Recept: zomerse pastasalade met mango

recept zomerse pastasalade mango

Een gerecht wat ik altijd erg lekker vind in de zomer is de pastasalade. Je kunt, net zoals met gewone pasta’s en salades, erg goed variëren met de pastasalade. Zo maakte ik al een variatie met bacon, lettuce en tomato. Oftewel de BLT pastasalade en vandaag heb ik een lekkere versie met mango en ham. Wat de ham betreft wilde ik eigenlijk parmaham, maar ik wilde ook een beetje budget shoppen dus kocht ik geen echte parmaham, maar ham die erop leek bij de Lidl. 

Wat ik meestal doe bij een pastasalade is ergens in de ochtend of middag al de pasta koken. Ik gebruik voor dit soort salades vaak Fusilli pasta in drie kleuren, dat staat gelijk al een stuk leuker en het oog wil ook wat natuurlijk, haha. Ik kook de pasta, spray er na het afgieten olie overheen en laat het zo aan de lucht afkoelen. Zodra het is afgekoeld zet ik het in de koelkast.

Hier vind je nog een lekker recept voor een koude pastasalade door Yvonne.

Ingrediënten voor de zomerse pastasalade

  • Pasta naar keuze (200 gram gekookt)
  • 2 handen vol basilicum blaadjes
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 250 gram mango blokjes
  • 70 gram rucola
  • 6 plakken (parma)ham
  • klein handje pijnboompitten

De blaadjes basilicum snijd je in hele kleine stukjes en meng je met de olijfolie en peper&zout. Zodra dit goed gemengd is kun je het mixen met de koude pasta. Daarna is het heel simpel, want je voegt de rucola toe, de mangoblokjes en de parmaham die je in stukken hebt gescheurd. Nog wat pijnboompitten erover en je zomerse pastasalade is klaar.

recept zomerse pastasalade mango

Ik heb deze variant ook gezien op internet met avocado, dat maakt het ook weer iets machtiger. Ook kun je er bijvoorbeeld mozzarella bij doen of geitenkaas, dat lijkt me ook erg lekker.

Dit recept is overigens voor 4 porties. Lekker voor bij de BBQ of gewoon als lekkere maaltijdsalade.

Houd jij ook zo van pastasalades?

recept zomerse pastasalade mango

Zomerse pastasalade met mango

Een heerlijke pastasalade die vooral in de zomer erg lekker is. Maar je natuurlijk ook gewoon in alle andere seizoenen kunt eten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Equipment

  • Steelpan
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 200 gram Fusili
  • 2 handen verse basilicum
  • scheutje olijfolie
  • zout & peper naar smaak
  • 250 gram mango blokjes
  • 70 gram rucola
  • 6 plakken parmaham (wij haalden de 'nep' variant bij de Lidl)
  • klein handje pijnboompitten

Instructies
 

  • Kook de pasta alvast in de ochtend of middag en laat deze afkoelen
  • Spray er daarna wat olijfolie over en zet de pasta in de koelkast
  • Snijd (wanneer je de pasta wilt gaan eten) de basilicum blaadjes in kleine stukjes en meng deze met het scheutje olijfolie en eventueel peper en zout
  • Mix dit daarna met de koude pasta die je uit de koelkast hebt gehaald
  • Voeg daarna de rucola, blokjes mango en parmaham toe (de parmaham scheur of snijd je eerst in grove stukken)
  • Bak de pijnboompitjes heel kort in een koekenpan en voeg deze als laatste toe aan de pastasalade met mango
Trefwoord bbq, lunch, pasta, salade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

11 reacties op “Recept: zomerse pastasalade met mango

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept