Heerlijke Pompoen Brownies: het perfecte herfstrecept

recept pompoen brownies

Voordat er een nieuw seizoen van start gaat maak ik altijd een lijstje van dingen die ik wil uitproberen. En daar stonden deze pompoen brownies ook op. In eerste instantie wilde ik ze maken met het potje pompoenpuree wat ik nog in de koelkast had staan maar ik besloot om zelf verse pompoenpuree te maken. Stukken gezonder want in dat potje zitten natuurlijk enorm veel geraffineerde suikers. 

Het maken van de pompoen brownies stelde ik eigenlijk al weken uit. Eerst had ik nog wel een goed excuus, het was tenslotte nog midden zomer. Maar inmiddels is de zomer ver te zoeken en heeft de herfst echt zijn intrede gedaan. Dus de pompoenen kunnen weer ingeslagen worden en het bakken kan weer beginnen. Ik merk aan mezelf dat ik sowieso veel liever bak in de herfst en winter dan in de andere seizoenen.

Zelf pompoenpuree maken

Om de pompoen brownies te maken moet je eerst pompoenpuree hebben en zoals ik al aangaf maak ik dit liever zelf dan dat ik het uit een potje haal. Sowieso zijn de potjes pompoenpuree zeldzaam in dit land, maar ze zitten ook vol toegevoegde suikers. En pompoenpuree maken is echt super makkelijk. Het enigste wat je ervoor nodig hebt is een oven en een pompoen. Oh ja en om het jezelf makkelijk te maken een bakblik of ovenschaal met een laagje water. Al heb ik dat zelf dus niet gebruikt.

De oven verwarm je voor op 175 graden en je zet de pompoen er voor minimaal een half uur in. Ik heb geen idee hoe zwaar de pompoen was, het was geen kleine en geen grote. Middelmaatje dus. Na een half uur keek ik en was hij al aan het ‘lekken’ dus klaar. Maar heb je een grotere pompoen dan moet hij wat langer. Je kunt overigens ook van te voren sneden in de schil maken, maar dat heb ik dus niet gedaan.

pompoenpuree maken recept

Laat de pompoen wel afkoelen voor je gaat snijden want hij is echt gloeiend heet! Na het afkoelen krijg je de schil er heel gemakkelijk vanaf kun je de draden en pitten eruit scheppen. De stukken pompoen vruchtvlees in de blender met een klein beetje water en tadaaaaa je hebt pompoenpuree! (Ook te gebruiken als babyhapje trouwens, mega gezond)

Pompoen brownies – herfst recept

Pompoenpuree zo los is niet zo lekker maar je kunt er wel heerlijke dingen van maken. Zo maakte ik al eens een pumpkin spice latte met pompoenpuree en dit keer waren de pompoen brownies aan de beurt. Ik ben er wel speciaal voor naar de winkel gegaan omdat ik geen kokosmeel meer had en ook geen kokossuiker. Het “moeilijke” aan dit recept is dan wellicht ook wel de ingrediënten. Het zijn geen standaard dingen die je in huis hebt, tenminste ik niet. Behalve de eieren en wellicht het bakpoeder. Maar het is het zeker waard om in huis te halen.

Lees tip: 11x lekkere herfst recepten

Natte ingrediënten pompoen brownies

  • 3 eieren
  • 125 ml agavesiroop
  • 250 ml pompoenpuree
  • 1 theelepel vanille extract
pompoen brownies maken recept

Droge ingrediënten pompoen brownies

  • 125 gram kokosmeel
  • 125 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 60-65 gram kokossuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 chocolate chips koekjes (verkruimeld tussen theedoek met hamer)
recept pompoen brownies maken

Het maken van dit recept is verder heel makkelijk. Je zet de oven op 175 graden. Alle natte ingrediënten doe je samen in een mixer en dit meng je tot een glad mengsel. Dan alle droge ingrediënten erbij en voila, je hebt een brownies beslag. Ik gebruikte overigens een brownie bakblik van 20×20 centimeter en deze vette ik in met kokosolie. Het beslag erin en dan 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Na 40 minuten met een sateprikker even checken of hij al gaar is.

pompoen brownies recept

Hij is overigens het lekkerste na een dag in de koelkast. Smakelijk eten!

12 reacties op “Heerlijke Pompoen Brownies: het perfecte herfstrecept

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *