Samenwonen, hoe pak je dit aan?

Ga jij binnenkort samenwonen met je partner en kan je niet wachten totdat je deze stap gaat zetten? Dan is dat absoluut logisch! Dit is een zeer leuk, maar tegelijk ook spannend moment in je leven. Er zullen een hoop veranderingen plaats gaan vinden, tevens moet je een hoop regelen. Aan te raden is om dit goed en doordacht te doen. Je gaat bouwen aan een nieuwe basis en dat is niet niks. Ben jij nog op zoek naar een aantal goede tips voordat je op jezelf gaat wonen? Lees dan zeker de blog goed door.

Een gezonde woning, hoe realiseer ik dit?

Heb jij een woning gekocht samen met je partner of gaan jullie een huis huren? Meet dan eerst de luchtkwaliteit in het huis op. Dit is iets wat veel mensen vergeten, terwijl dit erg belangrijk is. Wil jij de luchtkwaliteit meten in huis en heb je hier hulp bij nodig, dan raden we het je aan om de volgende alinea door te nemen. In deze alinea vertellen we je eerst voor welke klachten een slechte luchtkwaliteit kan zorgen. Zo kan dit er bijvoorbeeld voor zorgen dat je last krijgt van benauwdheid, geur- en stankoverlast en zuurstofgebrek. Ook kan er sprake zijn van een slechtere concentratie en dat wil je natuurlijk niet.

Zo meet je de kwaliteit van de lucht

De luchtkwaliteit meten in huis is iets dat je zelf kunt doen. Je kunt hier namelijk een apparaat aanschaffen waarmee je dit kunt meten. Dit apparaat zal aangeven waar de bron van de vuile lucht is, wat de bron is en wat de hoeveelheid van de uitstoot is. Dit is zeer handig, want mocht het zo zijn dat er sprake is van een slechte luchtkwaliteit, dan kan je hier meteen wat aan doen en het probleem dus verhelpen. De lucht in je woning wordt dan weer schoner en zoals gezegd is dit weer goed voor jouw gezondheid.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een plek waar je je thuisvoelt

Je weet nu hoe je de luchtkwaliteit in je woning kunt meten. Echter is dit niet het enige dat belangrijk is op het moment dat je wilt gaan samenwonen. Er zijn nog veel meer aspecten belangrijk. Zo wil je er natuurlijk voor zorgen dat je een fijn thuis krijgt. Het creëren van een fijn thuis doe je door samen spullen aan te schaffen die de woning een warme uitstraling geven. Spullen die jullie allebei leuk vinden en die vertellen wie jullie zijn. Ga dus zeker samen op pad om onder andere te kijken naar kleurschema’s en stijl.

Maak goede en duidelijke afspraken

Als je gaat samenwonen is het ook verstandig om duidelijke afspraken te maken. Er zal een hoop in het huishouden moeten gebeuren en aan te raden is om de taken te verdelen. Op deze manier komt er een hoop duidelijkheid en weten jullie precies wat jullie allebei moeten doen. Een geordend en rustig huis draagt bij aan stabiliteit en dat wil toch iedereen? Mochten jullie weinig tijd hebben en budget over hebben, dan zouden jullie ook voor een schoonmaakster kunnen kiezen.