Review Maxi-Cosi Stella kinderwagen

De afgelopen maanden heb ik de Maxi-Cosi Stella mogen testen, dit deed ik zowel in Nederland als Italië. Maar ook op allerlei verschillende terreinen zoals zand, grind en steile hellingen. Wij zijn over het algemeen erg tevreden over deze kinderwagen en in deze review vertel ik waarom.

Waarom de Maxi-Cosi Stella?

Op de Negenmaandenbeurs ging ik langs bij de stand van Maxi-Cosi en daar zag ik heel veel verschillende kinderwagens. Ik had er eigenlijk helemaal geen benul van dat zij zoveel verschillende hadden. Terwijl ik aan het rondneuzen was ontdekte ik de Stella. Een vrij smalle (slechts 55 cm) en wendbare kinderwagen die ook nog eens all-terrain banden heeft. En dat was eigenlijk precies wat ik zocht voor onder andere onze vakantie.

Dus toen ik uitgekozen werd als een van de Maxi-Cosi ambassadeurs wist ik natuurlijk direct welke kinderwagen ik wilde testen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Over de Maxi-Cosi Stella

Zelf hebben wij de Stella ontvangen met alleen het zitje, maar hij is ook gewoon verkrijgbaar met een reiswieg. Het is dus een allround kinderwagen waar je zowel een reiswieg, een zitje als een autostoel op kunt zetten. Wanneer je de Maxi-Cosi Stella aanschaft dan krijg je er standaard autostoel adapters bij en verder komt hij inclusief regenhoes, parasol clip, veiligheidsbeugel en grote boodschappenmand.

Je kunt deze kinderwagen in principe dus gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 3,5 jaar. Ze adviseren om er geen kinderen boven de 15 kg in te zetten. Dit tot grote teleurstelling van mijn dochter want zij zou er ook wel eens in willen zitten haha.

maxi-cosi stella ligstand

Verder is de Stella in vijf verschillende kleuren te verkrijgen; Nomad Blue, Nomad Grey, Nomad Black, Sparkling Grey en Nomad Sand. Zelf hebben we gekozen voor de Nomad Grey alhoewel we de Nomad Blue ook wel heel erg mooi vonden.

Kenmerken van de kinderwagen

De Stella heeft een aantal specifieke kenmerken.

 • De rugleuning is heel makkelijk met één hand verstelbaar in maar liefst vier posities, inclusief volledig liggend.
 • Er de kap kun je verstellen waardoor het een zonnekap wordt die je kind beschermt tegen zon, wind en kou.
 • De kinderwagen is smal & wendbaar, waardoor je zelfs de smalste paadjes kunt nemen.
 • De banden zijn all-terrain en schokabsorberend waardoor je er dus over elk terrein mee kunt rijden.
 • Wanneer je de kinderwagen inklapt kun je hem rechtop laten staan, wat opbergen makkelijker maakt.
 • Je kunt makkelijk switchen van autostoel naar kinderwagen.

Review van de Maxi-Cosi Stella kinderwagen

Zoals ik al aangaf hebben wij hem uitgebreid getest. Waar ik heel erg op heb gelet is de wendbaarheid, de ruimte die hij inneemt, het gebruiksgemak en uiteraard ook het design.

De wendbaarheid

In de eerste week dat we hem gebruikten vond mijn man hem maar lomp. Ik had hem verteld dat de Stella een smalle kinderwagen was alleen hij had niet het idee dat het veel scheelde. Totdat hij ermee in de Kruidvat ging lopen en ontdekte dat hij veel makkelijker door de smalle paadjes kon manoeuvreren dan met onze andere kinderwagen. Eenmaal thuis heeft hij ze dus naast elkaar gezet en warempel, er zit best veel verschil in. Zelf had ik dat allang ervaren, maar ik vond het fijn dat mijn man zelf ontdekt heeft dat hij ook echt zo is.

Ook hebben we er in die eerste weken al mee door het zand gelopen en over grind en nog steeds was hij erg wendbaar en konden we met gemak doorlopen. Ook op vakantie merkten we dit heel goed. De kinderwagen ging vrijwel overal mee naar toe en in Italië heb je niet altijd hele fijne paden om over te wandelen. Maar kinderkopjes, grind, los zand, steile hellingen, .. het maakte niet uit. De kinderwagen reed soepel met ons mee.

maxi-cosi stella all terrain

Zeker een groot pluspunt dus.

