Review: Relax mama kwartetspel

In maart jongstleden was de allereerste editie van het Feel Good & Shop event in Veghel. Tijdens dat event mocht ik aan de bloggerstafel zitten en had ik een workshop van Elsbeth Teeling van de Club van relaxte moeders. Diezelfde Elsbeth heeft inmiddels alweer 2 boeken uitgebracht; Relax Mama en Love Mama. Naast die boeken heeft ze ook ansichtkaarten in de verkoop en sinds kort ook een Relax Mama kwartet spel. De website van hun uitgeverij zegt het volgende hierover:

Als moeder denk je soms dat jij de enige bent met eten in je haar, een geheugen als een zeef en een tablet als oppas. Wees gerust, je bent niet alleen! Speel het Relax Mama kwartet en deel je schuldgevoel, slaapgebrek en geluk met collegamoeders.

_MG_9152Het kwartet spel

Het spel bestaat uit 10 categorieën; uitdagingen, de 4 R-en, slapen, geneugten, eten, schuldig, geluk, superkrachten, me time en vaardigheden. In die categorieën kom je allerlei zeer herkenbare dingen tegen zoals bij de categorie schuldig: gebruikt tablet als oppas. Bij de categorie uitdaging zit er zelfs eentje waar ik laatst nog over schreef, namelijk de uitdaging om sleutels terug te vinden! Fijn dat dit zelfs genoemd wordt in het kwartet spel, dan weet ik zeker dat het herkenbaar is!

Bol AlgemeenBol Algemeen

De spelregels

  • Iedere speler krijgt vijf kaarten, de overige kaarten worden op een stapeltje in het midden gelegd.
  • Degene met het leukste kind mag beginnen, of anders het oudste kind.
  • Je vraagt aan een andere moeder een kaart uit een categorie die je zelf hebt, heeft deze moeder de kaart mag je nog een kaart vragen.
  • Wanneer je van 1 categorie alle vier de kaarten hebt roep je ‘Relax mama!’ en leg je ze open voor je neer.
  • Degene met de meeste setjes is de meest relaxte moeder en wint!

Wat ik ervan vind

Ik heb samen met nog zes moeders dit spel gespeeld terwijl onze kinderen om ons heen zwermden. Geen aanrader, maar omdat ik het wilde reviewen moest ik het natuurlijk gespeeld hebben. Van dit spel heb ik een kort filmpje gemaakt.

Tijdens het spel was er echt enorm veel verwarring bij één van de categorieën. Bij de categorie eten stond namelijk op het kaartje van Barbara een antwoord op die op de overige 3 kaartjes niet stond. Zij vroeg dus telkens aan de andere moeders “heb jij van de categorie ‘eten’ het kaartje ‘voor de hond?”, maar niemand had hem dus. Nu bleek dat op de andere kaartjes ook helemaal geen ‘voor de hond’ stond maar ‘bordje leeg’! Best een fout dus. *Edit: de fout was al ontdekt en de nieuwe kaartjes worden gedrukt!_MG_9168

Verder vind ik het echt een super leuk spel. Denk dat hij zonder kinderen en met een paar wijntjes op nog veel leuker is haha! Natuurlijk is bij ons ook een meest relaxte moeder uit gekomen en dat is deze keer…. *tromgeroffel*……

_MG_9170Monique van Moonoloog.nl!!

Wil jij dit leuke spel ook? Dan zul je even geduld moeten hebben want momenteel zijn ze uitverkocht! Houd echter de link van De wereld van snor in de gaten, zodra ze weer beschikbaar zijn kun je ze daar bestellen.

7 reacties op “Review: Relax mama kwartetspel

Reageren is niet mogelijk.