Review ‘Draken: Legenden van de negen Rijken’

Hier in huis zijn we echt spelletjes fanaten. Zowel qua gezelschapsspellen als spelletjes op de PS4 of Nintendo Switch. Dus toen Outright samen met Universal Games en Digital Platforms het spel ‘Draken: Legenden van de negen Rijken’ uitbracht wilden wij deze wel reviewen. Of anders gezegd, dat wilden mijn man en dochter wel. Zij zijn de grootste fanaten in huis en aangezien onze dochter ook oud genoeg voor dit spel is kwam dat goed uit. Onze zoon wilde het spel ook wel spelen maar voor hem is het echt nog te moeilijk.

Draken: Legenden van de negen Rijken

Het spel werd geïnspireerd door de DreamWorks Animation original-reeks DreamWorks Draken: De negen rijken en laat spelers als één van de nieuwe generatie draken vliegen, zweven en duiken doorheen de verschillende rijken op een fantastisch avontuur om Donders familie en alle draken te redden.

De game speelt zich 1.300 jaar na de gebeurtenissen uit How to Train Your Dragon af en laat fans in de huid kruipen van Donder en zijn vrienden Ploeghoorn, Veren en Wu & Wei, wanneer ze de handen in elkaar slaan om door middel van verschillende vaardigheden gigantische drakenbazen te verslaan en de rust naar de drakenwereld terug te brengen. Ervaren spelers kunnen zich ook aan de ultieme test wagen, dankzij de ‘Challenge Mode’ waar je levels opnieuw kan spelen, maar dan op een hogere moeilijkheidsgraad.

Onze ervaring met het spel

Alhoewel onze dochter is begonnen met spelen bleek later dat ze al dat vechten en dergelijke toch niet zo leuk vond. Mijn man daarentegen vindt dat wél heel leuk dus hij nam met liefde het spel over. Het spel is in het Nederlands en naast dat er een verhaal wordt verteld en er ook soms wordt aangegeven wat de missie is, is er ook een ondertiteling waardoor je het ook zonder geluid zou kunnen spelen. Dit is uiteraard ook fijn voor doven en slechthorenden. Zeker een pluspunt.

Daarnaast ziet het spel er grafisch echt fantastisch uit. Door het verhaal, maar ook de vormgeven lijkt het net alsof je in de film zelf aan het spelen bent. Doordat er ook een heel verhaal omheen gebouwd is, maakt dat het spelen ook veel leuker. Het zijn niet zomaar missies die je voltooid, maar je beleeft echt een avontuur met de vier draken die je kunt vrijspelen. Je begint als de draak genaamd Donder en je kunt deze upgraden door kristallen te verzamelen en verdienen in diverse levels. Heb je de andere draken vrijgespeeld dan kun je tijdens een missie ervoor kiezen om iets met de ene draak uit te voeren terwijl de andere draak kan rusten en weer kan ‘opladen’.

Dit spel staat garantie voor uren speelplezier, mijn man heeft er al heel wat uurtjes in zitten maar het spel nog niet uitgespeeld. Het is echt de moeite waard dus.

DreamWorks Draken: Legenden van de negen Rijken is nu verkrijgbaar op Xbox One, Xbox Series X|S (hier), PlayStation 4 (hier), PlayStation 5 (hier), Nintendo Switch (hier), Stadia en pc.