allerlei verschillende recepten om zo tot mijn ideale recept te komen. De bananenbrood met kwark klinkt echt heel goed, alleen heb ik geen Whey in huis. Misschien toch eens aanschaffen!

Dan als laatste recept (en laatst gedeelde artikel) een recept van Maris, de blogster achter de website Hare Maristeit. Sowieso is haar blognaam al geniaal maar ik vind Maris zelf ook geweldig. Zo kleurrijk, positief en leuk. Zo komt ze tenminste over op haar blog. Alleen al om de foodfoto’s zou ik haar recepten zo willen uitproberen. Maar ik geloof ook wel dat ze echt heel lekker zijn. De salade met mango en garnalen ga ik in ieder geval zeer binnenkort maken.

Spam je eigen blogartikel

Nu we toch bezig zijn met spammen en delen van artikelen mag jij dat ook doen. Zet de link van jouw favoriete blogartikel van de maand juni in het daarvoor bestemde vakje en vertel in je reactie waarom dit je favoriet is!

20 reacties op “Wat schreven mijn collega bloggers?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *