Gehoorbescherming voor kinderen

Gehoorbescherming voor kinderen

Gehoorbescherming voor kinderen. Een belangrijk onderwerp, waar je eigenlijk naar mijn zin veel te weinig over leest. Eigenlijk is gehoorbescherming over het algemeen wel een goed en belangrijk onderwerp, maar vandaag even in het bijzonder voor kinderen. Waarom het zo belangrijk is? Omdat er steeds meer kinderen (en volwassenen) gehoorbeschadiging oplopen en vooral omdat men de schadelijkheid van geluid vaak onderschat. 

Gehoorbescherming voor kinderen

Je ziet het gelukkig steeds vaker, maar naar mijn mening nog veel te weinig. Kinderen met gehoorbescherming. Bijvoorbeeld bij een feest waar hardere muziek gedraaid wordt, op kermissen waar vaak ook een hoop decibellen de lucht in geknald worden en op (kinder)festivals. Het gehoor is erg teer en dat van kinderen helemaal..

Gehoorbescherming voor kinderen

Ik had het geluk om twee oorkappen van Banz te ontvangen. Ik kon kiezen uit twee designs en vond deze de leukste. De rechter oorkap is voor kinderen in de leeftijd van 0-2 jaar en de linker oorkap is voor 2 tot 12 jaar. Uiteraard ligt het ook een beetje aan het kind zelf. Het ene kind is nu eenmaal groter dan de ander. Omdat wij een kleine dame hebben kreeg ik er gewoon twee zodat ik zeker wist dat ze er voorlopig mee vooruit kan. Super fijn! Fay past het kleine maatje nog erg goed, dus deze zullen we voorlopig gebruiken.

Wanneer gebruik je gehoorbescherming?

Wij hebben de gehoorbescherming gebruikt tijdens Carnaval. Niet alleen omdat er dan harde muziek gespeeld wordt, maar er lopen ook gillende en schreeuwende kinderen rond, vaak is er een fanfare of kapel en zo worden de decibellen alleen maar hoger en hoger. Naast Carnaval kun je ook denken aan concerten, festivals, Oud en Nieuw en andere luidruchtige omgevingen.

Maar de oorkappen zijn ook prettig voor kinderen die moeite hebben met zich concentreren. Tijdens mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs zag ik in vrijwel elke klas wel oorkappen liggen die kinderen konden gebruiken. Dit werd dan ook regelmatig gedaan. Kinderen konden zo veel beter hun werk doen. Echt een uitkomst dus.

Gehoorbescherming voor kinderen

Heb jij gehoorbescherming voor je kinderen (gebruikt)?

Comments

comments

Samenwerking
Previous Story
Next Story
 • Alexandra
  15 februari 2016 at 13:03

  Wat een goede actie! Wij zijn voor de carnaval opzoek gegaan naar oorkappen maar zijn uiteindelijk geeindigd met van die bolletjes was die er telkens uitvielen. Ik doe dus heel graag mee met deze actie!

 • Marije
  15 februari 2016 at 13:39

  Oeh gaaf, deze wil ik graag willen voor ons kindje wat nog geboren moet worden. Ik ben stiekem wel een beetje bang voor gehoorbeschadiging, dus dit zou goed van pas komen! Ik zou het mezelf niet kunnen vergeven als mijn kind gehoorbeschadiging oploopt door mijn toedoen…

 • Fleur
  15 februari 2016 at 13:47

  Wat een mooie winactie en idd goed dat er wat meer aandacht aan wordt besteed. Mijn oudste is erg gevoelig voor harde geluiden, dus voor haar hebben we ooit een paar aangeschaft. Maar we moeten dat ook zeker nog gaan doen voor haar kleine zus!

 • Laura
  15 februari 2016 at 13:53

  Dit zou geweldig zijn voor ons zoontje van 2,5jr. Super stoer. En zo kunnen we lekker de festivals af gaan deze zomer! Met zoonlief erbij!

 • Janske
  15 februari 2016 at 13:56

  Goed dat je ze hebt! Wij hebben ze vrijwel meteen gekocht toen Lola werd geboren, zeker omdat we graag naar festivals gaan. Dit is zo belangrijk! Tof dat je ze weg mag geven 🙂 Ik doe niet mee, want ik heb ze al, maar ik zal je winactie delen op mijn Facebook!

 • Anna Wienen
  15 februari 2016 at 13:58

  Ik zou willen winnen voor onze eigen kleine mup…
  Facebook: Anna York

 • Iris
  15 februari 2016 at 14:17

  Ik doe graag mee! Ik had er nog niet over nagedacht, maar mijn man is autocrosser (dus de hele dag in de herrie) en komend jaar zal onze zoon ook steeds vaker mee gaan. Gehoorbescherming is dan natuurlijk niet overbodig

 • Nicetobeout
  15 februari 2016 at 15:11

  Ik zou ze willen winnen zodat ik ze vast heb voor als onze kleine spruit straks oud genoeg is om lekker met paps en mams naar leuke festivals te gaan. Gehoorbescherming is super belangrijk!!

