Review: lekker slapen met Eve

Dat een goede nachtrust enorm belangrijk is dat heb ik de laatste jaren wel ondervonden. Niet alleen doordat ik moeder ben geworden en daardoor gebroken nachten heb. Maar ook omdat ik een tijd lang ernstige slaapapneu had. Niets is dan zo vervelend, tijdens die uurtjes dat je wél slaapt, om op een matras te liggen die niet prettig aanvoelt. Gelukkig heb ik geen slaapapneu meer én kan ik nu lekker slapen met Eve. Let wel: Eve is de naam van een matras, ik ben niet opeens van mijn man af en met een vrouw gaan hokken haha. 

Een tijdje terug werd ik benaderd door Eva of ik wellicht een matras zou willen uittesten. Ik had er nog nooit van gehoord maar dat komt ook omdat ze pas sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Wel klonk het als een mooi concept dus daar wilde ik me wel verder in verdiepen. En een matras uit testen klonk ook als gesnurk muziek in mijn oren. In deze review vertel ik dan ook over het Eve matras en de achtergrond ervan, hoe het bestellen en de levering gaat en wat onze ervaringen ermee zijn.

Het Eve matras

De bedenkers van het Eve matras hebben jarenlang allerlei materialen en samenstellingen getest totdat ze kwamen bij het matras zoals Eve nu is. Ze bedachten dat het eigenlijk onnodig is om honderden opties te hebben en zij direct aan de mensen wilden leveren zonder tussenpersoon. Het Eve matras bestaat uit drie schuimlagen met een luxe stoffen bekleding. De gebreide bekleding is gemaakt van tweeweg stretchpolyester. Waarom polyester? Omdat het hypoallergeen en stevig is.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De bovenste laag is 4 cm dik traagschuim dat zich vormt naar het lichaam. Vier centimeter lijkt niet veel, maar uit onderzoek is gebleken dat dit precies genoeg is. Het schuim is zodanig ontworpen dat het de vorm van je lichaam aanneemt, drukpunten verlicht en ervoor zorgt dat je gemakkelijk in je slaap kunt bewegen. De laag daaronder is echt belangrijk. De vijf entimeter dikke verkoelende laag in de kern van Eve zorgt ervoor dat je heerlijk fris en uitgerust wakker wordt. De onderste laag van de Eve bestaat uit een 15 cm met uiterst veerkrachtig basisschuim.

img_0474

De Eve biedt comfort en steun in alle slaaphoudingen, of je nu op je zij, rug of op je buik slaapt. Ook kan het op alle typen bedden worden gebruikt. Dus ook op een boxspring of een verende lattenbodem.

De levering

Het matras wordt samengeperst, vacuum verpakt en netjes opgerold in een doos. Deze wordt tot aan je voordeur geleverd. Wanneer je het matras uitpakt (het handigste is in je slaapkamer) dan ontvouwt het matras zich binnen een paar uur tot de normale grootte. De levering is gratis en als je binnen de proefperiode (van 100 dagen) toch niet tevreden bent over het matras halen ze hem ook weer gratis bij je op. Dit vonden wij echt heel erg fijn. Wij kregen twee pakketten (want twee matrassen) en deze waren wel redelijk zwaar maar toch goed te tillen.

Onze ervaringen met het Eve matras

Zoals je hierboven al las hebben wij twee matrassen gekregen, eentje voor mijn man en eentje voor mij. Sinds mijn slaapapneu vind ik dit het fijnste omdat ik mijn matras soms ook hoger moet leggen bij het hoofd. Mijn man heeft de dozen omhoog getild en de matrassen op bed gelegd. In de bijsluiter staat geloof ik dat je er pas na 48 uur op mag, maar ik lag er na 24 uur al op. Die eerste nacht was enorm wennen en ik heb dus ook niet zo super geslapen. Of dit nu aan het matras lag of aan het feit dat mijn man niet naast me lag en ik dan altijd onrustig slaap laat ik even in het midden.

Wat ik je wél kan vertellen is dat wij er nu al vele weken op slapen en ik eigenlijk nooit last van mijn rug heb als ik wakker word. Dat was hiervoor wel anders met ons oude matras. Ook ben ik enorm benieuwd hoe dat verder in de zwangerschap gaat. Want ik had tijdens mijn eerste zwangerschap vanaf zo’n weer of 24 enorm last van mijn rug en bekken. En ik denk ook wel dat het matras daarin “meegeholpen” heeft. Wie weet zorgt dit matras ervoor dat ik hier een stuk minder last van ga krijgen. Dat zou echt super fijn. Het matras is overigens een heel stuk dikker dan ons vorig matras. Dus ik moest enorm wennen aan de hoogte van ons bed. Maar nu ik gewend ben vind ik het alleen maar fijn zo’n hogere instap.

img_0484

Ja wij zijn super blij met onze Eve matrassen en raden ze dan ook aan iedereen aan. Ben je nieuwsgierig geworden en/of wil je nu ook een Eve matras? Je kunt op hun website veel meer informatie vinden en ze uiteraard ook bestellen.

Ben jij tevreden met jouw matras?

3 reacties op “Review: lekker slapen met Eve

Reageren is niet mogelijk.