Review: Thule RideAlong fietsstoel

Een tijdje terug ontving ik de vraag of ik een fietsstoeltje wilde reviewen van het merk Tule, de Thule RideAlong. Omdat wij ook al de Thule Urban Glide met veel plezier en positiviteit hadden getest zei ik daar dus geen nee tegen. Sowieso waren we toe aan een fietsstoel voor achterop aangezien het niet zo fijn meer is qua gewicht om Fay voorop te hebben. Ze is niet zo zwaar voor haar leeftijd maar inmiddels toch 11 kilo. Wat ik van het fietsstoeltje vind kan ik heel kort over zijn: geweldig! In deze review leg ik uit waarom. 

Wij wonen in een dorp dat ligt tussen de Peel en de Kempen en dat betekent een heel mooi natuurrijk gebied. Fietsen is hier dan ook zeker geen straf. Daarnaast is er in ons kleine dorp geen drogist of iets te vinden dus daarvoor moeten we een minuut of 20 fietsen. Die 20 minuten heb je zo achter de rug want je fietst tussen de weilanden met paarden, koeien, herten en nog veel meer. Ik heb het fietsstoeltje dan ook meerdere malen uitgetest voordat ik de review schreef. Ik keek onder andere naar het monteren van de fietsstoel, naar het gebruiksgemak maar ook naar het comfort voor mijn dochter.

Het monteren van de fietsstoel

Ik geef toe, ik ben er zelf niet eens aan begonnen. Mijn man vindt dit soort dingen altijd leuk om te doen dus waarom hem zijn pleziertje ontnemen haha. Vol goede moed begon mijn man aan het monteren maar al snel bleek het niet zo makkelijk te gaan. Hij snapte er in eerste instantie niets van totdat hij iets ontdekte in de handleiding. Er staat namelijk in dat wanneer je het stoeltje wilt monteren op een lage fiets met laag zadel (lees: voor hele kleine mensen zoals ik haha) je een adapter nodig hebt. En die hadden we niet, want daar hadden we niet bij stilgestaan. Gelukkig kreeg ik de adapter snel opgestuurd waardoor hij alsnog heel makkelijk gemonteerd kon worden.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het fijne is ook dat er een slot op zit die je met een sleuteltje op slot draait. Ik heb wel eens een review gelezen over een slot met cijfercode en dat is dus echt niets voor mij haha. Die vergeet ik geheid!

Het gebruiksgemak van de Thule RideAlong

Als het gaat om het gebruiksgemak van deze fietsstoel dan kun je vrijwel alles met één hand aanpassen. Omdat bij dit soort dingen beelden meer zeggen dan woorden heb ik er (met mijn iPhone) een kort filmpje van gemaakt. Op deze manier zie je hoe je heel makkelijk de hoogte in kunt stellen van de riem, de voetsteuntjes, enzovoort. Zelfs het zitkussentje is makkelijk te verwijderen om te wassen of om de andere kleur te gebruiken.

Comfort

Wat waarschijnlijk wel het allerbelangrijkste is van een fietsstoel, is dat je kind er met veel gemak in zit. Dat de rit met de fiets ook als prettig wordt ervaren en je kind het dus fijn vindt om mee op de fiets te gaan. Als je kijkt naar het stoeltje zelf lijkt het allemaal vrij simpel qua design maar dat is alleen maar goed. Het kussentje wat erin zit is dik genoeg om geen harde kont van te krijgen en van het juiste materiaal gemaakt waardoor je tijdens een warme rit geen zweetkont krijgt. Verder kun je het stoeltje ook nog in vijf standen naar achteren zetten dus mocht je kind in slaap vallen op de fiets dan kun je hem of haar zelfs een beetje laten liggen.

thule ridealong fietsstoel

Ook met het fietsen zelf, en alle hobbels en kuilen die je tegenkomt op de weg, is rekening gehouden. Het stoeltje heeft een fijne vering en zorgt er zo dus voor dat je kind niet teveel last heeft van al die bulten.

Conclusie

Ik ben dus enorm blij met dit stoeltje. Hij is gebruiksvriendelijk, zit fijn en ik weet zeker dat zowel Fay als ik hier hele fijne ritjes mee zullen beleven.

De Thule RideAlong kost €99,- en is onder andere te koop via Cool Blue.

6 reacties op “Review: Thule RideAlong fietsstoel

Reageren is niet mogelijk.