Zoals ik vrijdagochtend al aankondigde starten we vandaag met de allereerste editie van Papa kookt! Mijn man wil al een behoorlijke tijd een aandeel leveren aan de blog, maar wist nooit hoe. Totdat hij, nadat hij weer eens gekookt had voor ons, bedacht dat het hem leuk leek om recepten op de blog te plaatsen door een vader, voor vaders. En natuurlijk ook voor alle anderen. De recepten zullen zowel lekker als simpel zijn. We starten deze rubriek met een recept die elk kind waarschijnlijk voor zijn/haar verjaardag wil eten.
De ingrediënten
Kip en chips. Wie heeft er aan die combinatie gedacht? Ik niet. Maar door een tupperware party van mijn vrouw hoorde ik ervan. En sindsdien ben ik er helemaal zot van. Wat heb je nog meer nodig? Een oven, ovenschaal, een bak om de kip in te doen, een snijplank, een scherpe mes en een lepel (ontbreekt op de foto) en een kwast om de ovenschaal mee in te vetten. Dan de ingrediënten. Kipkruiden (naar smaak), 2 grote eetlepels mayonaise, boter om de ovenschaal mee in te vetten en natuurlijk kip en (naturel) chips.
Hoe maak je het?
De oven verwarmen we voor op 200 graden. Dan vet je de schaal in met boter. Daarna snijd je de kip in kleine blokjes. Je gooit de kipblokjes in de bak en gooit er kipkruiden overheen. Ik houd van kruidig, dus gebruik veel.
Vervolgens schep je twee flinke eetlepels mayonaise erbij en je ziet, de mini chef staat erbij te kijken. Dan meng je de kip, kruiden en mayo door elkaar. Als dat goed gehusseld is gaat de zak met chips open. Naar eigen inzicht verkruimel je 5 á 6 handjes chips boven de chips. Ik gooi er nu weer wat kipkruiden overheen. En daarna hussel je ook dit door elkaar en verdeel je het over de ovenschaal.
Dan gaat het de oven in voor 20-30 minuten.
Groente erbij
Omdat alleen kip met chips natuurlijk niet genoeg is en ook niet gezond kun je er groente naar keuze bij doen. Ik maakte een makkelijke salade met komkommer, cherrytomaatjes en een scheutje dressing.
Eindresultaat
Ik ben tevreden met het eindresultaat. We hebben er weer allemaal enorm van gesmuld! Over twee weken weer een nieuwe ‘Papa kookt’.
Laat even weten wat je van dit recept vindt en of je het zelf ook gaat maken!
Judith
2 december 2015 at 13:40Dat ziet er goed uit zeg! Gaan we zeker een keer maken hier.
Ben benieuwd naar het volgende recept!
Nicole
2 december 2015 at 13:41Klinkt goed! Nog nooit gegeten, kip in combinatie met chips!
Marijke
2 december 2015 at 16:20Wat een geweldig idee. Ga ik onthouden om ook eens uit te proberen
Anita
2 december 2015 at 17:20Zou er nooit zelf op gekomen zijn. Leuke rubriek en trotse man achter zijn kookkunsten 😉
janske
2 december 2015 at 20:04Wat leuk zeg! Dankjewel papa! Ik ben benieuwd naar je volgende recept 🙂
Wilmaaa
2 december 2015 at 21:06een spannend recept, nog nooit zoiets op, maar het proberen waard 🙂
Alexandra
2 december 2015 at 22:05Super leuk dit! Ik vind het bijna jammer dat ik geen vlees eet ?
Mamascrapelle
3 december 2015 at 07:32Dat ziet er grappig uit! Leuk om keer te proberen. Met warme groente voor ins want komkommer wordt hier vaak om 5 uur al gegeten en tomaat lust dochterlief niet
Tamara
3 december 2015 at 09:05Hahaha wat kijkt hij trots! Lijkt me heerlijk dit recept!
Linda
3 december 2015 at 15:20Wat een super leuk idee! Fijn zeg dat papa zo leuk samen kookt met je dochter. En super dat je man nu ook een aandeel heeft op je blog, als hij dat graag wilde! 🙂
Linda
3 december 2015 at 15:21Wat een super leuk idee! Fijn zeg dat papa zo leuk samen kookt met je dochter. En super dat je man nu ook een aandeel heeft op je blog, als hij dat graag wilde! 🙂
Het ziet er heerlijk uit zeg!! 🙂