 • Iris
  15 februari 2016 at 15:31

  Echt onwijs goed die oorbeschermers! En ze zien er ook nog eens vet uit! Wij wilden ze dit jaar al voor Carnaval aanschaffen, maar dat was niet gelukt helaas. Ons dametje was ziek, dus we zijn ook niet geweest. Maar de jaren hiervoor vond ze het lawaai van de optocht echt too much, dus vandaar dat ik het wel noodzaak vind. Dus winnen zou supertof zijn!

 • Madelon
  15 februari 2016 at 15:43

  Die zou ik echt gaaf vinden om te winnen. Z houd niet van harde geluiden, dit zou heel handig zijn!

 • Simpel, met een snufje liefde
  15 februari 2016 at 15:50

  Die zien er gaaf uit! Ik zou ze graag voor mijn jongens willen winnen. We gebruiken ze best vaak maar hebben hele oude die aan vervanging toe zijn. Ik vind ze vooral heel fijn als we aan het verbouwen zijn of als we ergens naartoe gaan waar veel lawaai is zoals de luchtmachtdagen.

 • Debbie
  15 februari 2016 at 16:12

  Oh wat gaaf! Deze zou ik heel erg graag voor Fleur willen winnen????

  Elke Koningsdag gaan we kijken naar Jubal Drum and Bugle Corps en ook gaan we vaak naar hun shows. Papa en mama hebben daar namelijk ook bij gezeten.

  Voor Fleur haar kleine oortjes is dit nog een beetje te hard en wat zou het tof zijn als ze hiermee kon shinen op Koningsdag!

  We duimen!

  Liefs,

  Debbie en Fleur

 • Diana
  15 februari 2016 at 16:15

  wat gaaf.ik zo u ze graag willen voor mijn kind van 10 met ADHD.dan kan hij zich thuis ook soms afsluiten als t hem te veel word.

 • Ilona
  15 februari 2016 at 16:22

  Super actie! Ik doe graag mee! Hebben voor carnaval de baby banz aangeschaft en deze is zeer goed bevallen! Mijn keuze gaat nu dan ook naar de versie voor 2jaar en ouder zodat we voorlopig vooruit kunnen!

 • Marisol
  15 februari 2016 at 19:04

  Het zou heel nuttig zijn voor onze tweejarige kleinzoon!

 • Lisette
  15 februari 2016 at 20:10

  Die zou ik heel graag willen winnen voor mij dochter van 5 weken.

 • Marjo
  15 februari 2016 at 20:31

  Ik zou ze graag willen winnen voor mijn zoon, hij gaat graag met zijn vader mee naar tractorpulling en daar is heel veel geluid dus komen deze echt goed van pas!

 • Barbara
  15 februari 2016 at 22:09

  Goede actie! Gehoorbescherming is erg belangrijk, mijn man heeft tinitus (piep in oren) door te harde muziek en werken op de bouw, dus wij/hij weten hoe belangrijk het is om je oren te beschermen. Ik zou deze graag willen winnen voor mijn zoon van 6 maanden.

 • Miekske Dingens
  15 februari 2016 at 22:30

  Wat een leuke actie! Niets is ons meer waard dan de gezondheid van ons kind. Ik kan me niet herinneren dat ze vroeger deze dingen ook al hadden, maar ik ben blij dat er meer onderzoek naar wordt gedaan. Daarom heel graag een kansje voor onze kleine man. Het lijkt me ook handig op een kermis of een evenement (zeker deze zomer). Dus fingers crossed!

 • Mariska van lochem / op fb mariska giulianojazzlyna
  16 februari 2016 at 06:04

  Ideaal voor onze kindjes. Papa en mama spelen on een band. Zo zijn de oortjes veilig als ze komen kijkrn naar papa en mama

 • Herma
  16 februari 2016 at 09:47

  Die kunnen we wel gebruiken voor onze baby op komst!

 • Linda Meester
  16 februari 2016 at 20:37

  Ik heb ze al vaker gezien om ons heen bij live muziek en getwijfeld over de aanschaf voor drie dochtertjes. Ze dragen sindsdien die plugjes wel even, maar ik denk toch dat deze beter blijven zitten. Graag degene die geschikt is voor evenementen en ROZE is altijd goed natuurlijk, gna gna

 • Linda Smeets
  17 februari 2016 at 19:15

  Ik zou graag voor onze dochter deze gehoorbescherming willen winnen. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met het gehoor!

 • sofie
  18 februari 2016 at 21:54

  Zou ze graag winnen voor mijn oudste dochter. Ze hééft al ‘ oren’ zoals wij de beschermers noemen maar een maatje groter is wenselijk.

 • %d bloggers liken dit: