Review Satin Pillow kussensloop

Als het gaat om het uitdelen van een goede nachtrust dan ben ik de eerste die vooraan staat. Na jarenlang onderbroken nachten en vroege ochtenden zie ik 100% het belang in van een goede nachtrust. We brengen dan ook een groot deel van ons leven slapend door dus dat moet goed zijn. Een tijd terug kwam ik in aanraking met het Nederlandse merk Satin Beauty Collection. Zij hebben onder andere een satijnen kussensloop ontwikkelt waarmee je onder andere je huid en haar op natuurlijke wijze verzorgt tijdens je slaap. Dit soort producten zijn er wel meer, maar juist omdat het een Nederlands bedrijf is wilde ik deze graag testen.

Satin Pillow

Voordat ik de Satin Pillow ontving wist ik eigenlijk niets over de voordelen van een satijnen kussensloop. En dat terwijl zo’n kussensloop dus erg veel voordelen heeft, zeker ten opzichte va neen katoenen sloop. De satijnen kussenslopen van Satin-Pillow hebben een verkoelende werking. De reden hiervan is dat je lichaamswarmte niet in het kussen gaat zitten. Dit komt door de satijnen stof; het absorbeert minder vocht dan de meeste stoffen. Daarnaast zijn de kussenslopen gemaakt van een huisstofmijt dichte stof. Doordat de weving een hoge dichtheid heeft, geeft het bacteriën en huisstofmijt een kleinere kans om in je kussensloop te kruipen. Hierdoor is Satin-Pillow erg geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

De dichte en gladde weinig van satijn zorgt er ook voor dat er nauwelijks sprake is van wrijving met de huid. Op die manier zorgt de Satin Pillow dus voor een kalmerende werking tijdens de slaap en heb je minder slaapvouwen bij het wakker worden. Door de verminderde wrijving heeft het ook voordelen voor je haar. Je krijgt minder klitten en ook de gespleten haarpunten worden minder.

De voordelen van een satijnen kussensloop op een rijtje

 • Zorgt voor een gladde huid
 • Voorkomt slaapvouwen
 • Verfijnt rimpeltjes
 • Bestrijdt onzuiverheden
 • Kalmeert een branderige huid (acne)
 • Voorkomt gespleten haarpunten
 • Geen klitten en pluis meer
 • Vermindert vet haar
 • Behoud van haar- en wimper-extensions
 • Slaapt verkoelend
 • Anti-allergeen

Review Satin Pillow

Nadat ik me had ingelezen in alle voordelen van een satijnen kussensloop ben ik het een paar weken gaan uitproberen. Ik heb van mezelf een redelijk zuivere huid dus op dat gebied kon ik niet echt verschil zien. Wat me wel opviel is dat ik niet meer ’s nachts wakker werd van de warmte. Ook heb ik vrij snel last van vet haar en alhoewel dit echt niet opeens veranderde merkte ik wel dat het vaak een dag langer duurde voor het echt vet was. Daarnaast had ik ook minder klitten in mijn haar.

Ook mijn kinderen vonden het kussensloop lekker liggen. Ze hebben beide wel eens mijn kussen mogen gebruiken met de Satin Pillow eromheen en sliepen als een roosje. Het is dus zeker een goed idee om ook voor hen een satijnen kussensloop aan te schaffen. Het enige nadeel van zo’n sloop vind ik wel dat het bijna nooit match met de rest van het beddengoed. De kleuren die ze verkopen zijn mooi en passen in principe overal bij. Maar ik vind het toch mooier wanneer het echt matcht.

– Voor het schrijven van deze blog ontving ik een product