Review: Relax mama kwartetspel

MG_9152

In maart jongstleden was de allereerste editie van het Feel Good & Shop event in Veghel. Tijdens dat event mocht ik aan de bloggerstafel zitten en had ik een workshop van Elsbeth Teeling van de Club van relaxte moeders. Diezelfde Elsbeth heeft inmiddels alweer 2 boeken uitgebracht; Relax Mama en Love Mama. Naast die boeken heeft ze ook ansichtkaarten in de verkoop en sinds kort ook een Relax Mama kwartet spel. De website van hun uitgeverij zegt het volgende hierover:

Als moeder denk je soms dat jij de enige bent met eten in je haar, een geheugen als een zeef en een tablet als oppas. Wees gerust, je bent niet alleen! Speel het Relax Mama kwartet en deel je schuldgevoel, slaapgebrek en geluk met collegamoeders.

_MG_9152Het kwartet spel

Het spel bestaat uit 10 categorieën; uitdagingen, de 4 R-en, slapen, geneugten, eten, schuldig, geluk, superkrachten, me time en vaardigheden. In die categorieën kom je allerlei zeer herkenbare dingen tegen zoals bij de categorie schuldig: gebruikt tablet als oppas. Bij de categorie uitdaging zit er zelfs eentje waar ik laatst nog over schreef, namelijk de uitdaging om sleutels terug te vinden! Fijn dat dit zelfs genoemd wordt in het kwartet spel, dan weet ik zeker dat het herkenbaar is!

De spelregels

 • Iedere speler krijgt vijf kaarten, de overige kaarten worden op een stapeltje in het midden gelegd.
 • Degene met het leukste kind mag beginnen, of anders het oudste kind.
 • Je vraagt aan een andere moeder een kaart uit een categorie die je zelf hebt, heeft deze moeder de kaart mag je nog een kaart vragen.
 • Wanneer je van 1 categorie alle vier de kaarten hebt roep je ‘Relax mama!’ en leg je ze open voor je neer.
 • Degene met de meeste setjes is de meest relaxte moeder en wint!

Wat ik ervan vind

Ik heb samen met nog zes moeders dit spel gespeeld terwijl onze kinderen om ons heen zwermden. Geen aanrader, maar omdat ik het wilde reviewen moest ik het natuurlijk gespeeld hebben. Van dit spel heb ik een kort filmpje gemaakt.

Tijdens het spel was er echt enorm veel verwarring bij één van de categorieën. Bij de categorie eten stond namelijk op het kaartje van Barbara een antwoord op die op de overige 3 kaartjes niet stond. Zij vroeg dus telkens aan de andere moeders “heb jij van de categorie ‘eten’ het kaartje ‘voor de hond?”, maar niemand had hem dus. Nu bleek dat op de andere kaartjes ook helemaal geen ‘voor de hond’ stond maar ‘bordje leeg’! Best een fout dus. *Edit: de fout was al ontdekt en de nieuwe kaartjes worden gedrukt!_MG_9168

Verder vind ik het echt een super leuk spel. Denk dat hij zonder kinderen en met een paar wijntjes op nog veel leuker is haha! Natuurlijk is bij ons ook een meest relaxte moeder uit gekomen en dat is deze keer…. *tromgeroffel*……

_MG_9170Monique van Moonoloog.nl!!

Wil jij dit leuke spel ook? Dan zul je even geduld moeten hebben want momenteel zijn ze uitverkocht! Houd echter de link van De wereld van snor in de gaten, zodra ze weer beschikbaar zijn kun je ze daar bestellen.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

7 reacties

 1. janske op 14 oktober 2015 om 13:09

  Leuk spel inderdaad…sorry voor mijn slow motion gaap…ik werd er erg relaxt van zullen we maar zeggen 😉

 2. zomersproetje op 14 oktober 2015 om 13:17

  Het is je vergeven hoor Janske! Mama’s mogen gapen… Vond het ook lastig om me te concentreren met het in de gaten houden van Eline tussendoor. Maaaaaar het was wel erg gezellig!!

 3. Mama Kip op 14 oktober 2015 om 13:25

  Uitverkocht? Oh balen, wilde ‘m voor iemand kopen met de feestdagen! Balen van die fout, dat is wel een flinke misser inderdaad! Ach, met wijn en hapjes zal ’t vast heel gezellig zijn!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 14 oktober 2015 om 13:27

   Misschien binnenkort weer in de verkoop, het ging zo snel denk ik… Hou het in de gaten!

 4. Laura op 14 oktober 2015 om 14:17

  Haha, was wel even lachen! Maar inderdaad…koken me-time? Kan echt niet! Koken bezorgt me de halve dag stress, want het moet gezond en snel en makkelijk en….pfff…laat maar… 😉

 5. Nicole @ Everyday-Life.nl op 14 oktober 2015 om 16:01

  Haha wat een geinig idee! Moeten we met de hot Mommy’s maar eens gaan doen!

 6. Monique op 14 oktober 2015 om 16:29

  Leuke review en het spel was hilarisch! Lise lacht duidelijk door haar tranen heen op die foto, haha 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje