3x lunchwraps onder de 500 kcal

Het eerste recept van een gastblogger is uit de hand van Sanne, van de foodblog Food & So Much More. Sanne is naast moeder van twee kinderen ook afgestudeerd als diëtist. Naast moeder zijn en foodblogger houdt ze ook van uitgaan, reizen, fashion en nog veel meer. Ze is een echte foodlover en houd enorm van koken en nieuwe (gezonde) recepten te bedenken. Daarom is het ook niet meer dan logisch dat haar blog volledig in het teken staat van eten. Naast dat ze heerlijke recepten deelt, kun je ook familie weekmenu’s en weekmenu’s om af te vallen terug vinden. Speciaal voor de receptenweek mag ik drie van haar lunchwraps onder de 500 kcal plaatsen.

De kipsaté lunchwrap (490 kcal)

Ingrediënten (voor twee grote wraps):

  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • handje taugé
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1/2 theelepel trassipoeder (toko of turkse supermarkt)
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1/4 bouillonblokje
  • 100 ml water

Hoe te bereiden:

  1. Marineer de kipfilet in de ketjap, trassie, knoflook, kerrie en sambal en laat dit ca. 1 uur staan.
  2. Bak de uien in wat boter of olie, zet het vuur lager en bak ze in ca. 5 minuten gaar, voeg op het laatst de taugé mee.
  3. Maak de pindasaus door 1 eetlepel pindakaas te verhitten met 100 ml water, roer goed door en voeg een kwart bouillonblok bij.
  4. Bak de kipfilet op een hoog vuur rondom bruin. Voeg de uien en taugé bij en de pindasaus. Roer goed door en bak dit nog ca. 1 minuut goed door.
  5. Verdeel de helft van de kipsaté over een grote wrap en rol hem op.
  6. Eet smakelijk!

kipsate lunchwrap

De club sandwrap (495 kcal)

Ingrediënten (voor één grote wrap):

  • 3 grote plakken kipfilet (broodbeleg)
  • 1 gekookt ei
  • mespunt kerriepoeder
  • mespunt zout
  • 1 eetlepel gedroogde saladekruiden (lidl)
  • 2 eetlepels fritesaus
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 1 tomaat
  • veldsla

Hoe te bereiden:

  1. Snij een gekookt ei in kleine blokjes en voeg hier 2 eetlepels fritesaus, mespunt kerriepoeder, mespunt zout en 1 eetlepel gedroogde saladekruiden bij, prak dit goed door.
  2. Bak de ontbijtspek ca. 7 minuten in de oven op 200 graden op een bakplaat met bakpapier.
  3. Verdeel 3 plakken kipfilet op een grote wrap, smeer hier de eiersalade op. Leg hier de plakjes spek op en daarop de plakjes tomaat en sla. Rol hem op.
  4. Eet smakelijk!

club sand wrap lunchwraps

De shrimp avocado lunchwraps (480 kcal)

Ingrediënten (voor twee grote wraps):

  • 300 gram grote garnalen (rauw, gepeld uit de diepvries)
  • Kruidenmix (1 theelepel paprikapoeder, knoflookpoeder, mosterdpoeder, cayennepeper, gemalen korianderpoeder)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 rode ui
  • 2 handjes taugé
  • 1 avocado
  • 2 groene pepers (uit pot)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 koffielepel suiker
  • mespunt zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot
  • veldsla

Hoe te bereiden:

  1. Meng alle kruiden van de kruidenmix door elkaar.
  2. Ontdooi de garnalen en dep ze droog. Meng de kruidenmix door de garnalen met 1 eetlepel vissaus en laat dit ca. een half uur staan.
  3. Maak in de tussentijd de avocadosaus door de avocado, groene peper, limoensap, sjalot, zout, suiker en olijfolie in een hakmolen fijn te malen tot een gladde saus.
  4. Bak de garnalen in olijfolie in een pan op een hoog vuur. Voeg op het laatst de rode ui en handjes taugé bij en bak deze nog even mee.
  5. Verdeel veldsla over de helft van een wrap en verdeel de helft van de garnalen hier overheen. Verdeel de helft van de avocadosaus erover en rol hem op.
  6. Eet smakelijk!

shrimp avocado lunchwrap

Welke lunchwrap lijkt jullie het lekkerst?

Voor alle andere recepten uit de recepten week, kijk even in het overzicht.

Comments

comments

Recepten
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Mylou
    11 april 2016 at 18:52

    Oeh, de eerste twee klinken echt goddelijk!

  • Reply
    Rosalinde
    11 april 2016 at 19:50

    Wat zien die wraps er heerlijk uit, ik ga de recepten zeker eens proberen!

  • Reply
    Maike
    11 april 2016 at 19:57

    Goed idee, een keer een wrap als lunch. Ik zou dan wel een vegetarische maken!

    • Reply
      Nicole
      12 april 2016 at 19:09

      Ja dat is ook heel goed te doen! Heb vd week trouwens een vegetarisch recept er ook op staan, zo uit mijn hoofd op donderdagavond!

  • Reply
    Bianca
    11 april 2016 at 22:06

    Ze lijken mij allemaal erg lekker, dus bedankt voor deze food inspiratie x

  • Reply
    Karen
    12 april 2016 at 08:46

    Ik ben zo blij dat je met Weight Watchers geen calorieën hoeft te tellen. Met die punten werkt het toch echt wel makkelijker. En ik vrees dat door de suiker, ketjap e.d. deze wraps dus wel best veel punten zijn? Of heb je dat al geprobeerd Nicole?

    • Reply
      Nicole
      12 april 2016 at 19:11

      Ik heb ze nog niet gemaakt, maar de kip saté bijvoorbeeld wel ingevoerd en valt erg mee. Ook kun je het ietsjes aanpassen zo pak ik bijvoorbeeld geen grote wrap maar een kleinere variant.

  • Reply
    Hanna
    12 april 2016 at 10:03

    De clubwrap is m’n favoriet maar eigenlijk lijken ze me allemaal erg lekker.

  • Reply
    Yvonne
    12 april 2016 at 16:20

    Oeh die middelste ziet er wel echt heel erg lekker uit!

    • Reply
      Nicole
      12 april 2016 at 19:16

      Ja dat is ook degene die ik als eerste ga proberen!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: