Review Happy & Healthy training

Een aantal weken geleden werd ik benaderd door Floor van der Steen met de vraag of ik haar happy & healthy training zou willen volgen in ruil voor een review. Ik heb Floor leren kennen op een van de leuke netwerkbijeenkomsten bij Stralend040 en ik voelde direct een klik met haar. Floor is een hele leuke positieve vrouw en daarnaast ook bariatriecoach. Ze richt zich voornamelijk op vrouwen die in de fase voor- tijdens- of na een maagverkleining zitten. Maar in principe kan elke vrouw bij haar terecht die op zoek is naar meer rust en balans in haar leven.

Niet gek dus dat ik na even nadenken haar leuke aanbod accepteerde. Aangezien ik zeker wel wat hulp kon gebruiken bij voeding, mindset en beweging.

Wat houdt de Happy & Healthy training in?

Het is een online coaching programma van 7 weken met als doel na deze zeven weken minder stress en meer energie te hebben. Dit doet Floor aan de hand van drie pijlers:

  • Mindset
  • Voeding
  • Beweging

Aan de hand van korte video’s en een wekelijkse werkboek inclusief vragen zet Floor je aan het denken over dingen als welke gedachten jou tegen houden, waar je dankbaar voor bent en hoe je uit je comfortzone kunt komen. Er zijn ook een aantal thema’s die aan bod komen zoals de wet van aantrekking, patronen doorbreken, hooggevoeligheid, wat hormonen en voeding met je doen en nog veel meer.

Het is echter geen kant en klare oplossing voor de dingen waar je tegenaan loopt. Het is niet zo dat Floor het werk voor je doet en je na het bekijken van de video’s en het doornemen van de opdrachten opeens een ander mens bent. Zoals met alles moet je daar zelf hard voor werken, Floor helpt je hier echter wel een handje mee door je inzichten en inspiratie te geven en haar kennis met je te delen.

Hoe ik de training ervaren heb

Ten eerste ben ik dit programma gaan doen omdat ik Floor heb leren kennen als een ontzettend leuke vrouw die zowel als ervaringsdeskundige gezien kan worden als iemand die er ook echt expert in is. Ze is al jaren psychiatrisch verpleegkundige en heeft daarnaast ook verschillende andere opleiding gevolgd. Ze houdt ervan om op de hoogte te blijven en vooral van zelfontwikkeling.

Aangezien ik zelf ook steeds meer bezig ben met zelfontwikkeling en me wil verdiepen in de dingen die zij in haar training aanbied was dit een mooie match.

Besloten Facebookgroep

Bij deze training hoort een besloten Facebookgroep. In deze groep geeft Floor wekelijks een live sessie en je vindt er ook de video’s in terug. Daarnaast is de groep ontzettend fijn om met elkaar te sparren, resultaten te delen en lotgenoten te vinden. Bij deze training waren er 7 deelnemers, maar echt heel actief waren we geen van allen in de groep. Toch denk ik dat wanneer je een groep treft (hier heb je zelf natuurlijk ook invloed op) die wel actief is dit een fijne extra steun kan zijn in de zeven weken dat het programma duurt.

Werkboek + video’s

Elke week kreeg ik van Floor een mailtje in mijn inbox met daarin de vraag hoe het met me ging, maar ook met het werkboek van die week erin. Wel is het slim om eerst de video’s in de Facebookgroep te bekijken voordat je naar het werkboek kijkt. Tijdens de eerste week had ik dat niet direct door dus ik snapte niet altijd wat er bedoeld werd.

Eenmaal doorhebbend dat de video’s een mooie inleiding en ondersteuning zijn bij de opdrachten uit het werkboek kon ik echt goed aan de slag. De video’s zijn zonder al te veel poespas, wat ik fijn vind. Maar puur een stukje kennis en inzicht die Floor met je deelt. Door haar rustige manier van praten nam ik het allemaal goed in me op.

Live sessies

De meeste live sessies in de Facebookgroep heb ik terug gekeken. Ik heb geprobeerd om erbij te zijn, maar moet toegeven dat ik niet altijd heel erg hard mijn best deed. Niet omdat ze niet waardevol waren, juist wel anders keek ik ze niet terug. Maar omdat ik me liet tegenhouden door belemmerende gedachten. Het mooie is wel, dat ik dit dus wel door deze training heb geleerd. Ik ben heel kritisch naar mezelf gaan kijken. En alhoewel dit nog steeds niet betekent dat ik het dan ook direct verander, is dit inzien en erkennen de eerste stap.

Mijn take-aways

Alhoewel ik nog niet helemaal klaar ben met de training (ik ben bijna klaar met les 5, van de 7) kan ik je wel vertellen dat ik ontzettend veel heb geleerd. Zowel over mezelf als over voeding, hormonen, hoogsensitiviteit en belemmeringen. Daarnaast ben ik ook bezig met het veranderen van mijn ochtendritueel. Dit wilde ik al een tijdje, maar Floor heeft me het laatste duwtje in de goede richting gegeven.

Floor heeft echt ontzettend veel over hormonen vertelt wat ik nog niet wist. En alhoewel ik dacht al veel te weten over gezonde voeding en drinken heb ik toch nog wat dingen opgepikt die ik niet wist. Daarnaast is het natuurlijk geweldig dat ik veel weet over voeding, maar ik moet er dan ook iets mee doen. Tegen mijn eigen klanten zeg ik ook altijd dat ze niet alleen geïnspireerd moeten raken, maar vooral in de actie modus moeten komen.

Het fijne is dan ook dat ik de video’s en live sessies terug kan kijken zoveel ik wil. En ik kan de opdrachten ook gewoon weer opnieuw maken. Aangezien ik zo’n acht weken geleden ben begonnen met week 1 ga ik in de schoolvakantie gewoon weer opnieuw beginnen. Happy & Healthy zijn is niet iets wat je aan komt waaien, daar moet je voor werken. Elke dag weer. Al wordt het natuurlijk wel een stuk makkelijker.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *