Regenlaarzen zijn een musthave

regenlaarzen musthave

Onlangs had onze dochter een activiteit op school waarvoor ze regenlaarzen nodig had. Dat was een probleem voor ons, want haar oude regenlaarzen zijn veel te klein en eigenlijk had ik geen behoefte om nieuwe te kopen. Ik redeneerde dat ze de regenlaarzen alleen voor de winter nodig heeft en ik ze daarom in de lente/zomer niet wil kopen. Ik zat verkeerd, dat geef ik toe. Want regenlaarzen zijn onmisbaar. Een musthave. Het hele jaar door. In de herfst en winter heb je ze nodig omdat het weer onstuimig is. Maar je gebruikt regenlaarzen niet alleen voor regenachtig weer.

Slootjesdag

Onze dochter had dus regenlaarzen nodig voor slootjesdag. Ze gingen met de klas ergens heen om daar in slootjes en grote plassen waterdieren te zoeken. Dan zijn gewone schoenen niet zo handig. Wij hebben het op die dag opgelost door regenlaarzen te lenen bij een klasgenootje, maar eigenlijk zouden we zelf regenlaarzen moeten hebben. Je kunt ze namelijk op diverse plekken en manieren gebruiken.

Camping

Zo gaan wij dit jaar drie weken naar de camping in Nederland. En alhoewel ik gewoon hoop op heel mooi weer die drie weken lang blijft het Nederland en zal er vast en zeker wel eens een bui vallen. Kinder regenlaarzen zijn dan ook weer echt een musthave. De camping veranderd dan namelijk al snel in een groot drassig weiland. Daar wil je met je slippertjes niet doorheen lopen.

Kinderboerderij

Ga je met de kinderen naar de kinderboerderij dan is het daar vaak heel stoffig en vies. Daar heb ik nooit moeite mee maar die mooie witte sneakers van je dochter of zoon die zijn daarna echt niet wit meer. Natuurlijk kun je deze schoonmaken, maar veel slimmer is het om ze gewoon regenlaarzen aan te trekken. Zo kunnen ze overal doorheen en naartoe banjeren zonder je druk te hoeven maken dat ze heel vies worden.

Zandbak

Ook voor het spelen in de zandbak vind ik regenlaarzen echt ideaal. Je trekt ze heel makkelijk aan en uit en zit er zand in dan kiep je dit er heel makkelijk weer uit. Bij schoenen gaat het soms zelfs onder de voetzool zitten en giet je twee dagen later alsnog zand uit de schoenen.

Praktisch

Regenlaarzen zijn dus gewoon ontzettend praktisch. Wil je even snel ergens heen dan zijn laarzen veel makkelijker aan te trekken dan schoenen met veters bijvoorbeeld. Voor onze zoon is het niet goed om veel op laarzen te lopen, al heeft hij ze het liefst dag en nacht aan. Maar praktisch zijn ze dus wel voor kleine stukjes of als we snel even weg moeten.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje