Pompoen brownies

pompoen brownies

Voordat er een nieuw seizoen van start gaat maak ik altijd een lijstje van dingen die ik wil uitproberen. En daar stonden deze pompoen brownies ook op. In eerste instantie wilde ik ze maken met het potje pompoenpuree wat ik nog in de koelkast had staan maar ik besloot om zelf verse pompoenpuree te maken. Stukken gezonder want in dat potje zitten natuurlijk enorm veel geraffineerde suikers. 

Het maken van de pompoen brownies stelde ik eigenlijk al weken uit. Eerst had ik nog wel een goed excuus, het was tenslotte nog midden zomer. Maar inmiddels is de zomer ver te zoeken en heeft de herfst echt zijn intrede gedaan. Dus de pompoenen kunnen weer ingeslagen worden en het bakken kan weer beginnen. Ik merk aan mezelf dat ik sowieso veel liever bak in de herfst en winter dan in de andere seizoenen.

Pompoenpuree

Om de pompoen brownies te maken moet je eerst pompoenpuree hebben en zoals ik al aangaf maak ik dit liever zelf dan dat ik het uit een potje haal. Sowieso zijn de potjes pompoenpuree zeldzaam in dit land, maar ze zitten ook vol toegevoegde suikers. En pompoenpuree maken is echt super makkelijk. Het enigste wat je ervoor nodig hebt is een oven en een pompoen haha. Oh ja en om het jezelf makkelijk te maken een bakblik of ovenschaal met een laagje water. Al heb ik dat dus niet gebruikt haha.

De oven verwarm je voor op 175 graden en je zet de pompoen er voor minimaal een half uur in. Ik heb geen idee hoe zwaar de pompoen was, het was geen kleine en geen grote haha. Middelmaatje dus. Na een half uur keek ik en was hij al aan het ‘lekken’ dus klaar. Maar heb je een grotere pompoen dan moet hij wat langer. Je kunt overigens ook van te voren sneden in de schil maken, maar dat heb ik dus niet gedaan.

pompoenpuree

Laat de pompoen wel afkoelen voor je gaat snijden want hij is echt gloeiend heet! Na het afkoelen krijg je de schil er heel gemakkelijk vanaf kun je de draden en pitten eruit scheppen. De stukken pompoen vruchtvlees in de blender met een klein beetje water en tadaaaaa je hebt pompoenpuree! (Ook te gebruiken als babyhapje trouwens haha)

Pompoen brownies

Pompoenpuree zo los is niet zo lekker maar je kunt er wel heerlijke dingen van maken. Zo maakte ik al eens een pumpkin spice latte met pompoenpuree en dit keer waren de pompoen brownies aan de beurt. Ik ben er wel speciaal voor naar de winkel gegaan omdat ik geen kokosmeel meer had en ook geen kokossuiker. Het “moeilijke” aan dit recept is dan wellicht ook wel de ingrediënten. Het zijn geen standaard dingen die je in huis hebt (behalve de eieren en wellicht het bakpoeder), maar het is het zeker waard om in huis te halen.

Natte ingrediënten

  • 3 eieren
  • 125 ml agavesiroop
  • 250 ml pompoenpuree
  • 1 theelepel vanille extract

pompoen-brownies-maken

Droge ingrediënten

  • 125 gram kokosmeel
  • 125 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 60-65 gram kokossuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 chocolate chips koekjes (verkruimeld tussen theedoek met hamer)

img_9785

Het maken van dit recept is verder heel makkelijk. Je zet de oven op 175 graden. Alle natte ingrediënten doe je samen in een mixer en dit meng je tot een glad mengsel. Dan alle droge ingrediënten erbij en voila, je hebt een brownies beslag. Ik gebruikte overigens een brownie bakblik van 20x2o centimeter en deze vette ik in met kokosolie. Het beslag erin en dan 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Na 40 minuten met een sateprikker even checken of hij al gaar is.

pompoen brownies recept

Hij is overigens het lekkerste na een dag in de koelkast. Smakelijk eten!

Comments

comments

Recepten
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Jessica
    28 september 2016 at 14:14

    Jaaaa daar is die!!! Hij ziet er echt lekker uit en het klinkt ook heel goed! Ik ga van de week even iemand op pad sturen om deze spulletjes voor mij te halen

  • Reply
    Anita
    28 september 2016 at 14:48

    Klinkt heerlijk!!

  • Reply
    janske
    29 september 2016 at 14:44

    ohhhh dat ziet er heeeeeeeeeeeerlijk uit!

  • Reply
    Elize
    30 september 2016 at 15:02

    Wat een super lekker recept!!! Kan niet anders dan goed zijn met die pompoen & cacao! (Dol op beide).

    Yumm.. zo lekker dat de pompoen tijd er aan komt haha. Maakt de herfst altijd wat aangenamer 😉

  • Reply
    Blogfeestje Keeping up with the bloggers #11 - Save the Mama
    1 oktober 2016 at 06:01

    […] vind ik heel fijn! Want dit overheerlijke recept ga ik snel eens uitproberen. Ze maakte namelijk Pompoen Brownies, ik krijg al trek als ik alleen maar naar de foto […]

  • Reply
    Sjoukje - meergeldminderstress.nl
    1 oktober 2016 at 08:27

    Wat een heerlijk idee! Wij hebben een heleboel pompoenen uit de moestuin, deze gaan we zeker maken!

  • Reply
    Anne
    3 oktober 2016 at 14:49

    Wat een super recept Nicole, ik moet dit maken! Ik heb toevallig gister een flinke zak verse pompoenblokjes in de vriezer gegooid.

    • Reply
      Nicole
      3 oktober 2016 at 16:35

      Leuk om te horen! Ben enorm benieuwd.. Laat je het me weten?

  • Reply
    24 dingen om te doen in de herfst - Save the Mama
    9 oktober 2016 at 06:06

    […] Pompoen brownies […]

  • Reply
    9 lekkere pompoenrecepten - Meer Voor Mama's
    21 oktober 2016 at 16:13

    […] Heerlijk om op een regenachtige woensdagmiddag samen te maken en daarna te serveren bij een kopje thee en een fijne film. Het recept van deze pompoenbrownies heeft als basis pompoenpuree en is very easy te maken. De uitgebreide beschrijving voor het maken van de brownies vind je op Meisjeeigenwijsje.nl […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: