Review: Tyrannosaurus Rex (Dino race) – Megableu

Onze zoon (momenteel 5 jaar) is dol op spelletjes. Dus toen we van Megableu het spel Tyrannosaurus Rex (oftewel De Dino Race) kregen opgestuurd stond hij te popelen om deze uit te proberen. In deze blog vertel ik je meer over dit spel en wat wij van dit bordspel vinden.

Het bordspel Tyrannosaurus Rex uitgelegd

Dit bordspel van Megableu kun je met 2, 3 of 4 spelers spelen. De adviesleeftijd is vanaf 6 jaar. Het is een strategisch spel waarbij je ervoor moet zorgen dat je jouw dinosaurussen veilig vanuit de woestijn je huisje bereikt. Maar pas op: de legendarische T-rex sluipt rond en is op zoek naar een sappige prooi.

Inhoud van de doos

 • 1 spelbord
 • 16 gekleurde (in de kleuren rood, geel, blauw en groen) dinosaurussen
 • 1 zwarte Tyrannosaurus Rex
 • 2 witte dobbelstenen
 • 1 zwarte dobbelsteen
 • spelregels

Zo speel je het spel

 • Elke speler kiest een kleur en plaatst zijn 4 dinosaurussen op de START-vakjes van zijn gekozen kleur
 • De speler die mag beginnen, gooit de 3 dobbelstenen. Als eerste moet je de Tyrannosaurus Rex zoveel vakjes verplaatsen als aangegeven door de zwarte dobbelsteen. Gooi je dus 1, verplaats je de T-rex slechts 1 vakje. Gooi je 6 dan verplaats je hem zes vakjes.
 • Daarna verplaatst de speler zijn dinosaurussen net zoveel plaatsen als aangegeven op de witte dobbelstenen. Gooi je bijvoorbeeld een 3 en een 5 dan mag je één dino acht plaatsen verzetten. Maar je mag ook drie plekken met één dino vooruit gaan en vijf plekken met een andere. Doe dit zo strategisch mogelijk!
 • Als Tyrannosaurus Rex op hetzelfde vakje landt als een andere dinosaurus, wordt die dinosaurus gevangen genomen en naar het hok van Tyrannosaurus Rex verplaatst. Je komt pas weer uit het hok wanneer je met één van de witte dobbelstenen zes gooit in een volgende ronde.
 • Als de dinosaurus van een speler terechtkomt op een vakje waar al een dinosaurus staat, vindt er een gevecht plaats. De dinosaurus die op het bezette vakje landt, gooit met de 3 dobbelstenen. De andere speler gooit daarna met 2 dobbelstenen. De speler met de hoogste score wint het gevecht. En mag blijven staan. De verliezende dino moet naar een van de paarse vakjes (de rivierbedding).
 • De eerste speler die al zijn dinosaurussen thuis heeft gebracht, wint het spel!

Er zijn twee manieren om het spel te spelen. Bij de ‘standaard’ variant is het zo dat de T-rex zowel vooruit als achteruit mag plus er mogen niet meerdere dino’s op een vakje staan want dan komt er een gevecht. Speel je echter met wat jongere kinderen dan kun je ook de ‘eenvoudige’ variant spelen. Daarbij mag de T-rex, net zoals de andere dino’s, alleen met de klok mee over het speelbord en dus niet tegen de klok in. Ook mogen dino’s elkaar niet aanvallen en kun je dus gewoon met meerdere dino’s op een vakje staan.

Review bordspel Tyrannosaurus Rex (Megableu)

Vanaf het moment dat wij het spel in huis hebben wordt dit spel minstens om de dag uit de kast gepakt. Vooral onze zoon is helemaal weg van dit bordspel. De eerste keer hebben we het met zijn vieren gespeeld en zelfs met de eenvoudige regels duurde het meer dan een uur voordat we klaar waren. De keren daarna speelde ons zoontje het meestal tegen één iemand waarbij je in een half uur dus wel klaar bent.

Het spel lijkt een beetje op mens erger je niet, maar juist door het spannende speelelement van de Tyrannosaurus Rex maakt het toch weer anders en misschien zelfs leuker. Wat ook een leuke toevoeging is, is dat in het boekje van de spelregels extra informatie staat over de diverse dinosaurussen. Onder elke dino vind je een nummer die correspondeert met het nummer in het boekje. Zo leer je ook nog wat over de dinosaurussen zelf!

Wij vinden dit spel in ieder geval een echte aanrader voor jong en oud. Juist omdat je het heel makkelijk aan kan passen qua niveau en er leuke spannende elementen in zitten.

1 reactie op “Review: Tyrannosaurus Rex (Dino race) – Megableu

Reageren is niet mogelijk.