Verschillende variaties pannenkoeken

Over twee dagen is het Nationale Pannenkoekendag en dat wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan de pannenkoek. Hoe dan? Nou op vele basisscholen maken ze pannenkoeken speciaal voor de ouderen in de buurt. En veel mensen vinden het ook leuk om op deze dag pannenkoeken te eten. Vaak zoeken ze dan een andere variatie dan ze normaal eten en daarom dus ook dit artikel. Vorig jaar deelde ik al een recept met jullie en vandaag wil ik nog een aantal lekkere recepten delen.

De ‘standaard’ variaties pannenkoeken

Wanneer wij pannenkoeken gaan eten dan staat er standaard stroop en poedersuiker op tafel. Dit geldt ook voor de meeste pannenkoekenhuizen. Soms staat er ook nog suiker bij, maar ik vind suiker zonder boter dan weer niets op mijn pannenkoek. Dan valt het er toch af? Dus of de boter moet er ook bij, of anders gewoon geen suiker!

Verder zijn er nog wat variaties die niet standaard op de tafel staan, maar wel vrij standaard zijn als in ‘wie heeft er nou nog niet zo’n pannenkoek gegeten of gemaakt’. Zo heb je de pannenkoek met appel (en kaneel) en een pannenkoek met kaas. Een handige manier om de kaas te laten smelten vond ik overigens op de blog van Het leven van een papa.

Hartige pannenkoeken

Dan de hartige pannenkoeken. Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord of eentje gegeten, totdat ik naar Texel ging. Daar heb je namelijk een geweldig eethuis genaamd Catharinahoeve waar je onder andere de lekkerste pannenkoeken kunt eten. Daar ontdekte ik dus dat je bijvoorbeeld ook een pannenkoek kunt eten met ham, kaas, tomaat, mozzarella en pesto. Of wat dacht je van paprika, uien, gehakt en knoflookkaas. Klinkt heerlijk toch?

pancake-577386_1280

Bron: pixabay.com

Door die ervaring ben ik zelf verder gaan zoeken naar lekkere combinaties. Zo heb ik bijvoorbeeld eens een pannenkoek met zalm, avocado en rucola gemaakt. Gewoon oprollen zoals een wrap en smullen maar! Zo kun je een pannenkoek ook maken met gekruide kipstukjes, feta en rucola. Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties mogelijk, teveel om op te noemen!

Zoete pannenkoeken

Wat echt een van mijn favoriete pannenkoeken is, dat is een hele simpele: eentje met banaan. Je kunt natuurlijk de banaan er achteraf opleggen, de pannenkoek oprollen en dan eten. Maar je kunt ook al de banaan een klein beetje meebakken. Het liefst met kaneel erop. Hmmm, ik ga er bijna van watertanden nu ik dit zo neertyp. Maar ook de pannenkoek met ananas vind ik echt om te smullen, het liefst een beetje meegebakken en als je het toch in huis hebt: met wat hamblokjes erbij.

Zoals je wel ziet, met de pannenkoek is zoveel mogelijk. Veel meer dan je in eerste instantie zou denken!

Welke versie van de pannenkoek vind jij het lekkerste?

 

 

Comments

comments

Recepten
Previous Story
Next Story
 • simpel, met een snufje liefde
  17 maart 2016 at 06:16

  Ik vind pannenkoeken met appel en rozijnen lekker! Of ik maak bananenpannenkoekjes met aardbei. Ook erg lekker.

 • Charlotte
  17 maart 2016 at 06:21

  Jaren geleden at ik graag spek-kaas pannenkoeken. Nu eet ik het eigenlijk nooit meer, sowieso eet ik eigenlijk geen pannenkoeken meer. Heel soms maak ik banaan-ei pannenkoeken, die vind ik ook erg lekker!

 • Channa
  17 maart 2016 at 06:27

  Hier fan van hartige pannenkoeken, maar ook van de banaan ei variant. Heerlijk!

 • Josan
  17 maart 2016 at 06:34

  Als ik eerlijk ben vind ik hartige pannenkoeken op pannekoeken met andere soorten vlees dan standaard dus niks. Dan wordt het teveel een pizza. Dat is ook een platte bodem met iets erop.

 • demallemolenmoeder
  17 maart 2016 at 06:42

  Ik ben dol op pannenkoeken en dochterlief met mij. Zowel hartig als zoet. Voor dochterlief doe ik vaak de helft hartig en de helft zoet. Krijgt ze toch de vitamientjes en groenten binnen.

 • Desiree | Sweet Happinez
  17 maart 2016 at 07:21

  Thuis maak ik altijd de ‘traditionele pannenkoeken’, lekker met poedersuiker en stroop, maar als ik ze in een restaurant bestel ga ik voor de hartige, maar wel gewoon alleen met bijvoorbeeld kaas en ananas, heerlijk vind ik die!

 • Tineke
  17 maart 2016 at 08:07

  Ik vind pannenkoeken met jam of met chocoladepasta en banaan toch het lekkerste! Mijn voorkeur gaat dus uit naar zoete pannenkoeken.
  Liefs

 • Ilse
  17 maart 2016 at 08:15

  Ik vind zoete de lekkerste! 😉

 • ~ Inge ~
  17 maart 2016 at 08:35

  Ik vind pannenkoeken met spek en appel het lekkerst…maar ik eet ze zelden, zo slecht voor mijn lijn!! 😉

 • Marjon
  17 maart 2016 at 10:30

  Ik vind pannenkoeken met appel en rozijn heel erg lekker 🙂 Maar ook de banaan-ei variant vind ik lekker. Liefs Marjon

 • Jenn
  17 maart 2016 at 10:43

  Ik heb een tijdje terug mijn all time favoriet gedeeld: een pannenkoek met kaas, spek en champignons, waarbij de kaas en de champignons ín de pannenkoek gebakken zijn. Ik ben eigenlijk het meest van de hartige pannenkoek, maar met fruit of vanillevla vind ik ook erg lekker!

 • Petra/ Colorfullworld
  17 maart 2016 at 16:03

  Wat wij heerlijk vonden en nog niet zo bekend is, volgens mij, zijn pannenkoeken van beslag
  met boerenkool er door heen. Evt met wat spekjes erdoor heen en klein beetje knoflooksaus erop. Recept van AH. We hebben het diverse mensen voorgezet en iedereen vond het heerlijk. http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R591784/boerenkoolpannenkoekjes-met-spek

 • Maike
  19 maart 2016 at 09:17

  Hier krijg ik trek van!

 • %d bloggers liken dit: