Dé remedie tegen kou, pijn en andere kwaaltjes

shutterstock_247013797

Het is echt herfst geworden. Kou, regen en vallende gekleurde blaadjes zijn meer regel dan uitzondering. Maar dat betekent dus ook dat mensen het weer sneller koud hebben, pijn krijgen door die kou en allerlei kwaaltjes hebben zoals stijve spieren, nekpijn of buikkrampen (die buikgriep heerst hier echt!). Daarom heb ik voor jullie dé remedie tegen kou, pijn en andere kwaaltjes.

Ik ben een koukleum

Ik ben een enorme koukleum. Het maakt niet uit hoe warm het is, ik heb het koud. Oké vooruit als er een hittegolf is dan heb ik het natuurlijk ook gewoon warm. Maar je snapt hoop ik wat ik bedoel. Mijn voeten zijn vrijwel altijd koud dus ik ben enorm gezegend met mijn warmbloedige man waaraan ik mijn voeten altijd mag opwarmen. Maar door die kou heb ik ook altijd last van kwalen zoals rugpijn en stijve spieren. Gek word ik ervan want ik wist niet zo goed wat ik ermee moest. Maar ik heb een oplossing gevonden (om mijn arme man te sparen haha).

Dé remedie tegen kou

De “oplossing” tegen de kou (en vooral tegen de kwalen) zijn kersenpitkussens. Kersenpitkussens zijn een oude Zwitserse remedie tegen kou, pijn en kwaaltjes zoals stijve spieren, nekpijn of buikkrampen. Veel mensen gebruiken het kussen dan ook om een baby bed mee voor te verwarmen. Maar ze zijn ook echt ideaal voor mensen met koude voeten of bijvoorbeeld bij migraine of menstruatiekramp. De pitten van een kers beschikken over een unieke eigenschap, de pit houdt namelijk temperatuur goed vast en geeft deze geleidelijk af aan het oppervlak waarmee ze in aanraking zijn. Daarnaast werkt warmte pijn verzachtend en ontspannend. Leg het kussen dan ook in de magnetron om voor te verwarmen en je hebt een ideale warmte die over het algemeen 30 minuten aanhoudt. Je kunt het kersenpitkussen ook gebruiken om bijvoorbeeld een zwelling te minderen door hem in de diepvries te leggen.

Kortom, aanschaffen die hap. Je kunt overigens naast kersenpitkussens ook hoofdkussens kopen via deze link. En ja, dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf. Maar ik zal nooit iets schrijven waar ik niet zelf in geloof. Dus aan jou om te kijken wat je ermee doet.

testafbeelding

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 reacties

 1. Mama's Jungle op 14 oktober 2016 om 23:33

  Jaa een pittenzak. My favorite 🙂

 2. Nina Simplynspecial op 15 oktober 2016 om 09:00

  Pittenzak, love them! Heb die veel liever dan een kruik, heerlijk voor de koude dagen.

 3. Freek op 15 december 2016 om 14:04

  Leuke blog Nicole! Ik had er nog nooit van gehoord ik zal er eens naar kijken. Ik had een lange tijd last van soortgelijke klachten, ik bleek een bekkenscheefstand te hebben en ben naar Krullaards Perfect Reset gegaan om me te laten behandelen. Hielp ook zeer goed, ben er blij mee! Misschien iets om het probleem voorkomen inplaats van genezen?

  Ik weet niet of mijn reactie via Facebook is doorgekomen dus plaats hem hier maar….

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje