Ruimtes inrichten in de 1,5 meter maatschappij

ruimte-inrichten-corona-proof

Alhoewel er nu natuurlijk allerlei versoepelingen zijn en aangekondigd worden blijft de zogenaamde anderhalvemetermaatschappij wel de focus hebben. Eigenlijk geldt bij bijna alle versoepelingen ook dat bepaalde dingen weer mogen, mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Dat kan met veel dingen wel, maar is niet in elke situatie te doen of handig.

Denk bijvoorbeeld aan een keuken van een restaurant waar je met meerdere mensen werkt, maar waarbij anderhalve meter niet te doen is omdat de ruimte daar niet op is ingericht. Hoe ga je er dan alsnog voor zorgen dat er op een veilige manier gewerkt kan worden? Of wat dacht je van een kantoor ruimte? Het is voor veel kantoren niet altijd mogelijk om dan maar minder personeel te laten komen. Hoe waarborg je dan alsnog die veiligheid?

Je ruimte opnieuw inrichten

Wat je nu steeds meer ziet in het ‘straatbeeld’ zijn spatschermen of ook wel kuchschermen genoemd. Dit zie je bijvoorbeeld bij balies van de apotheek of huisarts. Maar ook in supermarkten en en andersoortige winkels. In het begin zag dat er nogal gek uit, maar eigenlijk ben ik nu al niets anders meer gewend. Niet gek dus om zo’n corona spatscherm ook te gaan gebruiken op kantoren of op terrassen en in restaurants.

Daarnaast zie je ook steeds meer waarschuwingstape, posters en andere uitingen om in ieder geval te blijven herinneren aan de anderhalve meter. Ook dit is op kantoor natuurlijk handig om in te zetten. Want in de supermarkt kan het misschien al enigszins ingeburgerd zijn dat je afstand moet houden, op kantoor is dat nog niet zo. Door mensen te blijven herinneren aan de maatregelen en afspraken zorg je ervoor dat het voor iedereen veilig blijft.

Vergeet daarbij ook de desinfectiezuilen niet. Natuurlijk is het slim om bijvoorbeeld op elke werkplek een flesje met desinfectiespul neer te zetten. Maar het is ook goed om dit bijvoorbeeld bij de ingang en uitgang te doen. Zorg ervoor dat werknemers de kans krijgen om regelmatig hun handen te reinigen. En vergeet daarbij de spullen zelf niet. Normaliter worden werkplekken wellicht dagelijks schoongemaakt. In deze tijd zal het toch vaker moeten.

Nog een aantal tips

Er zijn nog een aantal andere dingen die je kunt doen om een ruimte zo corona proof in te richten.

  • Zorg voor looproutes en dat medewerkers elkaar makkelijk kunnen passeren
  • Laat de ruimtes goed luchten. Een goed luchtreinigingssysteem is doorgaans al noodzakelijk, nu helemaal.
  • Is thuiswerken mogelijk? Geef je medewerkers dan ook de gelegenheid om dit te doen. Maak daarover goede afspraken.
  • Vergaderen kan ook door dit in online systemen als Zoom en Teams te doen.
  • Geef medewerkers de beschikking tot hun eigen kantoorartikelen zodat ze het niet telkens hoeven schoon te maken en delen met collega’s.

Is jouw kantoor ruimte al corona proof?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje