Vegetarische curry met bloemkool en ananas

Bijzonder verrast was ik toen ik deze vegetarische curry in mijn inbox kreeg van Geertje van Lifesabout. Ik had zelf helemaal niet aan een vegetarisch recept gedacht maar het past wel perfect in deze recepten week. Een vegetarisch recept voor jong en oud, welke in een handomdraai op tafel staat. Ideaal na een werkdag of drukke dag met kinderen. Door het zoete van de ananas vinden kinderen het heerlijk en krijgen ze ongemerkt veel groenten binnen met de bloemkool en kikkererwten.

Vegetarische curry

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram rijst
  • blikje ananas
  • 1 bloemkool
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 15 gram verse koriander (of theelepel gemalen koriander)
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 groenten bouillontablet
  • handje cashewnoten
  • 400 ml kokosmelk
  • peper en eventueel zout

Hoe te bereiden:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in vier minuten beetgaar. Giet af.
  3. Doe in een hapjespan een drupje boter, fruit de knoflook aan en voeg de kerrie en kurkuma toe. Verhit kort.
  4. Voeg vervolgens de kokosmelk toe, de kikkererwten en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  5. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog vier minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Snijd de ananasschijven in stukjes en schep de koriander en de cashewnoten erdoor.
  7. Serveer de rijst met de bloemkoolcurry met de ananassalsa erbij.
  8. Eet smakelijk!

Tip: ondanks de ananas misten we in dit gerecht nog iets. We hebben later wat perzik toegevoegd en gaan er de volgende keer gebakken banaan bij maken. Je kunt er eventueel ook rozijnen doorheen doen.

Geertje plaatst regelmatig lekkere recepten op haar blog, vooral haar categorie ‘zonder pakjes en zakjes’ is echt een aanrader om eens een kijkje bij te nemen.

vegetarische curry

Eet jij wel eens vegetarisch?

Voor alle andere recepten uit de recepten week, kijk even in het overzicht.

Comments

comments

Recepten
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jenn
    16 april 2016 at 20:27

    Klinkt erg lekker! Ik eet regelmatig vegetarisch, maar helemaal vegetariër worden is denk ik niks voor mij. Maar ik speel wel eens met het idee.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: