Resultaten van de Mama Kijkt Anders challenge

Vorige week woensdag was de laatste dag van de Mama Kijkt Anders challenge. Er deden weer een heleboel enthousiaste moeders mee (ook die van mijzelf!) en wat ben ik daar trots op. Er waren echt een heleboel nieuwe mensen die meededen ten opzichte van vorige edities waardoor ik hen ook heb leren kennen. Zo leuk vind ik dat!

Vandaag deel ik met jullie de resultaten van deze leuke challenge. Zowel de cijfers als een aantal leuke foto’s van de deelnemers. Het was wel even lastig om uit te zoeken want niet iedereen gebruikte de hashtag #mamakijktanders2018, soms werd ook alleen de andere hashtag gebruikt. En dat maakte het voor mij was lastiger. Maar dat is een goede les voor de volgende keer!

De cijfers

Er deden maar liefst 40 mama’s mee met de fotochallenge. De hashtag #mamakijktanders2018 werd 271 keer gebruikt. De andere hashtag #mamakijktanders is natuurlijk ook bij de vorige edities gebruikt maar ook deze editie is hij veelvuldig gebruikt. Namelijk 258 keer. Dat betekent dat er dus in totaal 529 foto’s zijn geplaatst!

Echt jongens, ik ben trots!

De foto’s

Je begrijpt dat het voor mij enorm lastig was om uit zoveel foto’s de allerleukste of mooiste te vinden. En het liefste had ik ze ook allemaal uitgelicht want iedereen heeft echt zijn best gedaan.

Thema buiten

Dit thema was helemaal niet moeilijk deze zomer want met het mooie weer was vrijwel iedereen altijd buiten. En toch de manier van kijken was bij elke moeder anders. Zo zag ik ook een mooie bos bloemen voorbij komen die in huis stond. Daarbij was buiten dus naar binnen gehaald. Enorm creatief.

https://www.instagram.com/p/Bl2Cdt1FdPQ/?tagged=mamakijktanders2018

Ik vind een perspectief van bovenaf altijd enorm gaaf. Kijk maar eens wat voor een effect het heeft! Maakt de foto een heel stuk leuker dan gewoon op ooghoogte.

https://www.instagram.com/p/Bl81h54D9sp/?tagged=mamakijktanders2018

En ook deze foto mocht niet ontbreken. Het plezier spat er vanaf en sowieso vind ik dat er een hele mooie filter overheen zit!

Thema contact

Het thema contact is bedacht door mijn vriendin Carmelina en ik vond hem zo mooi. Je kunt er namelijk echt alle kanten mee uit.

https://www.instagram.com/p/Bl3Ww0XnvVw/?tagged=mamakijktanders2018

Bovenstaande foto is alleen al om te smelten door de schattige baby voetjes. Oke vooruit ze is een dreumes officieel, maar kom op.. Geweldig toch!

https://www.instagram.com/p/BmJvmppFnNa/?tagged=mamakijktanders2018

En de foto hierboven moest ik gewoon uitkiezen omdat het met sommige kinderen erg moeilijk is om contact te krijgen. En wanneer dat dan wel gebeurd is dat zo bijzonder. Ik heb zelf gewerkt met kinderen die ook zo mooibijzonder zijn, dus ik kan me heel goed voorstellen hoe dat moet voelen als moeder zijnde.

Thema momlife

Hashtag momlife. Eentje die het erg goed doet op Instagram. En logisch want daar valt nogal veel onder. Er waren een heleboel momlife foto’s die enorm herkenbaar waren.

https://www.instagram.com/p/Bl6Jo6tlIAi/?tagged=mamakijktanders2018

Aangezien bij ons echt nooit, dus ook geen 12 seconde, de wasmand leeg is moest ik deze wel kiezen. Wat een fijn geluksgevoel (al is dat maar voor even) moet dat zijn. Maar het weerspiegelt ook wel de struggles van het moederschap. We blijven maar bezig.. In een cirkeltje.

Thema vakantie

Een zomereditie is niets zonder het thema vakantie!

https://www.instagram.com/p/BmKouvzl_xI/?tagged=mamakijktanders

Aangezien zonnebloemen mijn lievelings zijn en het me altijd doet denken aan de vele vakanties in Spanje kon deze niet ontbreken in deze blog.

Thema liefde voor jezelf

Weer een thema bedacht door Carmelina en wat ben ik daar blij mee. Want zo werden de moeders gedwongen om echt naar zichzelf te kijken en te ontdekken op welke manier ze liefde voor zichzelf hebben. Hier kwamen hele mooie foto’s naar boven en het liefst had ik ze allemaal gedeeld.

https://www.instagram.com/p/Bl_RsB-HKWg/?tagged=mamakijktanders2018

Een enorm mooie en pure foto van Esther.

https://www.instagram.com/p/BmDQkTQFyqV/?tagged=mamakijktanders2018

Marlie deelde haar zwangere buik maar dan in een 3d print. En wat was ze prachtig zwanger. Maar ook nu nog steeds is ze prachtig!

Thema chaos

Chaos hoort erbij wanneer je moeder bent.

https://www.instagram.com/p/BmAlPhrHPQD/?tagged=mamakijktanders2018

En dan vooral wanneer je op vakantie gaat. Dat heeft Marieke heel goed begrepen!

Thema gezelligheid

De zomer vind ik een hele gezellig maand. Dit omdat je veel buiten bent en zo makkelijker contact hebt met anderen. Je onderneemt vaak ook meer in de zomer omdat je daar dan sneller energie voor hebt.

https://www.instagram.com/p/BmDG7BKHZdE/?tagged=mamakijktanders2018

Ik koos deze foto omdat de feed van Daniandmom normaal enorm zwart wit is. En juist deze kleur maakt het enorm bijzonder. Ik vind kleur echt een onderdeel van gezelligheid.

https://www.instagram.com/p/BmDCurpFsEo/?tagged=mamakijktanders

Lekker in de tuin met een haardvuurtje aan, drankje erbij en goede gesprekken. Het toppunt van gezelligheid in mijn ogen, meer heb je niet nodig!

Thema samenwerken

Een enorm mooi thema die ook weer op heel veel manieren is ingevuld. Echt geweldig om te zien. Want samenwerken is niet alleen maar in je bedrijf met collega’s, maar ook thuis onderling.

https://www.instagram.com/p/BmLMAW7lNxF/?tagged=mamakijktanders2018

Ondanks dat broers en zussen onderling vaak ruzie maken, werken ze soms ook heel goed samen.

https://www.instagram.com/p/BmJSm2eFWTa/?tagged=mamakijktanders

Stiekem een foto waar ik zelf ook op sta. Omdat samenwerken met een vriendin gewoon zo ontzettend leuk is!

Thema familie

Familie is waar het bij mij allemaal om draait. Zowel privé maar ook op mijn persoonlijke blog. En het mooie is, familie is ook een van de kernwaarden in mijn andere bedrijf. Omdat het me verbind met mijn doelgroep.

https://www.instagram.com/p/BmKwyajFkFw/?tagged=mamakijktanders2018

Deze familie wordt uitgebreid. Want een ontzettende mooie gebeurtenis.

Thema rust

Iets wat moeders niet veel lijken te hebben; rust. Maar wat wel heel belangrijk is, al pak je maar vijf minuten per dag. Pak ze!

https://www.instagram.com/p/Bl7S3eWlsw9/?tagged=mamakijktanders

Sta eerder op dan je kinderen, dan zorg je direct voor een beetje extra rust.

https://www.instagram.com/p/Bl8fthnFFdi/?tagged=mamakijktanders

Ik moest en zou een foto van Ilse van Kreanimo hier laten zien. Zij heeft een feed die ze heel specifiek indeelt maar wilde toch graag mee doen. En dat deed ze zo mooi! Het paste perfect in haar feed en toch deelde ze alle thema’s. Chapeau Ilse!

Nou en dat was hem dan weer voor dit jaar. Alhoewel het me super leuk lijkt om juist in de decembermaand weer een challenge te organiseren ben ik bang dat deze maand te druk is voor iedereen. Wat denk jij?

2 reacties op “Resultaten van de Mama Kijkt Anders challenge

Reageren is niet mogelijk.