Review: Little Tikes 4 in 1 driewieler

MG_0803

Laatst was ik samen met mijn dochter even spontaan op bezoek gegaan bij Marij en haar dochtertje. Daar hadden ze net een nieuwe driewieler staan. Eline had er al lekker op gezeten en lag op dat moment te slapen. Maar Fay vond hem erg interessant dus zette ik haar er even in en reed een rondje. Nou je had dat bekkie moeten zien! Of eigenlijk.. Op Instagram plaatste ik haar bekkie, zie hieronder maar haha. Ze vond het dus echt helemaal tof en dus kwam ik die dag thuis met het idee “die wil ik ook”.IMG_6358Heerlijk materialistisch dus, maar zo’n driewieler is niet alleen maar leuk, maar helpt ook in een leerproces qua ontwikkeling van de fysieke vaardigheden. Zo leren ze hun evenwicht beheersen, snelheid bepalen en sturen. Dus ik ging via marktplaats op zoek naar een tweedehands driewieler. Echt veel zoeken hoefde ik niet aangezien de man van Marij voor mij al wat leuke advertenties gevonden had. Uiteindelijk was het niet nodig om een tweedehands driewieler te kopen aangezien ik er eentje ter review kreeg.

De Little Tikes 4 in 1 driewieler

little tikes 4 in 1 driewieler

 

Wat zo handig is aan de driewieler van Little Tikes is dat je hem kunt gebruiken vanaf 9 maanden (wanneer het kindje zelfstandig kan zitten) tot zeker 36 maanden. Het is dus niet iets wat je maar in 1 fase gebruikt, maar hij groeit mee met je kindje. Wat ook erg leuk is, is dat er drie verschillende soorten driewielers zijn. Zo heb je de roze variant voor meisjes, de blauwe variant voor jongens en een rood, blauw en gele variant voor iedereen. Zo kun je zelf kiezen welke je wilt.

Het 4 in 1 gedeelte

De driewieler bestaat dus eigenlijk uit 4 fases. Je begint bij fase 1 wanneer je kindje zelfstandig kan zitten, meestal is dat rond de 9 maanden. En eindigt bij fase 4, zo rond de 30 maanden.

Fase 1: vanaf 9 maanden. Er zitten extra voetsteuntjes op de driewieler, het stoeltje zit op stand 1 (er zijn 4 standen), er is een extra veiligheidsharnas naast de 5-punts gordel en de ouders sturen en rijden de driewieler met de stang. Zo krijgt het kindje toch het gevoel in beweging te zijn en is hij erg mobiel.

Fase 2: vanaf 12 maanden. De voetsteuntjes gaan omhoog zodra je kindje bij de trappers kan. Je kunt, wanneer je kindje erg hard groeit, het stoeltje ook in een andere stand zetten. In deze fase leert je kindje om zelf te trappen, uiteraard nog met hulp van de ouder. Sturen doet het kindje nog niet zelf. _MG_0794

Fase 3: vanaf 18 maanden. De middenstang is weg waardoor je kindje nu ook zelf kan sturen. Wel blijft de ouder de stuurcontrole houden, dit om je kindje begeleid te leren fietsen. Je kunt er nu ook voor kiezen om ook de veiligheidsharnas eraf te halen of in de loop van deze fase.

Fase 4: vanaf 30 maanden. De gehele stang verdwijnt en zo ook het veiligheidsharnas (mits deze al niet weg was). Ook de riempjes verdwijnen aangezien je kindje nu voldoende evenwicht dient te hebben van zichzelf. Vanaf dit moment kan je kindje zelfstandig rijden en de wereld ‘alleen’ ontdekken!

Onze ervaring

We hebben afgelopen weekend de driewieler uitvoering getest met zijn drietjes. Fay was er sowieso al blij mee maar wij toch ook. Al was het even puzzelen met het in elkaar zetten en baalde mijn man dat hij zijn eigen gereedschap niet bij de hand had. Toch was hij vrij makkelijk in elkaar te zetten. Wel waren we het veiligheidsharnas vergeten en stond het stoeltje op de verkeerde stand, toch hebben we er plezier mee gehad. Fay is bijna 18 maanden en zou dus direct aan fase 3 kunnen beginnen. Echter heeft zij het proces van het werken met de trappers nog niet gehad. Dus wij beginnen eigenlijk in fase 2 met haar. _MG_0801Al met al zijn wij erg blij met de driewieler. Deze gaat veel gebruikt worden en zul je nog op veel foto’s voorbij zien komen denk ik zo! Ik ben benieuwd of ze het principe van de trappers gaat snappen. Tot nu toe vindt ze het ‘sturen’ nog het leukste haha.

Je koopt de driewieler onder andere bij bol.com!

testafbeelding

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

7 reacties

 1. Janske op 25 augustus 2015 om 15:57

  Tof fietsje! Ik heb hem al vaker voorbij zien komen! Die eerste foto van Fay ook, zo lief!

 2. Cindy op 25 augustus 2015 om 17:04

  leuk is die he?!! Jayden heeft hem ook al een tijdje, hij is er ook helemaal fan van ?

 3. Sas op 25 augustus 2015 om 20:45

  Ziet er erg tof uit. En die eerste foto, ze heeft het helemaal naar haar zin. Mooi om te zien.

 4. Charlotte op 25 augustus 2015 om 21:12

  Aukje is ook helemaal fan van deze fiets! Aanrader!

 5. zomersproetje op 25 augustus 2015 om 22:29

  Bofkont! Ruud vroeg zich al af waar je hem nu had gehaald… Fay blijft er tenminste OP zitten. Hier wordt ie door Eline vooral gebruikt als duwkar (wat niet).

 6. Bianca op 26 augustus 2015 om 07:29

  Wat een leukerd en zo te zien is Fay er helemaal blij mee x

 7. Josan op 26 augustus 2015 om 22:20

  Zo’n driewieler met duwstang is dit keer toch wel een van mijn ‘parental goals’. Lijkt me zo superhandig!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje