Papa kookt: makkelijke en snelle pasta

Nog bedankt voor de reacties van de vorige keer. Ik ben blij dat ik nu een eigen rubriek heb die jullie ook leuk vinden. Daarom heb ik nu ook een eigen inlog gekregen zodat ik lekker zelf kan bepalen wat ik schrijf. Ik hoop dat jullie dit recept ook super vinden. Als jullie ideeën hebben voor een volgende keer of je wil dat ik een bepaald ingrediënt gebruik laat dit dan weten. Vandaag een pasta die hier altijd tot het laatste spekje op gaat. Hij wordt goed gegeten hier in huize Adelaars. 

De ingrediënten

IMG_0335

Dit keer heb je twee pannen nodig. Eentje voor de pasta en eentje voor de saus. Daarnaast nog een snijplank, een snijmes, een lepel om de kruidenkaas eruit te halen en een spatel om door de saus te roeren. De  ingrediënten zie je hierboven, behalve de pijnboompitjes want die was ik bijna vergeten.

Hoe maak je het?

We beginnen met water koken. In de waterkoker. Snel en makkelijk. Dan gooien we het water in de pan als het kookt en vervolgens de pasta erbij. Met een scheutje olie. En dan gaan we de champignonnetjes snijden.

IMG_0341De zak met spekjes gaat helemaal in de pan tot ze gaar zijn. Dan de champignons erbij en vervolgens de spinazie a la crème.

IMG_0350Als de spinazieblokjes geen blokjes meer zijn dan kan de kruidenkaas erbij. Ik doe er altijd het hele bakje in, maar dat is puur onze smaak.

Voordat ik het alsnog vergeet: de pijnboompitjes. In een kleine koekenpan bak je ze goudgelig, zonder olie. Let op: ze worden snel zwart. Als ze klaar zijn gooi je ze in een schaaltje zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel ze erbij doen.

Eindresultaat

_MG_0356Voor de foto heb ik het netjes opgediend op een bord. Maar normaal gooi ik de pasta en de pijnboompitten gewoon door de saus heen in de pan. Het komt tenslotte toch op dezelfde plek bij elkaar. Maar dat is ieders eigen keuze.

_MG_0358

Smakelijk eten!

Bart Adelaars

Getrouwd met Nicole, papa van Fay (maart 2014) en levensgenieter. Houdt van koken, voetbal, Carnaval en spelen met mijn dochter. Instagram: papa_bart82
Bart Adelaars

Latest posts by Bart Adelaars (see all)

Comments

comments

Recepten
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Nesrin
    16 december 2015 at 14:38

    Wat leuk dat je kookt en een eigen rubriek hebt. Het ziet er lekker uit.

    Mijn man heeft de mooiste kookboeken maar koken?! Nee joh. 🙁

  • Reply
    Anita
    16 december 2015 at 16:31

    Het is dat ik geen liefhebber van spinazie al la crème ben maar verder een lekker en gemakkelijk recept weer Bart.

  • Reply
    Marjon
    16 december 2015 at 19:41

    Lijkt me lekker, ik ben wel een pasta persoon!

  • Reply
    Marjolijn
    16 december 2015 at 20:44

    Ziet er weer heerlijk uit!
    Tipje: olie in het water heeft geen zin, olie blijft op het water drijven en zal er tijdens het koken niet voor zorgen dat je pasta niet plakt, gewoon koken, afgieten en dan olie toevoegen. 😀

  • Reply
    Tamara
    16 december 2015 at 20:54

    Jummie! Lekkere pasta Bart!

  • Reply
    Veronique
    17 december 2015 at 01:31

    I.p.v. spekkies gebruik ik ook weleens gerookte zalmsnippers, óók een succes hier. Met blue cheese erdoor is dit recept ook niet verkeerd, maar w.s. zal Fay zich dáár qua smaak nog niet in kunnen vinden.
    Gr. Veronique.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: