Safaripark Beekse Bergen – dagje uit met kinderen

Gisteren zijn we naar Safaripark Beekse Bergen geweest en omdat ik zó enthousiast erover ben kon ik het niet laten om hier vandaag al een verslag over te plaatsen. We gingen met zijn drietjes, mijn man en ik en natuurlijk ons dochtertje van 14 maanden. We waren erg benieuwd naar wat zij ervan zou vinden, want deze dierentuin is wel heel anders als bijvoorbeeld Dierenrijk waar we al een aantal keer naartoe zijn geweest.

Safaripark Beekse Bergen – onze ervaring

Op de heenweg (45 minuten voor ons) sliep ons prinsesje al eventjes, wat we erg prettig vonden want ze zou die dag niet veel kunnen slapen. Eenmaal bij het park was het echt enorm rustig dus besloten we direct de autosafari te gaan doen. 

Autosafari Beekse Bergen

autosafari beekse bergen

Ik heb vanuit de auto echt een paar mooie plaatjes kunnen maken, maar dat was niet het belangrijkste.. Ons meisje was echt enorm aan het genieten. We hadden haar zo neergezet dat ze alles goed kon zien en wat vond ze het prachtig. Ze bleef maar wijzen, zwaaien en “heeee” zeggen. Ook kwamen er regelmatig pretgeluidjes uit haar keel en hielp ze ons met alles goed aanwijzen.

Bootsafari Beekse Bergen

bootsafari Beekse Bergen

Na de autosafari besloten we om met de bootsafari te gaan. De boot zou namelijk bijna vertrekken en het zonnetje scheen zo lekker, dan is een tripje over het water altijd een lekker idee. Dit keer waren het vooral de karpers en de Canadese ganzen die het meeste indruk op Fay maakte! Zelf had ik moeite met echt hele mooie foto’s maken omdat de boot natuurlijk beweegt en die beesten ook nog eens. Dus ik heb wel foto’s maar ben er niet tevreden over haha.

nijlpaarden voeren beekse bergen

Bij het aanmeren aan de andere kant van het park vertelde de Ranger ons dat de nijlpaarden bijna gevoerd zouden worden dus besloten we lekker in het zonnetje op het terrasje te gaan zitten dat tegen het nijlpaarden terrein ligt. Het voeren van de nijlpaarden stelde niet zoveel voor aangezien ze in het begin bleven slapen en daarna een duik namen. Dat vond ik wel gaaf, want die beesten blijven echt lang onder water en je weet gewoon niet waar ze boven komen. Ondertussen aten we wat kwarkbolletjes, dronken we wat en lieten we Fay kennis maken met de speeltuin.

Wandelsafari Beekse Bergen

Daarna was het tijd voor de wandelsafari. We hadden een aantal dieren tijdens de auto- en bootsafari nog niet gezien dus begonnen we aan onze wandeling. Het was echt heerlijk weer dus de vesten/spijkerjasjes gingen uit en de zonnespray ging er veelvuldig op. Bij de apen hebben we overigens echt hard gelachen. Ze zaten/lagen allemaal met hun rug naar ons toe en ik wilde een foto maken. Dus Bart floot naar ze zoals hij ook altijd naar de honden fluit en 1 van de Gorilla’s draaide netjes om haha. Daarna begon hij zijn poep op te eten, dat was minder smakelijk! 

Beekse bergen wandelsafari

Vrijwel op het laatst waren we bij de olifanten. Dat zijn echt mijn lievelingsdieren als het gaat om de dierentuin. Ik weet niet wat dat is, maar ik kan echt uren bij die olifanten zitten kijken. Nu helemaal want zoals je ziet waren er ook kleintjes! Geweldig hoe ze bezig waren.. We hebben hier ook echt lang gestaan en ik heb natuurlijk veel foto’s van het spektakel gemaakt. Veel te veel om hier te laten zien maar zo krijgen jullie in ieder geval een idee.

olifanten beekse bergen
beekse bergen olifanten

Na onze wandeling, die ongeveer zo’n 2 uur heeft geduurd, aten we nog een waterijsje en begon de terugweg naar huis. Conclusie van de dag: Safaripark Beekse Bergen is echt een super leuk park om heen te gaan, ook met een kleintje. Ons kleintje sliep overigens echt na 5 seconde in de auto, maar dat was ook wel begrijpelijk naar zo’n lange indrukwekkende dag!

Ben jij al eens naar de Beekse Bergen geweest?

17 reacties op “Safaripark Beekse Bergen – dagje uit met kinderen

 • Wat een fijn verlagje. Ik ben er vroeger wel eens geweest met de basisschool maar ik wil deze zomer graag weer gaan! Ik denk dat m´n zoontje het helemaal leuk gaat vinden. Leuke foto’s van Fay, zo te zien had ze het echt goed naar d’r zin. X, Judith

 • Beekse Bergen is mijn favoriete park, helaas best ver voor ons. Maar we gaan er zeker nog eens heen want het is echt heel mooi.
  Ik heb er zelfs een keer een weekje mogen helpen, omdat ik echt helemaal gek op dieren ben. Was de bedoeling ooit te werken met olifanten ook mijn favo dier.
  Ook heb ik daar 10 dagen stage mogen lopen, dat was helemaal gaaf.

 • Ik ben er vroeger eens op schoolreis geweest maar dat is dan al ruim
  20 jaar geleden denk ik. Moet ook maar eens een bezoekje overwegen. Ziet er super uit en denk dat Sam het ook heel leuk zou vinden

 • Wat leuk zeg…misschien moeten we daar op lola’s verjaardag heen gaan…is het ook leuk als het regent of is bijna alles buiten? Denk je dat 1 jaar te jong is? We zijn 4 maanden geleden geweest, toen begreep ze er nog niet veel van…

 • Het is voor mij al minstens 20 jaar geleden dat ik er geweest ben. Ik kan me er dus ook maar weinig van herinneren. Ik wil het binnen nu en 2 jaar zeker eens gaan doen met Luuk. Misschien met de dagje uit actie van volgend jaar 😉
  Voor dit jaar hebben we al genoeg andere uitjes gepland staan 🙂

 • Wat leuk en mooie foto’s 😉 Twee weken terug waren wij daar ook. En ook ik was even huiverig hoe het zou gaan ivm haar normale middagslaapje. Maar gelukkig omdat er zoveel te zien valt, houden ze het langer vol.

 • Leuk stukje geschreven. Wij hebben met ons gezin een jaarkaart en komen heel regelmatig. De meeste foto’s staan nog op mijn facebook, komt nog op mijn Google+ account

 • De Beekse Bergen is zo leuk. Wij hebben nu nog een abonnement voor Dierenrijk, maar wie weet dat we volgend jaar overstappen. Mooie foto’s heb je gemaakt.

 • Ik rij 4 dagen in de week twee keer per dag langs de Beekse Bergen voor mijn werk en ik ben er als kind ooit geweest en een aantal keer op het evenemententerrein, maar het is al heel lang geleden. Misschien dat ik er een keer met ons neefje heen ga, dat lijkt me wel tof.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *