Review: Little Tikes 4 in 1 driewieler

Laatst was ik samen met mijn dochter even spontaan op bezoek gegaan bij Marij en haar dochtertje. Daar hadden ze net een nieuwe driewieler staan. Eline had er al lekker op gezeten en lag op dat moment te slapen. Maar Fay vond hem erg interessant dus zette ik haar er even in en reed een rondje. Nou je had dat bekkie moeten zien! Of eigenlijk.. Op Instagram plaatste ik haar bekkie, zie hieronder maar haha. Ze vond het dus echt helemaal tof en dus kwam ik die dag thuis met het idee “die wil ik ook”.IMG_6358Heerlijk materialistisch dus, maar zo’n driewieler is niet alleen maar leuk, maar helpt ook in een leerproces qua ontwikkeling van de fysieke vaardigheden. Zo leren ze hun evenwicht beheersen, snelheid bepalen en sturen. Dus ik ging via marktplaats op zoek naar een tweedehands driewieler. Echt veel zoeken hoefde ik niet aangezien de man van Marij voor mij al wat leuke advertenties gevonden had. Uiteindelijk was het niet nodig om een tweedehands driewieler te kopen aangezien ik er eentje ter review kreeg.

De Little Tikes 4 in 1 driewieler

little tikes 4 in 1 driewieler

 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat zo handig is aan de driewieler van Little Tikes is dat je hem kunt gebruiken vanaf 9 maanden (wanneer het kindje zelfstandig kan zitten) tot zeker 36 maanden. Het is dus niet iets wat je maar in 1 fase gebruikt, maar hij groeit mee met je kindje. Wat ook erg leuk is, is dat er drie verschillende soorten driewielers zijn. Zo heb je de roze variant voor meisjes, de blauwe variant voor jongens en een rood, blauw en gele variant voor iedereen. Zo kun je zelf kiezen welke je wilt.

Het 4 in 1 gedeelte

De driewieler bestaat dus eigenlijk uit 4 fases. Je begint bij fase 1 wanneer je kindje zelfstandig kan zitten, meestal is dat rond de 9 maanden. En eindigt bij fase 4, zo rond de 30 maanden.

Fase 1: vanaf 9 maanden. Er zitten extra voetsteuntjes op de driewieler, het stoeltje zit op stand 1 (er zijn 4 standen), er is een extra veiligheidsharnas naast de 5-punts gordel en de ouders sturen en rijden de driewieler met de stang. Zo krijgt het kindje toch het gevoel in beweging te zijn en is hij erg mobiel.

Fase 2: vanaf 12 maanden. De voetsteuntjes gaan omhoog zodra je kindje bij de trappers kan. Je kunt, wanneer je kindje erg hard groeit, het stoeltje ook in een andere stand zetten. In deze fase leert je kindje om zelf te trappen, uiteraard nog met hulp van de ouder. Sturen doet het kindje nog niet zelf. _MG_0794

Fase 3: vanaf 18 maanden. De middenstang is weg waardoor je kindje nu ook zelf kan sturen. Wel blijft de ouder de stuurcontrole houden, dit om je kindje begeleid te leren fietsen. Je kunt er nu ook voor kiezen om ook de veiligheidsharnas eraf te halen of in de loop van deze fase.

Fase 4: vanaf 30 maanden. De gehele stang verdwijnt en zo ook het veiligheidsharnas (mits deze al niet weg was). Ook de riempjes verdwijnen aangezien je kindje nu voldoende evenwicht dient te hebben van zichzelf. Vanaf dit moment kan je kindje zelfstandig rijden en de wereld ‘alleen’ ontdekken!

Onze ervaring

We hebben afgelopen weekend de driewieler uitvoering getest met zijn drietjes. Fay was er sowieso al blij mee maar wij toch ook. Al was het even puzzelen met het in elkaar zetten en baalde mijn man dat hij zijn eigen gereedschap niet bij de hand had. Toch was hij vrij makkelijk in elkaar te zetten. Wel waren we het veiligheidsharnas vergeten en stond het stoeltje op de verkeerde stand, toch hebben we er plezier mee gehad. Fay is bijna 18 maanden en zou dus direct aan fase 3 kunnen beginnen. Echter heeft zij het proces van het werken met de trappers nog niet gehad. Dus wij beginnen eigenlijk in fase 2 met haar. _MG_0801Al met al zijn wij erg blij met de driewieler. Deze gaat veel gebruikt worden en zul je nog op veel foto’s voorbij zien komen denk ik zo! Ik ben benieuwd of ze het principe van de trappers gaat snappen. Tot nu toe vindt ze het ‘sturen’ nog het leukste haha.

Je koopt de driewieler onder andere bij bol.com!

testafbeelding

7 reacties op “Review: Little Tikes 4 in 1 driewieler

Reageren is niet mogelijk.