Review Qibbel Air fietsstoeltje voor achterop – echt zo licht en makkelijk te monteren?

Nu het lente is en het vaker mooi weer is fiets ik graag ergens heen met de kinderen. Vorig jaar was dat nog met mijn zoon voorop en mijn dochter achterop, maar dat wil ik nu niet meer. Mijn zoontje is nogal ondeugend en met hem voorop fietst het echt niet meer prettig. Hij is er klaar voor om achterop te zitten. Qibbel introduceert dit voorjaar de Qibbel Air, een stoer fietsstoeltje voor achterop, dus perfecte timing voor ons om uit te testen.

Snel de Qibbel Air monteren

We ontvingen een hele grote doos met daarin de Qibbel Air fietsstoel. Ik had mijn man gevraagd om het fietsstoeltje te installeren want normaal gesproken ben ik daar dus geen held in. Plus we wilden het stoeltje toch bij hem op de fiets zetten. Wat blijkt.. er komt helemaal geen gereedschap of iets bij te pas. Je haalt het stoeltje kant en klaar uit de doos en bevestigd hem ook heel makkelijk op de fiets. We hebben hem zowel op mijn elektrische fiets gemonteerd als op mijn man’s herenfiets. Bij beide zit hij perfect. Het enige wat er nog extra in de doos zit is een kit speciaal voor wanneer je een smallere bagagedrager hebt. Er is dus overal aan gedacht.

Baby Innovation Award voor de Qibbel Air

In februari sleepte dit lichte fietsstoeltje van Qibbel al de Baby Innovation Award in de wacht. Het lichte gewicht, de hoge rugleuning met mesh-bespanning, de veilige vijfpuntsgordel en de makkelijke universele montage maakten dat het stoeltje als meest innovatief uit de bus kwam. En dat begrijp ik wel. Alhoewel ik wel even heb moeten stoeien met de vijfpuntsgordel ben ik er uiteindelijk wel erg blij mee. Deze krijgt ons ondeugend mannetje zeker niet los.

Bol AlgemeenBol Algemeen

vijfpuntsgordel qibbel air fietsstoel

Verder is het stoeltje inderdaad ontzettend licht en dat helpt zeker mee met het fietsen. Alhoewel ik dus zelf een elektrische fiets heb heeft mijn man die niet. Dus ook voor hem scheelt het dat niet het stoeltje zelf al flink wat kilo’s met zich mee brengt.

Lekker op pad met de Qibbel Air

Wij zijn dus lekker op pad geweest met zijn viertjes. In eerste instantie niet al te ver weg want onze dochter fietste met haar eigen kleine fiets mee. Maar het was wel heerlijk. Alhoewel mijn man zijn fiets niet ideaal is voor een fietsstoel in verband met de stang, heeft ons zoontje enorm genoten van het fietsen. De hele weg heeft hij van alles geroepen in zijn eigen dreumes taal en was het alleen maar wauw en kijk. Ook mijn man vond het fijn fietsen. Hij had helemaal niet het gevoel dat hij veel extra gewicht erbij had. Alhoewel het toch zo’n 12 kilo in totaal zal zijn geweest.

Review fietsstoel Qibbel Air

Al met al zijn wij dus enorm tevreden. Sowieso is het design van de Qibbel air hartstikke mooi, maar de mesh rugleuning zit ook ontzettend lekker. Dit hebben wij ook onze dochter nog even laten testen aangezien zij natuurlijk echt kan vertellen hoe het stoeltje zit. Daarnaast is de Qibbel Air echt ideaal qua monteren, je hebt hem binnen een paar tellen erop en eraf gehaald. En ook qua veiligheid zit het meer dan goed.

Op de website van Qibbel vind je meer informatie over al hun fietsstoeltjes en kun je ook alle verkoopadressen vinden van de Qibbel Air.

Wij gaan in ieder geval weer flink wat fietsuren maken komende lente en zomer!