Review: Erfgoed Bossem

Stralend sterren staren is een van de arrangementen die je kunt boeken bij Erfgoed Bossem in Twente. Je verblijft dan in een sterrenkubus waarbij je ’s nachts letterlijk slaapt onder de sterren. Naast de sterrenkubussen heb je ook de mogelijkheid om te verblijven in een lodgetent, boerderijkamer of koestersuites. Ook is er een stuk veld gereserveerd als camping, dus mocht je zelf een caravan of tent hebben dan is dit ook mogelijk! 

Wat direct opvalt is dat deze logeeraccomodatie ‘ver weg’ is van massatoerisme, maar rij een klein stukje en je vindt de leukste dorpjes zoals Oostmarsum of Denekamp. Ook ligt het niet ver weg van Nordhorn, Duitsland. Een grote stad met een geweldig mooi meer waar van alles te beleven is. Nabij gelegen is een sterrenwacht, waarvan je bij aankomst een kaartje krijgt voor het tweede ticket gratis.

Aankomst_MG_0824

Bij aankomst zag ik al direct hoe mooi de boerderij zelf is. Er was een aparte (geïmproviseerde) parkeerplaats en langs het pad daarheen zag ik de sterrenkubussen al, maar ook hele mooie grote bomen met daaraan twee schommels. ‘Mooi’, dacht ik nog, ‘daar kan Fay fijn spelen’. Eenmaal binnen in de boerderij voelde ik het gemoedelijke dat Twente ook over zich heen heeft (net als Brabant). In de boerderij vind je echt een hele fijne leefruimte waar je lekker kunt zitten bij het haardvuur (leuk voor koudere tijden) en waar je knus kunt eten aan lange tafels.

Bol AlgemeenBol Algemeen

We werden direct welkom geheten, kregen de sleutel en werden naar de fotograaf gewezen die op ons zat te wachten. Op de site had ik gelezen dat bij het arrangement ook een welkomstdrankje zat maar die hebben we niet gezien.

Accommodatieresizedimage400600-E9T6157

Onze kubus was een echte kubus. Heel klein maar van alle gemakken voorzien. Zo hadden we gewoon een douche, een aparte wc, een keukentje met koelkast en 2 pits fornuis. En zoals je ziet op de foto was er ook nog een bank met tafels (die ook dienden als stoelen) en het bed.. Die was boven. Bij ons in het huisje stonden ook nog een luieremmer, aankleedkussen en een campingbedje. Dat bedje was ingeklapt en klapte we alleen uit als Fay moest slapen. Het bed boven was echt enorm groot, plus je hebt boven ook nog een soort van nachtkastje met stopcontact. Echt handig.

In andere reviews las ik dat ze veel last hadden van vliegen en van een aangeslagen koepel zodat ze niet naar buiten konden kijken. Wij hadden onze koepel op een klein kiertje staan dus hadden daar geen last van. En qua vliegen, dat viel ook wel mee. We zijn het gewend aangezien we zelf ook in een klein dorpje wonen.

Wel was ik blij dat het zo’n goed weer was, want met 2 volwassenen en een dreumes in een sterrenkubus binnen zitten is iets teveel van het goede!_MG_0823

Personeel, ontbijt en avondeten

Aangezien onze aankomst anders was door de fotograaf waren er een aantal dingen die we niet uitgelegd hadden gekregen. Daarom zijn we een paar keer op en neer gelopen voor wat extra uitleg. Dit vonden ze helemaal niet vervelend en telkens hielpen ze ons perfect. Ook kregen we op zaterdagochtend, samen met andere gasten, een uitleg over hun veestapel en hoe ze tot hun bedrijf gekomen zijn. De eigenaar zelf gaf ons deze rondleiding en je merkte gewoon dat hij enorm gepassioneerd is.

Bij ons arrangement zat 2x een luxe ontbijt mand die echt goed gevuld was met allerlei heerlijkheden uit de streek. De eerste dag hadden we maar net genoeg omdat we natuurlijk met zijn 3en aten en de mand was ingepakt voor twee. Wel hadden we gevraagd om melk en dat zat er dus gewoon bij, terwijl het er eigenlijk niet bij hoorde. De eerste avond kregen we ook avondeten in ons huisje. De stoofschotel, salade en stokbrood stond al klaar en hoefde alleen maar opgewarmd te worden. Ook dit was echt overheerlijk. De stoofschotel was vlees uit hun eigen veestapel. Enorm goed bereid ook door de kok. Wel was het wat weinig weer voor 3 personen. Ons kleintje is wellicht pas 1,5 maar eet echt veel.

Het erfgoed_MG_0819

Zoals je op de foto ziet is er veel speelruimte buiten ook voor de kinderen. Er staan 2 tractors voor kinderen om op te rijden, er zijn twee schommels, ook staat er ergens een trampoline en was er door een gast een zwembadje neergezet. Het enige wat voor ons zelf vervelend was, was dat er geen omheining was waardoor we ons meisje echt goed in de gaten moesten houden. Maar ze heeft zich daar wel echt enorm goed vermaakt. Ook waren er grotere kinderen en die leken zich ook goed te vermaken.

Naast het veld stond ook een stal waar een deel van het vee in stond. Erg leuk om te zien. Daarnaast was weer een weiland met een grote groep koeien, een stier en veel kalfjes. Echt prachtig om te zien. De beesten waren ook verre van stil, maar dat maakte het wel weer erg leuk. Hoort bij de ervaring denk ik. _MG_0821

Al met al hebben wij echt een top weekend gehad daar. De kans dat we terug gaan op ons eigen houtje (nu werd het voor ons betaald) is erg groot in ieder geval en we raden het ook iedereen aan!

7 reacties op “Review: Erfgoed Bossem

 • Het ziet er inderdaad allemaal heel gezellig uit! Die kubusjes zijn voor maximaal 2 volwassenen en een klein kindje denk ik? Ik zie ons met twee grote kinderen niet in zo’n kleine accommodatie verblijven, maar ik vind het er wel heel erg leuk uit zien! Fijn ook dat er genoeg speelruimte is rondom!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Ja zoals ik inderdaad al aangaf, als t slecht weer is dan is zelfs een klein kindje al teveel haha. Raad het vooral aan met gewoon 2 volwassenen!

  • Wel jammer dat ze niet van die 4 persoons kubussen hebben. Ach, de kinderen lekker naar de oppas-oma’s en opa’s kan natuurlijk ook! Haha!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Ja het is denk ik ook de bedoeling van een romantisch weekendje. Lekker met vuurkorfje en fles wijn erbij.. Genieten!

 • Leuk dat jullie het ook naar jullie zin hebben gehad. De eigenaar is een hele aardige man die zeer gepassioneerd is over zijn bedrijf. Hebben jullie ook in de kamers in de boerderij mogen kijken? Die zijn zo mooi en luxe met authentieke detaills. Daar eens in logeren lijkt mij ook wel wat. Heb je mijn review over het slapen in de sterrenkubus ook gelezen btw? 🙂

Reageren is niet mogelijk.