Schokkend nieuws & Social Media

Gisteravond kwam ik helemaal euforisch thuis. Ik had echt een topdag gehad en ging met een brede smile achter mijn iMac zitten. Ik postte een leuk tweetje waar direct leuke en grappige reacties op kwamen en toen werd ik stil. Ik had het schokkend nieuws helemaal niet mee gekregen en het eerste wat ik las was: Schokkend nieuws & Social MediaEn ik dacht… huh?! Shit, ik heb volgens mij iets gemist! Direct zette ik de tv op Nederland 1 en scrolde ik verder in mijn Twitterlijn. De meest enge berichten kwam ik tegen. Een brief die de gijzelaar bij zich zou hebben gehad, beelden van een man met een groot geweer.. En ik besefte me dat dit niet in het buitenland was. Nee, dit gebeurde hier, in Nederland. 

Nu zijn er wel vaker gekke en onbegrijpelijke dingen gebeurd. Moorden die gepleegd worden, jongens die bijna doodgeschopt worden, enzovoort. Maar toch heb ik juist bij deze gebeurtenis een hele rare nasmaak. Iets klopt er niet, lijkt het wel. Die bedreigingen en zo makkelijk meegaan met de politie. Het blijft maar door mijn hoofd spoken en ik lig al uren te malen in bed.

Waar ik me ook over verbaas is de maatschappij en haar gedrag op de Social Media. Binnen no time wordt er een Facebook profiel naar voren gebracht van iemand die op de gijzelaar lijkt. Er wordt gesproken over “waarom nu net tijdens #widm” en er wordt geklaagd over het feit dat ze niets uitzonden live. Echt, ik vraag me dan af of die mensen überhaupt nadenken voordat ze iets posten. B8i8k_oCEAIiotF.png-largeVoor nu houd ik het even voor gezien, al die ongein op tv, Twitter en Facebook en ga ik mijn kleine meid in de armen nemen en wens ik dat ik haar voor dit soort kwaad kan blijven beschermen.

11 reacties op “Schokkend nieuws & Social Media

 • Het was heel naar om te zien. Ik heb uiteindelijk ook alles afgesloten en ben muziek gasn luisteren. Niet omdat ik mijn kop in het zand steek, want ik ben benieuwd naar de feiten, maar vreselijk hoe wij mensen op social media reageren. Meteen de discussie weer aanwakkeren over terrorisme en moslims. Om nog maar te zwijgen over Wie Is De Mol?

 • Ik weet het niet, misschien ook raar om te zeggen maar ik vertrouw het niet. Deze hele zaak rammelt aan alle kanten…
  Ik had het overigens eerst ook gemist, ik las het op facebook.

 • Het lijkt vaak met dit soort dingen alsof iedereen zijn mening maar moet rond spuien. Hierdoor komen er zulke rare verhalen in de wereld waarvan je op een gegeven moment niet meer weet wat waar is.. Ik ben zelf vooral benieuwd waarom hij dit deed. Wat wou hij duidelijk maken? Ik hoorde dat zijn ouders zijn omgekomen bij de MH17. Een naar ongeval dat ook wat in de doofpot gestopt lijkt te worden. Wat is er aan de hand?

  Vragen, vragen en nog meer vragen 😉

 • Ik zag op het werk de tv op even de geduld en onderweg naar huis op de radio werd het mij duidelijk waarom. Ook ik ben idd benieuwd naar het motief en wat er in zijn hoofd heeft afgespeeld.

 • Ik was al benieuwd of iemand dit nieuws zou oppakken van de bloggers die ik volg en jij bent de eerste! Goed dat je hier even bij stil staat en je hebt helemaal gelijk wat betreft de rare tweets en dingen 😮

 • Ik keek op dat moment TV bij een vriendin. We waren aan het zappen en op NPO1 was er een raar beeld. Wij beseften toen niet dat er iets aan de hand kon zijn. Maar toen we een tijdje later weer gingen kijken stond het er nog op en gingen we zoeken waarom dat het was.
  Ik snap niet dat mensen gelijk een FB van de “dader” gaan zoeken. En ik snap al helemaal niet dat mensen het live willen zien dan wel lopen te klagen dat WIDM niet werd uitgezonden. Even serieus mensen…

 • Ik kwam erachter door middel van een tweet van Henk Krol. Ben toen gaan kijken, maar ging uit van een storing dus zapte ik terug naar GTST. Tja en daar werd de reclame aangevuld met een extra nieuwsuitzending. En dan weet je wel genoeg natuurlijk… Uiteindelijk heb ik later op de avond wel naar Nederland 1 gekeken.

 • Wij wouden toevallig naar het nieuws kijken, uiteindelijk gezapt. Nooit gedacht dat het zo erg was. Ik snap niet wat zo iemand bezielt.. Het nadeel vind ik alleen hoe media (fb, twitter) het allemaal nog erger maakt & uitlokt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *