Maak van lezen iets leuks – review tijdschrift Wild van Freek

Aangezien ik dol ben op lezen ben ik ook vroeg begonnen bij mijn kinderen met voorlezen. Ik vind het belangrijk dat zij lezen als iets leuks zien, want het is zo belangrijk en goed voor je. Gelukkig heeft het ook effect gehad want beide kinderen zitten regelmatig met hun neus in een boek of tijdschrift. Vanaf het moment dat Fay naar de basisschool ging kreeg zij een abonnement op de Bobo. Deze heeft ze twee jaar gehad en daarna werd ze er te oud voor. Gelukkig heeft ze nu het tijdschrift Wild van Freek. Deze sluit aan bij het niveau van 7 t/m 9 jarigen en aangezien onze dochter ook een echte dierenliefhebber is, is het helemaal een ideale match.

Lezen is leuk!

Waar onze dochter inmiddels zelf voorleest aan ons en aan haar kleine broertje mag ik dit voor onze zoon nog zelf doen. Hij zit ook nog maar in groep 1 en alhoewel hij boeken heel interessant vindt en regelmatig erin kijkt heeft hij nog geen behoefte om echt zelf er iets mee te doen. Voor onze dochter was een abonnement op het tijdschrift Bobo toentertijd ideaal want er zitten heel veel leuke spelletjes, kleurplaten en voorleesverhalen in. Op het moment dat ze in groep 2 zat kon ze zelf al wat woordjes lezen en dat maakte de Bobo nóg leuker. We hebben ook nog gekeken of onze zoon net zo enthousiast zou worden van het tijdschrift, maar helaas heeft hij er weinig interesse voor. Ieder zo zijn ding natuurlijk en gelukkig wil hij wel regelmatig ‘samen’ een boekje lezen.

Tijdschrift Wild van Freek

Wij hebben nu dus sinds kort het tijdschrift Wild van Freek. En als ik eerlijk ben vind ik het jammer dat ik niet eerder van dit tijdschrift wist. Want dan had ik al veel eerder een abonnement genomen. Onze beide kinderen, maar vooral onze dochter, is een enorme dierenliefhebber en zij kijkt ook altijd naar het programma van Freek Vonk. In dit tijdschrift, wat inmiddels vijf jaar bestaat, neemt de bekende bioloog je mee op avontuur. De meest prachtige foto’s van dieren staan erin, met daarnaast veel coole weetjes, grappige strips, puzzels, moppen, en nog veel meer. Naast dat het dus een heel leuk tijdverdrijf is met alle strips, puzzels en moppen is het tijdschrift Wild van Freek ook nog eens erg leerzaam.

Dit staat er allemaal in het tijdschrift

Freek vertelt in het tijdschrift over alle avonturen die hij beleefd en de prachtige dieren die hij ontmoet. Hij geeft tips hoe om te gaan met de natuur en met dieren en in de laatste editie geeft hij zelfs tips hoe je een bijen-aanval ‘overleeft’. (Kleine spoiler: heel hard blijven rennen tot je ver genoeg van de bijenkorf af bent). Wat ik zelf ook zo leuk vind aan het tijdschrift is dat zelfs de spelletjes en puzzels je iets leren. En aangezien onze dochter soms net een spons is wat betreft feitjes en weetjes neemt ze dat allemaal in zich op. Na verloop van tijd vertelt ze ons opeens een of meerdere weetjes en dat is voor mij de bevestiging dat ze er echt iets van leert. De combinatie en verhouden tussen verhalen, foto’s, puzzels en stripverhalen maakt dat het interessant en leuk blijft om te lezen.

Gratis familiespel bij een abonnement

Lijkt jouw het tijdschrift Wild van Freek ook iets voor je kinderen? Of zitten zij wellicht in de leeftijd van de Bobo (of kindertijdschrift Okki)? Dan heb ik iets leuks voor je. Je krijgt namelijk op dit moment een gratis familiespel bij een jaarabonnement op een van deze tijdschriften voor kinderen. Je kunt dan kiezen uit onder andere Halli Galli, Regenwormen of Keer op Keer.