Sangria: het lekkerste recept met Licor 43

Als er iets is wat ik lekker vind dan is het wel sangria en Licor 43. Dus toen mijn vader me wees op een recept waarbij je deze twee juist combineert wist ik dat het een gouden combinatie zou zijn. Normaal mix ik Licor 43 niet, maar voor deze keer maakte ik een uitzondering. Ik gaf mijn vader een pakketje met (vrijwel) alle ingrediënten voor Vaderdag en later maakte ik het ook zelf. En inderdaad.. het is een gouden combinatie. Echt verrukkelijk!

Na het posten van een foto op Instagram Stories, kreeg ik veelvuldig de vraag of ik het recept wilde delen. Bij deze dus! Het originele recept staat op de site van licor 43, maar wij hebben hem naar eigen eigen smaak aangepast.

Recept: Sangria met Licor 43

Ik moet toegeven dat in het originele recept staat dat je Bols Cherry Brandy moet gebruiken. Echter zijn wij een aantal winkels afgegaan en nergens hadden ze dit. Dus kozen we voor iets wat erop lijkt. Namelijk Cherry likeur (van De Kuyper). Een goede keuze blijkt achteraf!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Lees ook: Makkelijke pastasalade met gerookte kip en tomaat

De ingrediënten voor deze lekkerste Sangria

  • 500 ml fruitige rode wijn
  • 500 ml sinas
  • 250 ml Licor 43
  • 80 ml Cherry liqueur (van De Kuyper)
  • Fruit (wij wisselen hier nogal in, maar er gaat meestal wel een banaan, sinaasappel en een appel in)
  • Garnering: sinaasappelplakjes of rode besjes

Verder nog nodig: een grote glazen kan of karaf.

Hoe maak je dit overheerlijk drankje met Licor 43?

Eerst moet je zorgen dat je alles ervoor in huis hebt, al gok ik dat de meeste mensen vrijwel alle ingrediënten wel in huis hebben. Alleen de Cherry liqueur misschien niet. Het maken van dit Spaanse drankje is wellicht nog het makkelijkste. In het originele recept staat dat je eerst de karaf voor 1/3e moet vullen met ijsklontjes. Wij zelf doen het ijs pas in het glas erbij, dat maakt het drankje wel wat sterker dan wanneer je dus de karaf al met ijs vult voor een deel.

Aan jou de keuze wat je wilt.

Sangria met Licor 43

Wij hebben eerst het fruit gesneden en in de karaf gedaan. En voegden daarna de wijn, Licor 43 en de Cherry liqueur toe. Dan afgieten met de sinas en het geheel in de koelkast zetten. Alle drank (behalve de wijn) staat hier altijd al koud dus de sangria is snel op temperatuur. En zo niet dan kun je altijd nog ijsklonten toevoegen.

Garneer na het inschenken de glazen (zorg dat je niet alleen de drank schenkt maar ook het fruit wat erin zit) en je kunt er heerlijk van genieten.

Heb jij wel eens zelf sangria gemaakt?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept