Rijstschotel met gehakt, feta en courgette

Heb je niet veel tijd om iets te maken, maar wil je toch graag een zelfgemaakt gerecht op tafel zetten? Dan is deze simpele rijstschotel met gehakt, feta en courgette zeker een aanrader. Ben je niet zo weg van courgette dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld broccoli te kiezen of je gebruikt wat meer paprika. Ga je liever voor een magere variant dan kun je het gehakt ook vervangen door kip.

Rijstschotel met gehakt, feta en courgette

Zelf heb ik een grote pan gemaakt waar we met zijn drietjes twee keer van hebben gegeten. Twee volwassenen en een kind.

Wat heb je allemaal nodig (voor ?

  • 300 gram gehakt (je gebruikt ongeveer 100 gram gehakt per persoon per maaltijd)
  • 250 gram rijst
  • 2 rode paprika’s
  • 1,5 courgette
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 1 grote ui
  • 150 gram fetablokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • een blikje tomatenpuree
  • 2 tl hoer op de grill (green gipsy spices)

Hoe maak je het?

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd ondertussen de paprika, courgette, tomaten, knoflook en ui in stukjes. Bak de ui en knoflook aan in een pan (1 el olijfolie) en voeg na twee minuten het gehakt en de kruiden (hoer op de grill) toe. Zorg dat het gehakt rul is wanneer je de groenten toevoegt. Deze bak je een paar minuten mee waarna je de tomatenpuree kunt toevoegen.

Meng alles goed door elkaar, voeg de rijst en fetablokjes toe en meng nogmaals alles goed door elkaar. Bak dit geheel nog zo’n 2 minuten en klaar is je heerlijke gerecht!

Lees ook: Recept voor kip en perzik schotel

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *