Ovenschotel met kip en prei – Marley Spoon

Iets minder dan een jaar geleden mocht ik voor het eerst de foodbox van Marley Spoon uitproberen. Op dat moment aten we nog maar met zijn tweeën ervan aangezien Fay nog niet helemaal met de pot mee at. Inmiddels is onze dame een volwaardige eter en hebben we aan een foodbox voor twee niet genoeg. Daarom mocht ik dit keer de familybox uitproberen, deze is goed voor 4 tot 5 porties zeggen ze. Ook dit keer kon ik kiezen uit een aantal gerechten en ik koos onder andere voor de ovenschotel met kip en prei. 

Ovenschotel met kip en prei

Ingrediënten (voor 4-5 personen)

  • kippendijen (4 stuks)
  • 250 gram knolselderij
  • 1 ciabatta
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 preien
  • 15 gram verse dragon
  • 66 ml mosterd
  • 800 gram cannellini bonen
  • olijfolie, zout en peper

Hoe te bereiden:

  1. Oven voorverwarmen op 220 graden. Prei en knolselderij in stukjes snijden. Dragonblaadjes plukken en grof hakken (geen steeltjes gebruiken).
  2. Kip in koekenpan aan beide kanten aanbraden totdat de huid knapperig is. Daarna met zout en peper bestrooien en even apart leggen.
  3. In grote kookpan pei en knolselderij ongeveer 3 minuten aanbraden, 350 ml gekookt water toevoegen en bouillonblokje daarin oplossen.
  4. Voeg de bonen, mosterd en half van de gehakte dragon hieraan toe. Ongeveer 2 minuten laten koken en dan in lage ovenschotel gieten.
  5. Kip met huidzijde bovenop de groente leggen en circa 15 minuten bakken in de oven totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
  6. Bak de laatste 8 minuten het brood mee in de oven totdat het gaar is.
  7. Verdeel de groente en kip over diepe borden, garneer met de overige dragon en serveer het brood ernaast.
  8. Eet smakelijk!

Dit recept is niet van mij, maar van de chefs van Marley Spoon. Dit recept is ook de eerste in de reeks van 10 recepten tijdens de recepten week. Wil je hier meer over weten, klik dan even door.