3x lunchwraps onder de 500 kcal

Dit recept is uit de hand van Sanne, van de foodblog Food & So Much More. Zoals ik nu kan zien bestaat deze website niet meer, maar gelukkig hebben we de recepten voor de lunchwraps nog. Deze lunchwraps zijn ontzettend lekker en ook nog eens laag in calorieën. Ideaal dus.

De kipsaté lunchwrap (490 kcal)

Ingrediënten (voor twee grote wraps):

  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • handje taugé
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1/2 theelepel trassipoeder (toko of turkse supermarkt)
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1/4 bouillonblokje
  • 100 ml water

Hoe te bereiden:

  1. Marineer de kipfilet in de ketjap, trassie, knoflook, kerrie en sambal en laat dit ca. 1 uur staan.
  2. Bak de uien in wat boter of olie, zet het vuur lager en bak ze in ca. 5 minuten gaar, voeg op het laatst de taugé mee.
  3. Maak de pindasaus door 1 eetlepel pindakaas te verhitten met 100 ml water, roer goed door en voeg een kwart bouillonblok bij.
  4. Bak de kipfilet op een hoog vuur rondom bruin. Voeg de uien en taugé bij en de pindasaus. Roer goed door en bak dit nog ca. 1 minuut goed door.
  5. Verdeel de helft van de kipsaté over een grote wrap en rol hem op.
  6. Eet smakelijk!
kipsate lunchwrap

De club sandwrap (495 kcal)

Ingrediënten (voor één grote wrap):

  • 3 grote plakken kipfilet (broodbeleg)
  • 1 gekookt ei
  • mespunt kerriepoeder
  • mespunt zout
  • 1 eetlepel gedroogde saladekruiden (lidl)
  • 2 eetlepels fritesaus
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 1 tomaat
  • veldsla

Hoe te bereiden:

  1. Snij een gekookt ei in kleine blokjes en voeg hier 2 eetlepels fritesaus, mespunt kerriepoeder, mespunt zout en 1 eetlepel gedroogde saladekruiden bij, prak dit goed door.
  2. Bak de ontbijtspek ca. 7 minuten in de oven op 200 graden op een bakplaat met bakpapier.
  3. Verdeel 3 plakken kipfilet op een grote wrap, smeer hier de eiersalade op. Leg hier de plakjes spek op en daarop de plakjes tomaat en sla. Rol hem op.
  4. Eet smakelijk!
club sand wrap lunchwraps

De shrimp avocado lunchwraps (480 kcal)

Ingrediënten (voor twee grote wraps):

  • 300 gram grote garnalen (rauw, gepeld uit de diepvries)
  • Kruidenmix (1 theelepel paprikapoeder, knoflookpoeder, mosterdpoeder, cayennepeper, gemalen korianderpoeder)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 rode ui
  • 2 handjes taugé
  • 1 avocado
  • 2 groene pepers (uit pot)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 koffielepel suiker
  • mespunt zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot
  • veldsla

Hoe te bereiden:

  1. Meng alle kruiden van de kruidenmix door elkaar.
  2. Ontdooi de garnalen en dep ze droog. Meng de kruidenmix door de garnalen met 1 eetlepel vissaus en laat dit ca. een half uur staan.
  3. Maak in de tussentijd de avocadosaus door de avocado, groene peper, limoensap, sjalot, zout, suiker en olijfolie in een hakmolen fijn te malen tot een gladde saus.
  4. Bak de garnalen in olijfolie in een pan op een hoog vuur. Voeg op het laatst de rode ui en handjes taugé bij en bak deze nog even mee.
  5. Verdeel veldsla over de helft van een wrap en verdeel de helft van de garnalen hier overheen. Verdeel de helft van de avocadosaus erover en rol hem op.
  6. Eet smakelijk!
shrimp avocado lunchwrap

Hier vind je nog meer lekkere ideetjes voor koude wraps en andere recepten met wraps.

Welke lunchwrap lijkt jullie het lekkerst?

12 reacties op “3x lunchwraps onder de 500 kcal

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *