Scheer jij al plastic vrij?

Als het gaat om scheermesjes heb ik ze volgens mij allemaal al geprobeerd. Van hele goedkope wegwerp scheermesjes tot de scheermesjes die mijn man gebruikt, van een bekend merk. Bij de goedkope wegwerp mesjes voelde ik me sowieso niet goed. Ten eerste vond ik ze nooit echt geweldig werken, plus wij scheiden onze afval en hiermee produceerde ik gewoon alleen maar meer plastic afval. Dus toen ik de vraag kreeg of ik de duurzame scheermesjes van Green Blade wilde uitproberen twijfelde ik geen moment.

Plastic vrij scheren met Green Blade

Green Blade is in de zomer van 2021 opgericht door Marnix Reijntjes. Het is het doel van Green Blade om mensen er bewust van te maken dat er alternatieven zijn voor de plastic producten die ze dagelijks gebruiken. Ze geloven erin dat het recyclen van plastic niet de manier is om met duurzaamheid om te gaan. Het is juist beter om zoveel mogelijk te stoppen met het gebruiken van producten waar plastic in of om zit. Het duurzame alternatief voor plastic? Messing. Messing is een metaal dat licht en goed te vormen is. Daarnaast is het ook nog erg sterk. Messing kun je langdurig gebruiken en is ook perfect om eindeloos te recyclen. Wist je dat maar liefst 90% van het messing dat ooit gemaakt is nog steeds wordt gebruikt?

Dat is dan ook de reden dat Green Blade hun scheermessen van messing hebben gemaakt. De Green Blade is daarnaast geïnspireerd op technieken zoals die tientallen jaren geleden al werden gebruikt. Het scheermes is uitgerust met extra beveiliging, waardoor de kans op snijwondjes minimaal is. Bij Green Blade maken ze gebruik van verwisselbare mesjes die je dubbelzijdig kunt gebruiken. Deze scheermesjes zijn van roestvrijstaal gemaakt. Ook zijn deze mesjes met platina gecoat onder strikte kwaliteitsnormen waardoor ze extra lang scherp blijven.

Hoe het abonnement van Green Blade werkt

Je kunt kiezen tussen twee verschillende abonnementsvormen. Het verschil tussen beide vormen is het aantal nieuwe mesjes wat je maandelijks ontvangt. Je kunt er namelijk voor kiezen om vier of acht mesjes per maand te ontvangen. Heb je geen idee hoeveel mesjes je nodig hebt in een maand dan kun je de test doen die op de website staat. Het ligt er namelijk helemaal aan hoevaak jij je scheert. Is dat dagelijks, wekelijks of misschien slechts een paar keer per maand. Ook is het slim om rekening te houden met wát je scheert. Mijn man scheert bijvoorbeeld 1x in de twee weken zijn hoofd. Daar heeft hij veel minder mesjes voor nodig dan ik aangezien ik mijn benen, oksels en intieme delen scheer.

Bij je eerste bestelling ontvang je dan het duurzame scheermes en een eerste doosjes met 4 of 8 mesjes. Daarna volgt iedere maand met de post je nieuwe mesjes. Deze passen gewoon door de brievenbus. Fijn voor jou, beter voor het milieu.

Review Green Blade scheermesjes

De scheermes houder en de eerste vier scheermesjes ontving ik in een kartonnen verpakking in de brievenbus. Superfijn want die verpakking kan dus ook in zijn geheel bij het oud papier. Het was wel even wennen aan het gewicht van het scheermes, wat een stuk zwaarder is dan de scheermesjes die ik gewend ben. Ook ben ik vijf minuten bezig geweest met zoeken naar de mesjes. In eerste instantie dacht ik dat ze er niet bij zaten, maar ze zaten goed verstopt in een klein doosje.

Wanneer je wilt gaan scheren moet je zelf de mesjes in de houder stoppen en dat lijkt in het begin wat spannend, maar Green Blade geeft een hele fijne instructie mee in de mail van je bestelbevestiging. Daar staat overigens ook in hoe je het beste kunt scheren met dit scheermes. Dat lijkt allemaal heel eng en anders dan bij andere scheermesjes, maar in werkelijkheid valt dat dus allemaal reuze mee. De eerste test heb ik op mijn onderbenen gedaan. Ik gebruikte scheergel die ik in Duitsland kocht, niet echt heel duurzaam maar dat is voor mij de volgende stap om te vervangen.

Alhoewel ik dus vrij gespannen begon aan dit scheer-avontuur, omdat het toch een heel nieuw en anders mesje is dan alle andere scheermesjes, bleek het achteraf veel makkelijker dan gedacht. Zoals ik eerder al zei is het eigenlijk niet heel veel anders scheren dan met andere mesjes. Je moet alleen goed uitkijken bij plooien zoals je knieholtes bijvoorbeeld. Maar dat is eigenlijk bij alle mesjes wel zo. Ik ben er in ieder geval enorm tevreden over en ik heb ook alweer de volgende vier mesjes mogen ontvangen. Dit zat in een heel klein kartonnen zakje wat makkelijk door de brievenbus gaat.

Ik heb trouwens het ‘cadeau abonnement’ waarbij je dus voor €35 een houder krijgt met vier mesjes en daarna dus ook nog 5 maanden elke maand vier mesjes ontvangt. En het fijne hiervan is ook gewoon dat na zes maanden het abonnement automatisch stopt. Je hoeft het dus niet zelf stop te zetten en je zit nergens aan vast. Dit geldt overigens ook voor de andere abonnementen. Je kunt je abonnement zelf stopzetten wanneer je wilt én je kunt hem zelfs tijdelijk pauzeren als je bijvoorbeeld even genoeg mesjes hebt.