Recept: pasta a la schoonzusje

Ik hou van koken.
Echter sinds mijn zwangerschap doe ik dat nog veel te weinig, nieuwe recepten uitproberen en lekker uren in de keuken staan voor een geweldige maaltijd. Ik val dus al snel terug op recepten die ik al super vaak heb gemaakt, maar die ik wél nog steeds erg lekker en leuk vind om te maken. Zo geldt dat ook voor onderstaand recept. De pasta a la schoonzusje. Ik weet niet hoe ik hem anders moet noemen. Het had net zo goed pasta con broccoli, champignons i pollo kunnen zijn maar dat is misschien te lang. Vandaar de naam zoals hij nu is, gewoon genoemd naar degene die mij het heeft “geleerd”. Schrik niet, het is echt super simpel, een kind kan de was doen!

Allereerst de ingrediënten:
Pasta, zelf weten welke je het lekkerste vindt.
Kip, per persoon 100 gram.
Broccoli, ik pak meestal gewoon een stronk van 500 gram.
Champignons, een bakje van 250 gram.
Crème fraiche, geloof dat er 125 ml in zit.
Tuinkruiden, je weet wel die van de Maggi.
Wellicht nog een uitje, teentje knoflook, wat jij wilt!

20140415_183016

Je begint eerst met het koken van de pasta, ik ga niet uitleggen hoe je dat moet doen, ik neem aan dat je dat zelf wel weet! En anders staat het meestal op de verpakking waar het in zit.  20140415_183008Nadat je de kip in stukjes hebt gesneden en hebt gaar gebakken voeg je de broccoli toe (die je uiteraard ook in stukjes hebt gesneden) en de partjes champignons. Ik doe er zelf ook altijd knoflook en rodeui bij en zelfs wat sambal want ik hou daar wel van, beetje pit. 20140415_183526Dan de crème fraiche erbij en een paar theelepeltjes tuinkruiden. Even roeren en doorkoken en tadaaaaaaa, bordje vol lekkers! 20140415_183938

Comments

comments

Recepten
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply
    Petra
    27 mei 2014 at 07:06

    Dat is inderdaad makkelijk. Ik ben zelf niet van de champignons maar die kunnen we achterwege laten.

  • Reply
    Nicky
    27 mei 2014 at 09:21

    Lekker makkelijk gerecht en het ziet er ook heerlijk uit.

  • Reply
    De Zuinige Student
    27 mei 2014 at 10:48

    Dat ziet er heel lekker uit.
    Bedankt voor het lekkere recept 🙂

  • Reply
    Miranda
    27 mei 2014 at 11:21

    Ziet er inderdaad lekker simpel uit.
    Ik zou de champignon weglaten maar dat kan natuurlijk makkelijk met zo’n recept:)

  • Reply
    Insoon
    27 mei 2014 at 13:56

    Klinkt lekker en makkelijk! Lijkt een beetje op ‘t recept van mijn zus (volgens mij heb ik die een keer aan jou doorgegeven) met kip, broccoli en champignonnesoep 🙂

  • Reply
    Meike
    27 mei 2014 at 17:10

    Ziet er lekker uit en nog makkelijk te maken ook. Voor de geboorte van Evie was ik ook altijd fanatiek in de keuken. Ik probeerde regelmatig nieuwe recepten en toverde hele tapas maaltijden op tafel. Nu door tijdsgebrek de makkelijke maaltijd en pakjes.

  • Reply
    Sonja
    27 mei 2014 at 19:38

    Herkenbaar. Ik kook nu ik zwanger ben Veel te weinig. Ziet er lekker uit!

  • Reply
    Bianca
    28 mei 2014 at 09:00

    Heerlijk! Ik ga morgen eindelijk ook weer pasta eten (roy krijgt wat anders haha) ik kijk er nu al helemaal naar uit x

  • Reply
    Joyce
    30 mei 2014 at 09:47

    Dat ziet er lekker uit!
    Ik maak wel eens pasta met zalm, bieslook, een uitje en ook kookroom. Ook zo lekker.
    Dit ga ik ook eens uitproberen, zonder de champignons 😉

  • Reply
    Amarins
    1 juni 2014 at 19:23

    Hmmm klinkt en lijkt goed. Ga ik snel ook maar eens proberen.

  • Reply
    Eline
    1 juni 2014 at 22:16

    lijkt me heel lekker 😀

  • Reply
    Maris
    13 oktober 2014 at 12:27

    Heerlijk in zijn simpelheid!
    Maar euhhh de tuinkruiden van maggi ken ik niet?

    • Reply
      Nicole (misseagles)
      13 oktober 2014 at 13:08

      Het is bouillon (vegetarisch) tuinkruiden van maggi 🙂 Staat volgens mij in de winkel bij de soepen?

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: