Schokkend nieuws & Social Media

Gisteravond kwam ik helemaal euforisch thuis. Ik had echt een topdag gehad en ging met een brede smile achter mijn iMac zitten. Ik postte een leuk tweetje waar direct leuke en grappige reacties op kwamen en toen werd ik stil. Ik had het schokkend nieuws helemaal niet mee gekregen en het eerste wat ik las was: Schokkend nieuws & Social MediaEn ik dacht… huh?! Shit, ik heb volgens mij iets gemist! Direct zette ik de tv op Nederland 1 en scrolde ik verder in mijn Twitterlijn. De meest enge berichten kwam ik tegen. Een brief die de gijzelaar bij zich zou hebben gehad, beelden van een man met een groot geweer.. En ik besefte me dat dit niet in het buitenland was. Nee, dit gebeurde hier, in Nederland. 

Nu zijn er wel vaker gekke en onbegrijpelijke dingen gebeurd. Moorden die gepleegd worden, jongens die bijna doodgeschopt worden, enzovoort. Maar toch heb ik juist bij deze gebeurtenis een hele rare nasmaak. Iets klopt er niet, lijkt het wel. Die bedreigingen en zo makkelijk meegaan met de politie. Het blijft maar door mijn hoofd spoken en ik lig al uren te malen in bed.

Waar ik me ook over verbaas is de maatschappij en haar gedrag op de Social Media. Binnen no time wordt er een Facebook profiel naar voren gebracht van iemand die op de gijzelaar lijkt. Er wordt gesproken over “waarom nu net tijdens #widm” en er wordt geklaagd over het feit dat ze niets uitzonden live. Echt, ik vraag me dan af of die mensen überhaupt nadenken voordat ze iets posten. B8i8k_oCEAIiotF.png-largeVoor nu houd ik het even voor gezien, al die ongein op tv, Twitter en Facebook en ga ik mijn kleine meid in de armen nemen en wens ik dat ik haar voor dit soort kwaad kan blijven beschermen.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. Marion op 30 januari 2015 om 07:20

  Het was heel naar om te zien. Ik heb uiteindelijk ook alles afgesloten en ben muziek gasn luisteren. Niet omdat ik mijn kop in het zand steek, want ik ben benieuwd naar de feiten, maar vreselijk hoe wij mensen op social media reageren. Meteen de discussie weer aanwakkeren over terrorisme en moslims. Om nog maar te zwijgen over Wie Is De Mol?

 2. Jenn op 30 januari 2015 om 09:06

  Ik weet het niet, misschien ook raar om te zeggen maar ik vertrouw het niet. Deze hele zaak rammelt aan alle kanten…
  Ik had het overigens eerst ook gemist, ik las het op facebook.

 3. Daantje op 30 januari 2015 om 10:29

  Uiteindelijk lijkt het nu allemaal mee te vallen. Een neppistool, geen hackers, geen bommen….. Maar ik ben vooral benieuwd naar het motief van deze jongeman.

 4. Kim op 30 januari 2015 om 11:02

  Het lijkt vaak met dit soort dingen alsof iedereen zijn mening maar moet rond spuien. Hierdoor komen er zulke rare verhalen in de wereld waarvan je op een gegeven moment niet meer weet wat waar is.. Ik ben zelf vooral benieuwd waarom hij dit deed. Wat wou hij duidelijk maken? Ik hoorde dat zijn ouders zijn omgekomen bij de MH17. Een naar ongeval dat ook wat in de doofpot gestopt lijkt te worden. Wat is er aan de hand?

  Vragen, vragen en nog meer vragen 😉

 5. Anita op 30 januari 2015 om 11:13

  Ik zag op het werk de tv op even de geduld en onderweg naar huis op de radio werd het mij duidelijk waarom. Ook ik ben idd benieuwd naar het motief en wat er in zijn hoofd heeft afgespeeld.

 6. Eline op 30 januari 2015 om 12:51

  Ik was al benieuwd of iemand dit nieuws zou oppakken van de bloggers die ik volg en jij bent de eerste! Goed dat je hier even bij stil staat en je hebt helemaal gelijk wat betreft de rare tweets en dingen 😮

 7. Simone op 30 januari 2015 om 15:30

  Ik keek op dat moment TV bij een vriendin. We waren aan het zappen en op NPO1 was er een raar beeld. Wij beseften toen niet dat er iets aan de hand kon zijn. Maar toen we een tijdje later weer gingen kijken stond het er nog op en gingen we zoeken waarom dat het was.
  Ik snap niet dat mensen gelijk een FB van de “dader” gaan zoeken. En ik snap al helemaal niet dat mensen het live willen zien dan wel lopen te klagen dat WIDM niet werd uitgezonden. Even serieus mensen…

 8. Vlijtig Liesje op 30 januari 2015 om 18:19

  Ik hoorde het van mijn middelste zoon!

 9. Patricia Schmitz-Heres op 30 januari 2015 om 22:08

  Ik kwam erachter door middel van een tweet van Henk Krol. Ben toen gaan kijken, maar ging uit van een storing dus zapte ik terug naar GTST. Tja en daar werd de reclame aangevuld met een extra nieuwsuitzending. En dan weet je wel genoeg natuurlijk… Uiteindelijk heb ik later op de avond wel naar Nederland 1 gekeken.

 10. Sanja op 30 januari 2015 om 22:57

  Wij wouden toevallig naar het nieuws kijken, uiteindelijk gezapt. Nooit gedacht dat het zo erg was. Ik snap niet wat zo iemand bezielt.. Het nadeel vind ik alleen hoe media (fb, twitter) het allemaal nog erger maakt & uitlokt.

 11. Whitney op 30 januari 2015 om 22:59

  Ik hoorde het van een vriendin. Ik vind het maar een raar gebeuren. Lijkt net in scène gezet. .

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje