Egeltje Plof – Spannend kinderspel vol spanning en actie | Review

Spanning en actie. Dat is waar het kinderspel Egeltje Plof om draait. Dit Egeltje lijkt ontzettend lief. Je mag op zijn neusje drukken, want dat vindt hij fijn. Maar pas op. Na een tijdje vindt deze Egel het niet meer zo leuk en vliegen de stekels om je oren! Samen met mijn dochter heb ik dit spannende spel getest en hierbij onze review.

Het spel

Dit spel speel je met minimaal twee personen. Er zit in principe geen max aan, maar ik denk dat vier kinderen meer dan genoeg is. Anders krijg je dat de andere kinderen niet eens mee kunnen doen en het Egeltje al ‘ploft’.

Hoe gaat het spel?

Je trekt bij Egeltje Plof zijn staart uit en zet dan alle stekels in de gaatjes. Daarna mag ieder kind met de dobbelsteen gooien. Op de dobbelsteen staat een 1, 2 en een verbod-teken. Bij het verbod-teken is de volgende aan de beurt en mag je niet gooien. Stiekem is dat juist goed, want dan kun je ook niet af zijn. Gooi je 1 dan mag je 1x op het neusje van de de egel drukken tot hij klikt. Na een tijdje wordt de egel boos en zal hij zijn stekels omhoog gooien. Het kindje bij wie dat gebeurd is af.

Het spel is in principe heel eenvoudig maar juist door het spannende element, maakt dat het spel leuk.

Er is ook nog een andere versie van het spel. Voor de afwisseling. Het spel gaat in principe helemaal hetzelfde, echter wanneer de stekels omhoog gaan ben je niet perse af. Maar moet je wel zo snel mogelijk alle stekels zien te verzamelen. Elke kleur heeft een specifiek aantal punten dus je moet proberen er zoveel mogelijk te verzamelen.

Review Egeltje Plof

Voor degene die ons volgen op Instagram en mijn Stories altijd bekijken: jullie kunnen wel raden wat wij van dit spel vinden. Ik heb die middag wel tig foto’s gemaakt omdat ik haar reactie wilde vastleggen. En dat is gelukt! Zelfs met een filmpje. Dat filmpje zal ik overigens nog wel in de feed zetten van Instagram, kun je hem daar bekijken.

Wat ik zelf een nadeel aan het spel vind is dat je voelt aan je vinger wanneer hij gaat ploffen. Maar ik denk dat kinderen dat zelf niet zo door hebben. Misschien hoe vaker ze hem spelen of hoe ouder ze worden wel. Maar volgens mij valt dat wel mee. Het verrassingselement voor de anderen blijft sowieso.

Wat mij betreft is dit spel echt een aanrader en een leuke Sinterklaastip ook.

1 reactie op “Egeltje Plof – Spannend kinderspel vol spanning en actie | Review

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *