Sangria: het lekkerste recept met Licor 43

sangria licor 43

Als er iets is wat ik lekker vind dan is het wel sangria en Licor 43. Dus toen mijn vader me wees op een recept waarbij je deze twee juist combineert wist ik dat het een gouden combinatie zou zijn. Normaal mix ik Licor 43 niet, maar voor deze keer maakte ik een uitzondering. Ik gaf mijn vader een pakketje met (vrijwel) alle ingrediënten voor Vaderdag en later maakte ik het ook zelf. En inderdaad.. het is een gouden combinatie. Echt verrukkelijk!

Na het posten van een foto op Instagram Stories, kreeg ik veelvuldig de vraag of ik het recept wilde delen. Bij deze dus! Het originele recept staat op de site van licor 43, maar wij hebben hem naar eigen eigen smaak aangepast.

Meer over Sangria

Sangria is een traditionele Spaanse drank die wereldwijd bekend is vanwege zijn verfrissende en fruitige smaak. Het wordt vaak geassocieerd met zomerse feesten, ontspanning en sociale bijeenkomsten. Het woord “sangria” is afgeleid van het Spaanse woord “sangre”, wat “bloed” betekent, vanwege de dieprode kleur van de drank. Mij doet Sangria denken aan de vele vakanties in Spanje en aan dat ene jaar dat ik er zelfs gewerkt heb. Het geeft me een gevoel van thuiskomen als ik daar aan denk.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Meer over Licor 43

Licor 43, ook wel bekend als Cuarenta y Tres, is een populaire Spaanse likeur met een unieke en zoete smaak. Licor 43 werd voor het eerst geproduceerd in de vroege 20e eeuw in Cartagena, Spanje. De exacte oorsprong van de likeur is een goed bewaard geheim, maar het recept zou teruggaan tot de Romeinse tijd. Deze likeur heeft een kenmerkende smaak die wordt omschreven als zoet, kruidig en vanille-achtig. Het heeft ook tonen van citrusvruchten en aromatische kruiden. Licor 43 wordt vaak puur gedronken, maar het kan ook worden gebruikt als ingrediënt in verschillende cocktails.

Sangria met Licor 43

Ik moet toegeven dat in het ‘originele’ recept van Sangria Licor 43 staat dat je Bols Cherry Brandy moet gebruiken. Echter zijn wij een aantal winkels afgegaan en nergens hadden ze dit. Dus kozen we voor iets wat erop lijkt. Namelijk Cherry likeur (van De Kuyper). Een goede keuze blijkt achteraf! Ben je dus op zoek naar een Cherry likeur dan komt het merk dus niet zo nauw.

Lees ook: Makkelijke pastasalade met gerookte kip en tomaat

De ingrediënten voor deze lekkerste Sangria

 • 500 ml fruitige rode wijn
 • 500 ml sinas
 • 250 ml Licor 43
 • 80 ml Cherry liqueur (van De Kuyper)
 • Fruit (wij wisselen hier nogal in, maar er gaat meestal wel een banaan, sinaasappel en een appel in)
 • Garnering: sinaasappelplakjes of rode besjes

Verder nog nodig: een grote glazen kan of karaf. En natuurlijk ijsklontjes.

Hoe maak je dit overheerlijk drankje met Licor 43?

Eerst moet je zorgen dat je alles ervoor in huis hebt, al gok ik dat de meeste mensen vrijwel alle ingrediënten wel in huis hebben. Alleen de Cherry liqueur misschien niet. Het maken van dit Spaanse drankje is wellicht nog het makkelijkste. In het originele recept staat dat je eerst de karaf voor 1/3e moet vullen met ijsklontjes. Wij zelf doen het ijs pas in het glas erbij, dat maakt het drankje wel wat sterker dan wanneer je dus de karaf al met ijs vult voor een deel.

Aan jou de keuze wat je wilt.

Sangria met Licor 43

Wij hebben eerst het fruit gesneden en in de karaf gedaan. En voegden daarna de wijn, Licor 43 en de Cherry liqueur toe. Dan afgieten met de sinas en het geheel in de koelkast zetten. Alle drank (behalve de wijn) staat hier altijd al koud dus de sangria is snel op temperatuur. En zo niet dan kun je altijd nog ijsklonten toevoegen.

Garneer na het inschenken de glazen (zorg dat je niet alleen de drank schenkt maar ook het fruit wat erin zit) en je kunt er heerlijk van genieten.

sangria met likeur 43

Recept Sangria met licor 43

Een simpel maar vooral heel lekker recept voor jouw zomerse cocktail. Heerlijk tijdens een BBQ, een avondje borrelen met vrienden of gewoon omdat je er zin in hebt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Drankjes
Keuken Mediterraan
Porties 8 kleine glaasjes

Equipment

 • Glazen kan of karaf

Ingrediënten
  

 • 500 ml fruitige rode wijn
 • 500 ml sinas
 • 250 ml Licor 43
 • 80 ml Cherry liqueur (van De Kuyper)
 • divers fruit (sinaasappel, appel, aardbeien, banaan, etc)
 • sinaasappelplakjes of rode besjes ter garnering
 • ijsklontjes

Instructies
 

 • Vul de karaf voor 1/3e met ijsklontjes (wij doen dit zelf niet, wij vullen het drinkglas met ijsklontjes en gieten daar dan de Sangria met Licor 43 bij).
 • Snijd het fruit in stukken en doe dit in de karaf.
 • Voeg daarna de wijn, Licor 43 en de Cherry liqueur toe.
 • Dan afgieten met de sinas, doorroeren met een houten pollepel en het geheel in de koelkast zetten.
 • Wanneer je de cocktail serveert kun je nog wat ijsklontjes in het glas doen en het glas garneren met een sinaasappelschijfje of een takje rode besjes.
 • Salud!
Trefwoord cocktail, zomer
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Heb jij wel eens zelf sangria gemaakt?

3 reacties op “Sangria: het lekkerste recept met Licor 43

Reageren is niet mogelijk.