Boekreview: Reisfotografie van Laura Vink

IMG_0027

De vakantietijd is aangebroken en dat betekent dat veel mensen bezig zijn met reisfotografie. Zo ook mijn vader. Hij is op dit moment samen met mijn moeder naar Canada en heeft al wat lenzen en dergelijke aangeschaft speciaal daarvoor. Ook heeft hij een workshop natuurfotografie gedaan. Het boek reisfotografie van Laura Vink zou dus de ideale aanvulling zijn op de voorbereiding van deze prachtige reis. En dus besloten mijn broertje en ik om dit boek voor hem te kopen voor vaderdag. Aangezien mijn vader nu op reis is besloot ik dat het tijd werd om jullie kennis te laten maken met de wereld zoals Laura Vink hem vastgelegd heeft. 

De veelzijdigheid van reisfotografie

Fotografie bestaat uit allerlei verschillende onderdelen. Zo heb je portretfotografie, landschapsfotografie en nog veel meer. Het zijn allemaal op zichzelf staande vakgebieden maar bij reisfotografie komt dat allemaal samen. Want op reis kom je zoveel verschillende onderwerpen tegen om te fotograferen, dat je eigenlijk continu afwisselt tussen landschap, mensen, dieren, cultuur en meer. Je moet dus stiekem heel wat in je mars hebben wil je weten hoe je elk onderwerp op zijn gunstigst kunt vastleggen.

Want wie wil nu niet thuis komen met een boel foto’s en dat mensen dan roepen “wauw, daar moet ik ook heen!”. 

reisfotografie laura vink

Reisfotografie van Laura Vink

Het boek van Laura Vink helpt je daarbij. Want niet alleen kun je 500 van de allermooiste inspirerende foto’s van haarzelf zien – alleen daarvoor zou ik het boek al kopen – maar ook staat het boek bomvol nuttige informatie en handige tips en tricks uit de praktijk. Alle belangrijke begrippen zoals sluitertijd & beweging, licht & witbalans en de regel van derden staan in het kort uitgelegd en er wordt echt veel aandacht besteed aan de verschillende onderwerpen.

Wat ik zo fijn vind bij dit boek is dat het gewoon echt als een boek wegleest. Laura schrijft op zo’n fijne en vermakelijke manier dat je je soms op de plek waant waarover ze vertelt. Tussen de regels door geeft ze ook enorm veel tips maar het voelt niet alsof je aan het ‘leren’ bent terwijl je dit stiekem wel doet. Door de vele prachtige foto’s heb je ook niet het idee dat je door een dikke pil heen aan het worstelen bent. En dat terwijl het wel echt een heel dik boek is, hij telt maar liefst 376 pagina’s namelijk.

reisfotografie laura vink

Een echte aanrader

Mijn vader was erg blij met het boek en heeft hem voor zijn vakantie dan ook veelvuldig doorgenomen. Hij haalde er een aantal hele fijne tips uit die hij momenteel gebruikt op zijn reis. Hij heeft het boek echter niet meegenomen omdat hij toch best een flink gewicht heeft en hij maar een maximaal aantal kan meenemen in de koffer. Ik ben er erg blij mee dat hij hem niet bij heeft want nu kan ik hem zelf eens echt goed lezen.

Mocht je naast het boek nog veel meer informatie, tips en trucks willen over reisfotografie dan heeft Laura Vink aan het boek ook nog een hoop videolessen gekoppeld. Het is dus mogelijk om het boek gewoon los te kopen, maar je kunt hem dus ook kopen met de videolessen erbij. Dit is voor de mensen die echt de diepte in willen wat betreft fotografie.

reisfotografie laura vink

Bestellen

Wanneer je het boek wilt bestellen kun je dat via deze link doen. Neem gerust verder nog een kijkje op haar website want naast het boek vindt je er ook drie gratis E-books, webinars en allerlei interessante blogs over fotografie die Laura geschreven heeft. Je kunt er ook de online cursus “nooit meer op de automatische stand fotograferen” bestellen, dat is een cursus die voor iedereen wel interessant is.

Ben jij al op vakantie geweest?

* Dit artikel bevat een affiliatie link. 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Josan op 12 augustus 2016 om 06:41

  Wat een heerlijk boek. Ik vind dat soort foto’s altijd zo adembenemend! Lekker bladeren en wegdromen. Waar gaat je vader heen in Canada?

  • Nicole op 12 augustus 2016 om 08:20

   Dit jaar zijn ze vooral op Vancouver Island geweest geloof ik, vorig jaar hebben ze een wat groter gebied gehad. Komen overigens vandaag weer terug haha.

 2. Volgmama op 12 augustus 2016 om 07:15

  Hele mooie foto’s en extra tips voor het fotograferen is altijd fijn. Ik verlang nu wel weer naar zon haha!

 3. Yvonne op 12 augustus 2016 om 08:04

  Prachtige plek om naar toe te gaan Canada, dan snap ik heel goed dat je vader extra lenzen heeft aan geschaft en dit boek om echt goed te leren fotograferen.

  • Nicole op 13 augustus 2016 om 08:44

   Lijkt mij ook een heel mooi land!

 4. Maike op 12 augustus 2016 om 10:07

  Wat lijkt me dit een fijn boek zeg! Ik ben gek op reizen, maar het lukt mij nooit om dit soort prachtige foto´s te maken.

  • Nicole op 13 augustus 2016 om 08:44

   Mij ook niet maar het is kennis gemixt met veel oefenen denk ik!

 5. Anita op 12 augustus 2016 om 10:27

  Wat een mooi boek en ik ben wel van het automatisch fotograferen. Maar als ik echt een spiegelreflex zou hebben dan misschien niet!

  • Nicole op 13 augustus 2016 om 08:45

   Ik fotografeer bijna nooit meer automatisch al is het soms wel frustrerend haha..

 6. Vlijtig Liesje op 12 augustus 2016 om 11:31

  Ik denk dat best veel mensen dit een handig boek zullen vinden. Zelf vind ik foto’s van vakanties altijd tergend saai, dus ik sla het even over.

  • Nicole op 13 augustus 2016 om 08:46

   Misschien vind je ze saai omdat het van die standaard lelijke foto’s zijn? En dat zijn de foto’s van Laura juist niet ..

 7. MetMirjam op 12 augustus 2016 om 15:38

  Ik maak meestal meer ‘gewone’ standaard vakantiekiekjes :). Hier en daar een omgevingsfoto, maar ik heb niet echt het geduld om er eens goed voor te gaan zitten. Wij mogen nog op vakantie!

  • Nicole op 13 augustus 2016 om 08:47

   Ik maak met m’n dochter ook meer foto’s van haar dan iets anders maar zou wel graag dit soort foto’s kunnen maken.. Hoef je niet perse voor op vakantie ? Fijn dat jullie nog gaan!

 8. Cindy - levenalsmama.nl op 12 augustus 2016 om 21:46

  Ik probeer ook altijd wel tijdens vakantie om mooie foto’s te maken. Handig zo’n boek met tips, het boek zelf ziet er zo op de foto;s ook prachtig uit!

  • Nicole op 13 augustus 2016 om 08:47

   Het boek is inderdaad prachtig!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje