Review Snoozle orthopedische hondenkussen

Wij mochten voor onze honden de Snoozle orthopedische hondenkussens reviewen. Dat kwam erg goed uit, want een hondenmand of een eigen plek voor de honden hadden we niet. Ze liggen altijd wel op een vaste plek, maar met de kou van nu en gezien het feit dat ze ook al op leeftijd raken vond ik het toch wel tijd worden voor een hondenmand of hondenkussen.

Slaapplek honden

Onze honden kozen er doorgaans altijd voor om op een vaste plek te liggen. De keuken is hun plek voor wanneer wij niet thuis zijn, maar zodra we thuis zijn liggen ze bij ons in de woonkamer. Zit ik achter aan de eettafel te werken dan ligt er altijd eentje aan mijn voeten en de ander ligt dan voor de bank. Zit ik echter op de bank dan ligt er meestal eentje tegen de verwarming aan en de ander naast de bank, weer vlakbij mij.

Orthopedische hondenkussen van Snoozle

De reden dat wij een orthopedische hondenkussen uitzochten is omdat onze honden beide al aardig op leeftijd raken. De een is alweer ruim negen jaar en de ander wordt in december acht. Het is niet heel oud, maar ze zijn dus ook de jongste niet meer. En zo’n orthopedische vulling helpt dan tegen gewrichtsproblemen. Daarnaast zijn onze honden niet gewend om in een mand te liggen en alhoewel ik ook hele mooie fluffy kussens voorbij heb zien komen leek me dat wat het schoonmaken betreft niet heel erg praktisch.

Bol AlgemeenBol Algemeen
review snoozle hondenkussen

De voordelen van een orthopedisch hondenkussen

  • Geschikt voor in de hondenbench
  • Zeer geschikt voor oudere honden en honden met gewrichtsproblemen
  • Stijlvol design
  • Afritsbare hoes, wassen op 30 graden
  • Voorkomt gewrichtsproblemen
  • Fijne comfort voor de hond

Welke maat hondenkussen moet ik hebben?

L (80x55cm) – Middel kleine hondenrassen zoals een Mopshond, Franse Bulldog, Maltees, Cavalier, Shiba, Inu, Sheltie, Shih-Tzu, Pomeranian
XL (100x70cm) – Middel grote hondenrassen zoals een Amstaff, Beagle, Basset, Engelse Bulldog, Australische herder, Border Collie of een Stafford
XXL (120x90cm) – Grote hondenrassen zoals een Berner Sennen, Boxer, Doberman, Husky, Golden Retriever, Labrador, labradoodle of Greyhound

snoozle hondenkussen

Review Snoozle hondenkussen

Bij binnenkomst viel het ons op dat het wel twee hele grote dozen waren. Natuurlijk wisten we dat het grote hondenkussens zouden zijn, maar dat ze zo groot zouden zijn hadden we niet verwacht. Stiekem ben ik dan ook wel benieuwd of een maat kleiner ook niet groot genoeg was geweest. Het kussen is dan wel weer net te klein om met zijn tweeën op één kussen te liggen, dus het is maar goed dat we er twee hebben. Al nemen ze dus wel echt veel ruimte in en we hebben al niet zo’n groot huis. Ach, alles voor de honden he.

review hondenkussens

We besloten om eerst één kussen neer te leggen om te kijken wat ze ermee zouden doen. Beide honden vonden het erg interessant maar alleen de oudste ging er ook werkelijk op liggen. De ander leek het maar spannend te vinden. Toch na een paar dagen ging ook de jongste op het Snoozle hondenkussen liggen dus hebben we ook het tweede kussen neergelegd. Het donkergrijze kussen is echt heel stevig en de kwaliteit is erg goed. Het groene kussen is echter toch wel van iets mindere kwaliteit. Het lijkt alsof er minder vulling in zit. Hij oogt minder stevig en veert ook niet echt terug als de hond er niet meer op ligt. Dat is bij het donkergrijze kussen wel.

hondenkussen snoozle review

Als de honden konden praten dan denk ik wel dat ze zouden zeggen er erg blij mee te zijn. Want ze liggen er beide heel erg vaak op. Als ik zit te werken aan de achtertafel gebeurd het nog steeds wel dat er soms een hond bij komt liggen, maar meestal liggen ze op hun kussens. Heel soms gaat de oudste er na verloop van tijd vanaf omdat hij het te warm vindt, om vervolgens na een tijdje er toch weer op te gaan liggen. Wij zijn erg blij dus met de kussens want zo hebben beide honden hun eigen warme plekje.

1 reactie op “Review Snoozle orthopedische hondenkussen

Reageren is niet mogelijk.