De opbergruimte

Qua opbergruimte kun je natuurlijk denken aan hoeveel opbergruimte je in de kinderwagen zelf hebt, maar wij bedoelen hiermee de ruimte die hij inneemt. Omdat we met de auto op vakantie gingen wilden we niet dat de kinderwagen de meeste ruimte in zou nemen. Natuurlijk neemt hij meer ruimte in dan een buggy, maar een kinderwagen is wel een stuk degelijker. En aangezien onze zoon voor de vakantie nog niet zelfstandig kon zitten wilden we echt een kinderwagen meenemen.

Ook bij ons in huis is het niet al te groot, we hebben maar weinig opbergruimte en bij ons in de gang staat de kinderwagen al snel in de weg. Dus ook dit hebben we getest en vergeleken met onze oude kinderwagen.

In de gang nam hij, omdat hij staand weg te zetten is, al veel minder ruimte in dan de andere kinderwagen. Super fijn want het is voor ons dan veel minder een ‘sta in de weg’. Daarnaast konden we hem in de auto ook rechtop neerzetten. Wel slechts op 1 manier omdat de kap eigenlijk net iets te groot is. Maar goed, hij kan staan en dat was vooral voor de vakantie erg handig. Het scheelt ook dat je hem heel makkelijk inklapt met het zitje er nog op.

maxi-cosi stella review kofferbak

Het gebruiksgemak

Alhoewel er ook kinderwagens van Maxi-Cosi zijn die je met één hand kunt inklappen kost het bij de Stella ook niet zoveel moeite. Je kunt het weliswaar niet met slechts 1 hand doen, maar binnen no time heb je hem zowel in- als uitgeklapt. Ook het sturen gaat moeiteloos en dat kun je dan weer wel met één hand doen. De voorwielen zijn makkelijk vast te zetten en ook de zitjes kun je makkelijk omwisselen.

Echter vonden wij het eraf halen van de grote wielen erg lastig. In eerste instantie dachten we dat het gewoonweg niet mogelijk was. Maar later ontdekte we dat je dit dus met een schroevendraaier of iets anders smals moet doen. Echter heb je zoiets niet standaard in je tas zitten dus dit vinden we wel een verbeterpunt.

maxi cosi stella kinderwagen

Het design

Wat wellicht niet het belangrijkste is, maar toch wel iets is waar je als ouder naar kijkt is het design van de kinderwagen. Je loopt er doorgaans toch een jaar of vier mee rond en gebruik je hem ook voor een tweede kindje dan nog langer. Dus de kinderwagen moet er wel mooi uitzien.

En dat is waar ze bij de Stella zeker in geslaagd zijn. Al blijft dat natuurlijk een kwestie van smaak.

Wij kozen voor de kleur Nomad Grey, maar de blauwe variant vinden we ook echt enorm mooi. Daarnaast is de kinderwagen er compact maar het doet zeker niet af aan het design. Hij is erg mooi om naar te zien en ik krijg ook regelmatig complimenten over het uiterlijk wanneer ik ermee rond loop.

Deze dingen vonden we ook erg handig:

 • Er zit een vak in de rugleuning waar je nog wat kleine spulletjes in kwijt kunt. Bijvoorbeeld losse luiers of je huissleutels.
 • De zonnekap is echt enorm handig. Doordat je de kap met een rits groter kunt maken heeft onze zoon nooit last gehad van de zon, in zitstand.
 • De boodschappenmand onderin, daar kan echt veel in!
 • Het verstellen van de riempjes gaat echt heel gemakkelijk.
 • De banden kunnen niet lek, zo fijn!
 • Je kunt een (luier)tas hangen aan de haakjes op het stelsel.

kinderwagen maxi cosi stella

Een aantal verbeterpunten:

 • In ligstand kan de zonnekap helaas niet helemaal omlaag, waardoor bij een laagstaande zon hij er wakker door kan worden.
 • De zonnekap is super fijn, maar er had van mij wel een soort van ventilatie in gemogen.
 • Wanneer je het zitje erop laat zitten met inklappen en hem dan uit de auto wilt tillen is hij erg zwaar.

Conclusie

Al met al zijn wij meer dan tevreden met deze prachtige kinderwagen van Maxi-Cosi. Vooral in de vakantie hebben we hem veelvuldig gebruikt en onze zoon heeft er zelfs een aantal keer in geslapen. Wellicht telkens maar een half uurtje, maar dat vonden we al heel wat. Hij is nu namelijk op een leeftijd dat hij alles wil zien en overal bij wil zijn. Maar doordat we het zitje helemaal in ligstand konden zetten lukte het ons alsnog hem te laten slapen.

Hoera dus voor de Maxi-Cosi Stella!

2 reacties op “Review Maxi-Cosi Stella kinderwagen

Reageren is niet mogelijk.