Review van de Kärcher Weed Remover

Onze achtertuin bestaat uit voornamelijk bestrating en onze voortuin is niet heel veel anders. Afgezien van twee ronde vlakken waar wat beplanting staat hebben wij maar weinig tuinierwerk. Zou je denken. Want tussen tegels groeit er ook onkruid. En nog veel ook! Als je dan kijkt naar hoeveel werk, tijd en energie het kost om al dat onkruid er tussenuit te halen… Dan zijn er leukere dingen die ik kan bedenken.

Gelukkig voor ons werd ik door Kärcher uitgedaagd voor een challenge. Ik test hun nieuwe Weed Remover WRE 4 Battery Set uit terwijl mijn man met een onkruidkrabber op de ouderwetse manier het onkruid verwijderd. Een goede deal dacht ik zo.

De challenge – onkruidverwijderaar

Op een zonnige dag besloten we de Weed Remover te gaan testen. Maar ik was een beetje blond want ik had niet in de gaten dat ik dan eerst de batterij moest opladen. Dit kost best een aantal uur, dus we besloten de dag erop de uitdaging aan te gaan.

Zo gezegd, zo gedaan. De dag erop tekende ik, met behulp van mijn dochter, twee vakken door middel van stoepkrijt. Beide vakken even groot en met ongeveer evenveel onkruid.

Mijn man kreeg de onkruidkrabber in zijn handen en ik mocht aan de slag met de Kärcher. Omdat we in eerste instantie niet goed wisten hoe we het apparaat moesten hanteren was ik voornamelijk aan het vegen in plaats van aan het wieden. Na 15 – 20 minuten was het apparaat leeg. Wat betekende dat ik hem opnieuw moest opladen en een andere keer verder moest gaan.

De keer erop wist ik na het bekijken van een filmpje beter hoe ik met het apparaat om moest gaan. En kon de challenge verder gaan. Je kunt misschien al raden wie er won.. Toen ik na een paar minuten al een groot stuk gedaan had en mijn man amper een paar tegels wisten we al genoeg. Hij gooide de handdoek dan ook in de ring en liet mij het hele stuk afmaken. Ik kreeg er zelfs bijna plezier in haha. En dat zegt veel want ik houd helemaal niet van tuinieren.

Review Kärcher Weed Remover

Al met al hebben we de Kärcher Weed Remover goed kunnen testen. Zowel mijn man als ik zelf. We hebben het apparaat op een aantal belangrijke punten getest zoals snelheid, lichamelijk gemak en grondigheid. Natuurlijk hebben we ook gekeken naar de batterij.

Snelheid

Zoals verwacht haal je het onkruid veel sneller weg dan handmatig. De machine draait met de borstel snel om zijn as waardoor vrijwel alle mos en onkruid tussen de tegels vandaan geplukt worden. Met de hand zou je echt uren bezig zijn. En nu is het eigenlijk zo gebeurd. Wat een verschil.

Lichamelijk gemak

Onkruid wieden is een rot klusje. Op handen en voeten alles eruit trekken. Verschrikkelijk. En ook nog eens pijnlijk voor je rug. Na een dagje wieden ben ik gesloopt. Gelukkig met dit nieuwe apparaat niet. Al moet ik wel toegeven dat ik hem nog vrij ‘zwaar’ te hanteren vond. De borstel lijkt een eigen leven te leiden en die moet je natuurlijk wel een beetje weten te bedwingen. Maar het is ook een kwestie van wennen merkte ik al wel. Na een paar minuten wist ik hoe ik hem het beste kon vast houden en kostte het me bijna geen moeite meer.

Grondig

Alhoewel je met deze onkruidwieder van Kärcher heel snel bent neemt hij niet alles mee. Grote stukken onkruid daar heeft hij moeite mee. Dat heeft natuurlijk te maken met de wortels die dan te diep in het zand zitten. Die moet je er dan wel handmatig uithalen. Dat is geen ramp, want als je het een beetje bijhoud dan zijn dat er niet zoveel.

Batterij

Wat de batterij betreft, het is super fijn dat je niet met een snoer loopt te hannesen. Echter vind ik wel dat de batterij niet zo lang mee gaat. Op zich is 20 minuten prima voor wanneer je niet een heel groot oppervlakte hoeft te doen. Maar het feit dat wanneer je batterij leeg is je hem eerst meer dan 4 uur moet opladen voor volgend gebruik vind ik vrij lang. Daardoor moesten wij het wieden van onze tuin over meerdere dagen uitspreiden. Hadden we net een stuk gedaan, moet je hem weer een halve dag laten opladen. Daar ligt wat mij betreft dus nog wel wat verbetering.

Wat wel fijn is aan deze accu is dat je kunt zien hoe lang het nog duurt voordat hij volledig opgeladen is. Maar je ziet ook hoeveel tijd je nog over hebt wanneer je het apparaat gebruikt.

Conclusie over de Kärcher onkruidverwijderaar

Wij zijn ontzettend blij met ons nieuwe apparaat. Onze voortuin oogt een stuk beter nu we niet al dat gras en kleine plantjes tussen onze tegels hebben zitten. En ik geef toe: ik houd het nu ook makkelijker bij. Telkens wanneer ik wat zie groeien hoef ik alleen maar even de Weed Remover te pakken en de tuin ziet er weer ‘als nieuw’ uit.

9 reacties op “Review van de Kärcher Weed Remover

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *